نشست قضایی شماره 1399-6719

نشست قضایی شماره 1399-6719

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6719


کد نشست:
1399-6719

تاریخ برگزاری:
1397/07/11

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر دهاقان

موضوع:
دادسرای صالح جهت رسیدگی به بزه کلاهبرداری رایانه ای و سرقت (تعدد مادی)

پرسش:
فردی برای نگهداری دام های خود به چوپان نیاز داشته فرد الف راسا و بدون اینکه شاکی از او تقاضا کند با وی تماس و اعلام می نماید یک نفر تبعه افغانی برای چوپانی دام های وی سراغ دارد و او را به منزل شاکی می آورد. فردای آن روز قبل از شروع به کار چوپان ابتدا او با شاکی به داروخانه رفته و متعاقب استفاده شاکی از کارت عابر بانک متوجه رمز کارت عابر بانک شاکی می شود. بعد از حضور شاکی و چوپان نزد دام ها چوپان اقدام به سرقت کارت عابر بانک شاکی نموده و به او اعلام می نماید که برای انجام کاری به مدت یک ساعت به شهر می رود. در مسیر به سر چاه آقای ب رفته و از وی تقاضا می کند او را با ماشین جهت خرید گوشی موبایل به یک موبایل فروشی در بروجن ببرد. در آنجا با معرفی فرد ب چوپان نسبت به خرید 10 عدد گوشی تلفن همراه با کارت عابر بانک شاکی اقدام و فرد ب نیز به فروشنده اعلام می نماید چوپان از کارگرهای ایشان است و این پول حق الزحمه کارگری چوپان بوده است. چوپان در انتها یک گوشی هدیه نیز برای فرد ب خریداری می کند. اتهامات چوپان فرد الف (بعنوان معرفی کننده چوپان) و فرد ب در پرونده چه می باشد و هر کدام مشمول کدام عناوین مجرمانه است؟ و در خصوص فروشنده گوشی نظر به اینکه چوپان وضعیت ظاهری مناسبی نداشته و از اتباع افغانی و بدون مجوز بوده و در یک نوبت تعداد زیادی گوشی راخریداری نموده است آیا اتهامی متوجه نامبرده می باشد؟ نظر به اینکه سرقت عابر بانک در توابع شهرستان دهاقان و برداشت از حساب در شهرستان بروجن صورت گرفته است رسیدگی به اتهامات هر کدام از افراد مذکور در صلاحیت کدام یک از دو مرجع فوق می باشد؟

نظر هیئت عالی:
عناوین اتهامی کلاهبرداری مرتبط با رایانه و سرقت می باشد و محل کلاهبرداری که شهرستان بروجن است صالح به رسیدگی است نظریه اکثریت همکاران که متضمن این استنتاج می باشد صایب اعلام می شود.

نظر اکثریت:
اتهامی متوجه شخص الف و فروشنده موبایل نیست و چوپان نیز مرتکب تعدد مادی در بزه های کلاهبرداری رایانه ای (ماده 13قانون جرایم رایانه ای) و سرقت شده است و با عنایت به اینکه جرم اشد کلاهبرداری رایانه ای در حوزه قضایی بروجن وقوع یافته دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بروجن صالح به رسیدگی می باشد.

نظر ابرازی:
اتهام شخص ب تحت عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع موضوع ماده 2 قانون مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری رسیدگی می شود و در خصوص صلاحیت معتقدند که طبق رای وحدت رویه شماره 729 - مورخ 1391/12/01محل افتتاح حساب صالح به رسیدگی است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 ـ هر کس بنحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می گردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته می شود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوءاستفاده نماید و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود و یا بطور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال بدست آمده محکوم خواهد شد. تبصره ـ در موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات تخفیف و تعلیق دادگاه مکلف به رعایت مقررات تبصره 1 ماده 1 این قانون خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

ماده 13ـ هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن تغییر محو ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 13 قانون جرایم رایانه ای

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM