نشست قضایی شماره 1400-8361

نشست قضایی شماره 1400-8361

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8361


کد نشست:
1400-8361

تاریخ برگزاری:
1399/06/11

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر لنگرود

موضوع:
جرم انگاری نگهداری شربت متادون و آب تریاک

پرسش:
آیا نگهداری شربت متادون و آب تریاک جرم می باشد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ مستند قانونی و میزان مجازات آن با عنایت به میزان مواد مکشوفه را بیان نمایید.

نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 40 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر مصرف و نگهداری متادون چه به صورت قرص و یا مایع جرم است و مشمول ماده 5 قانون مذکور می باشد.

نظر اکثریت:
با عنایت به اینکه در بند ششم ماده یک و تبصره سوم ماده 40 در قانون مبارزه با مواد مخدر مواد به صورت کلی بیان شده است که متادون نیز از جمله این مواد می باشد و حسب ماده مذکور شناسایی مواد به تصویب نامه وزارت بهداشت ارجاع شده که مطابق بند 4 ماده 6 تصویب نامه مذکور به شربت متادون نیز نیز اشاره شده است لذا با عنایت به موارد مذکور عنصر قانونی در خصوص نگهداری شربت متادون وجود دارد و جهت اعمال مجازات نیز می بایست به ظابطین اعلام شود. وزن دقیق موارد که به صورت مایع کشف می شود اعلام گردد و در خصوص آب تریاک می بایست پس از تبخیر میزان دقیق اعلام گردد تا مطابق جدول تعیین مجازات اقدام به تعیین کیفر گردد.

نظر اقلیت:
با عنایت به اصل تفسیر به نفع متهم و تفسیر مضیق قوانین کیفری و این که حسب مواد 5 و 8 قانون اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر تعیین کیفر می بایست مطابق وزن دقیق به گرم و سانتی گرم باشد و از آنجایی که مورد مایعات مکشوفات عملا امکان تعیین وزن دقیق وجود ندارد. لذا قول به عدم جرم بودن نگهداری مواد مذکور در سوال صحیح می باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 40 ـ در جرایم موجب تعزیر درجه شش تا هشت دادگاه می تواند پس از احراز مجرمیت متهم با ملاحظه وضعیت فردی خانوادگی و اجتماعی و سوابق و اوضاع و احوالی که موجب ارتکاب جرم گردیده است در صورت وجود شرایط زیر صدور حکم را به مدت شش ماه تا دو سال به تعویق اندازد: الف ـ وجود جهات تخفیف ب ـ پیشبینی اصلاح مرتکب پ ـ جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران ت ـ فقدان سابقه کیفری موثر تبصره ـ محکومیت موثر محکومیتی است که محکوم را به تبع اجرای حکم براساس ماده (25) این قانون از حقوق اجتماعی محروم می کند.

مشاهده ماده 40 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM