نشست قضایی شماره 1399-7375

نشست قضایی شماره 1399-7375

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7375


کد نشست:
1399-7375

تاریخ برگزاری:
1398/05/16

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر رضوانشهر

موضوع:
مرجع صالح رسیدگی به بزه های مربوط به اقلام تحت کنترل و غیرمجاز (بند پ ماده 303 قانون آئین دادرسی کیفری)

پرسش:
رسیدگی به بزه نگهداری مواد محترقه غیر مجاز و اقلام تحت کنترل در صلاحیت محاکم کیفری 2 می باشد یا در صلاحیت دادگاه انقلاب؟

نظر هیئت عالی:
با تذکر به اینکه با توجه به ماده 15 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز مصوب 1390 و لحاظ ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 رسیدگی به جرم های موضوع پرسش تحت شرایطی ممکن است در دادگاه کیفری یک صورت پذیرد نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان رضوانشهر مورد تایید است.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات مصوب 1390 قانون خاص بوده و قانون قاچاق کالا و ارز قانون عام می باشد و نظر به اینکه به موجب رای وحدت رویه شماره 727 هیات عمومی دیوان عالی کشور که صرفا واردات یا صادرات اسلحه را مشمول عنوان قاچاق دانسته است. در فرض سوال قانون خاص حاکم بر موضوع بوده و نگهداری مواد محترقه غیر مجاز و اقلام تحت کنترل در صلاحیت دادگاه کیفری 2 می باشد و از صلاحیت دادگاه انقلاب خارج است ضمن اینکه صلاحیت دادگاه انقلاب به موجب ماده 303 قانون آیین دادرسی کیفری صرفا رسیدگی به قاچاق اسلحه و مهمات است.

نظر اقلیت:
1- ماده 45 قانون قاچاق کالا و ارز در این خصوص صراحت دارد. 2- در تعریف قاچاق اساتید بیان داشته اند کسی که کالایی را بطور غیر مجاز وارد کشور می کند و اگر همین مال در ید دیگری باشد می شود نگهداری و اگر مال قاچاق در ید فردی باشد و طرق ورود آن معلوم نباشد می شود قاچاق 3- رای وحدت رویه که در نظریه اکثریت به آن اشاره شده است بر اساس قانون قاچاق سال 1313 صادر شده است که این قانون در سال 1390 نسخ شده است فلذا رای وحدت رویه قابل اعتنا نیست. 4- قانون قاچاق کالا و ارز قانون خاص است و فلسفه این قانون چنین است که جرایم قاچاق در صلاحیت دادگاه انقلاب باشد لذا رسیدگی به بزه های یاد شده در صلاحیت دادگاه انقلاب است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 303 ـ به جرایم زیر در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی محاربه و افساد فی الارض بغی تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه یا احراق تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام ب ـ توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری پ ـ تمام جرایم مربوط به مواد مخدر روانگردان و پیشسازهای آن و قاچاق اسلحه مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل ت ـ سایر مواردی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت این دادگاه است.

مشاهده ماده 303 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 302 ـ به جرایم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود: الف ـ جرایم موجب مجازات سلب حیات ب ـ جرایم موجب حبس ابد پ ـ جرایم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن (اصلاحی 24/03/1394) ت ـ جرایم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر (اصلاحی 24/03/1394) ث ـ جرایم سیاسی و مطبوعاتی

مشاهده ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM