نشست قضایی شماره 1400-7732

نشست قضایی شماره 1400-7732

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7732


کد نشست:
1400-7732

تاریخ برگزاری:
1398/02/29

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
تعدد مادی بزه های معاونت در سرقت و اخفای اموال مسروقه

پرسش:
چنانچه شخصی معاون در جرم سرقت باشد و پس از وقوع جرم سارق مال مسروقه را تحویل معاون دهد وی نیز آن را در منزل خود مخفی نماید آیا بزه اخفای مال مسروقه مشمول معاون می گردد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
اخفای مال مسروقه از سوی معاون سرقت جرم تلقی و بعنوان تعدد قابل تعقیب است

نظر اکثریت:
چنانچه معاون در جرم سرقت مال مسروقه را مخفی نماید بزه اخفای مال مسروقه موضوع ماده 662 از قانون مجازات اسلامی تعزیرات مصوب 1375 شامل معاون نیز می گردد و از موارد تعدد جرم است زیرا پس از خاتمه بزه سرقت معاون مال مسروقه را مخفی نموده که بزه مستقل می باشد. و عناصر مادی جرایم مذکور متفاوت از هم می باشند.

نظر اقلیت:
با توجه به ماده 2 از قانون مبارزه با پولشویی که مقرر می دارد: جرم پولشویی عبارت است از:

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 662 ـ قطع و از بین بردن اندام تناسلی مرد تا ختنه گاه و یا بیشتر از آن موجب دیه کامل است و در کمتر از ختنه گاه به نسبت ختنه گاه محاسبه و به همان نسبت دیه پرداخت می شود. تبصره 1 ـ در این حکم تفاوتی بین اندام کودک جوان پیر عقیم و شخصی که دارای بیضه سالم یا معیوب یا فاقد بیضه است وجود ندارد. تبصره 2 ـ هرگاه با یک ضربه تا ختنه گاه از بین برود و سپس مرتکب یا شخص دیگری باقیمانده یا قسمتی دیگر از اندام تناسلی را از بین ببرد نسبت به ختنه گاه دیه کامل و در مقدار بیشتر ارش ثابت است. تبصره 3 ـ هرگاه قسمتی از ختنه گاه را شخصی و قسمت دیگر از ختنه گاه را شخص دیگری قطع کند هر یک به نسبت مساحتی که از ختنه گاه قطع کرده اند ضامن می باشند و چنانچه شخصی قسمتی از ختنه گاه را قطع کند و دیگری باقیمانده ختنه گاه را به انضمام تمام یا قسمتی از اندام تناسلی قطع کند نسبت به جنایت اول دیه به مقدار مساحت قطع شده از ختنه گاه و نسبت به جنایت دوم بقیه دیه و ارش مقدار زائد قطع شده از اندام تناسلی ثابت است.

مشاهده ماده 662 قانون مجازات اسلامی

ماده 2ـ جرم پولشویی عبارت است از: الف ـ تحصیل تملک نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از فعالیت های غیرقانونی با علم به این که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه ارتکاب جرم به دست آمده باشد. ب ـ تبدیل مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان کردن منشا غیرقانونی آن با علم به این که به طور مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از ارتکاب جرم بوده یا کمک به مرتکب به نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نگردد. ج ـ اخفاء یا پنهان یا کتمان کردن ماهیت واقعی منشا منبع محل نقل و انتقال جابـه جایی یا مالکـیت عوایدی که به طور مستقـیم یا غیرمسـتقیم در نتیـجه جرم تحصیل شده باشد.

مشاهده ماده 2 قانون مبارزه با پولشویی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM