نشست قضایی شماره 1399-7565

نشست قضایی شماره 1399-7565

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7565


کد نشست:
1399-7565

تاریخ برگزاری:
1398/10/17

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر داراب

موضوع:
امکان تجمیع آرای غیابی متعدد

پرسش:
1- شخصی در مرحله اجرای احکام کیفری دارای پرونده های متعدد می باشد در صورتی که برخی از آرای صادره غیابی باشد با توجه به ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 که بیان میکند « محکوم علیه دارای محکومیت های قطعی دیگر است» امکان تجمیع آرا صادر شده می باشد یا خیر؟ 2- در صورت تجمیع و واخواهی محکوم علیه؛ با توجه به غیابی بودن دادنامه از یک سو و قطعی بودن دادنامه ادغامی از سوی دیگر تکلیف اجرای احکام کیفری و دادگاه چیست؟

نظر هیئت عالی:
آنچه که در ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری آمده صرفا ناظر به احکام قطعی است؛ نتیجتا آراء غیابی که قابلیت واخواهی داشته باشد از شمول مدلول حکم مرقوم خارج است.

نظر اکثریت:
مطابق ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری از جمله شرایط ادغام و تجمیع آرا وجود احکام قطعی متعدد می باشد بنابراین در خصوص احکام غیابی هر چند در اجرای احکام کیفری لازم الاجرا هستند ولی به لحاظ اینکه رای قطعی به معنای حقیقی آن نمی باشند و امکان قبول واخواهی و نقض حکم در مرحله واخوهی وجود دارد لذا مشمول ماده 510 که در خصوص احکام قطعی متعدد می باشد نمی باشند. در فرضی که آرای غیابی تجمیع شود در صورت واخواهی رای ادغامی نقض و مجددا رسیدگی و مطابق ماده 134 رسیدگی و مجازات اشد اجرا خواهد شد.

نظر ابرازی:
امکان تجمیع آرای غیابی وجود دارد چون اساسا رای غیابی نیز در صورت عدم واخواهی قطعی محسوب می شود بنابراین مشمول ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری می باشد و امکان ادغام آرا وجود دارد. اساسا در مرحله اجرای احکام که جلب های متعدد در خصوص اجرای حکم صادر می شود و فرد متواری است به طور معمول و نوعی فرد از حکم اطلاع دارد و در اغلب موارد واخواهی قابل پذیرش نیست و موجبی برای نقض حکم ادغامی وجود ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 510 ـ هرگاه پس از صدور حکم معلوم شود محکوم علیه دارای محکومیت های قطعی دیگری است و اعمال مقررات تعدد در میزان مجازات قابل اجراء موثر است قاضی اجرای احکام کیفری به شرح زیر اقدام می کند: الف ـ اگر احکام به طور قطعی صادر یا به لحاظ عدم تجدید نظر خواهی قطعی شده باشند در صورت تساوی دادگاهها پرونده ها را به دادگاه صادرکننده آخرین حکم و در غیر این صورت به دادگاه دارای صلاحیت بالاتر ارسال می کند تا پس از نقض تمام احکام با رعایت مقررات مربوط به تعدد جرم حکم واحد صادر شود. ب ـ اگر حداقل یکی از احکام در دادگاه تجدید نظر استان صادر شده باشد پرونده ها را به این دادگاه ارسال می کند تا پس از نقض تمام احکام با رعایت مقررات مربوط به تعدد جرم حکم واحد صادر شود. چنانچه احکام از شعب مختلف دادگاه تجدید نظر استان صادر شده باشد شعبه صادرکننده آخرین حکم تجدید نظر خواسته صلاحیت رسیدگی دارد. پ ـ در سایر موارد و همچنین در صورتی که حداقل یکی از احکام در دیوانعالی کشور مورد تایید قرار گرفته باشد یا احکام متعدد در حوزه های قضایی استان های مختلف یا در دادگاههای با صلاحیت ذاتی متفاوت صادر شده باشد پرونده ها را به دیوان عالی کشور ارسال می کند تا پس از نقض احکام حسب مورد مطابق بندهای (الف) یا (ب) اقدام شود. تبصره ـ در موارد فوق دادگاه در وقت فوق العاده بدون حضور طرفین به موضوع رسیدگی و بدون ورود در شرایط و ماهیت محکومیت با رعایت مقررات تعدد جرم حکم واحد صادر می کند.

مشاهده ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM