نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1393/01/20

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر دماوند

موضوع:
عدم تعارض بین دو قانون مجازات اسلامی و تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری

پرسش:
با توجه به مجازات مقرر در ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری و پیش بینی حداکثر بازداشت بدل از جزای نقدی به مدت 3 سال در ماده 29 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در صورتی که فردی به اتهام تحصیل مال نامشروع به جزای نقدی محکوم شده و عاجز از پرداخت جزای نقدی باشد حداکثر میزان مجاز بازداشت وی به عنوان حبس بدل از جزای نقدی به چه میزان است؟

نظر هیئت عالی:
هیچ گونه تعارضی بین ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری با ماده 29 قانون مجازات اسلامی وجود ندارد زیرا اساسا ماده 2 در مورد حبس بدل از جریمه نقدی حکمی ندارد و لذا مقررات ماده 29 به عنوان عام همه مصادیق و مواردی را که مدت حبس منقضی شده و محکوم علیه قادر به پرداخت جریمه نقدی نیست شامل می شود. نظر اکثریت با توجه به نظریه اداره حقوقی مورد تایید است.

نظر اکثریت:
از نظر این گروه به دو دلیل ماده 29 قانون مجازات اسلامی در مورد مجازات های ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری قابل اعمال است:

نظر اقلیت:
گروهی از همکاران محترم قضایی به دلایل زیر ماده 29 مذکور را ناسخ ماده 2 قانون تشدید مجازات نمی دانند.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 29 ـ هرگاه بازداشت بدل از جزای نقدی توام با مجازات حبس باشد بازداشت بدل از جزای نقدی از تاریخ اتمام حبس شروع می شود که از حداکثر مدت حبس مقرر در قانون برای آن جرم بیشتر نیست و در هر حال مدت بازداشت بدل از جزای نقدی نباید از سه سال تجاوز کند.

مشاهده ماده 29 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM