نشست قضایی شماره 1399-7264

نشست قضایی شماره 1399-7264

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7264


کد نشست:
1399-7264

تاریخ برگزاری:
1398/01/20

برگزار شده توسط:
استان هرمزگان/ شهر بندر عباس

موضوع:
حمل مواد مخدر

پرسش:
الف به جرم حمل و نگهداری 50 کیلوگرم تریاک در شهرستان حاجی آباد دستگیر و پرونده حکم قطعی صادر و جهت اجرا به اجرای احکام انقلاب آن شهرستان ارسال می گردد سپس شخص ب در شهرستان بوشهر در زمان رسیدگی به جرم دیگری اقرار می نماید که وی مواد مخدر مربوط به آقای الف را در بندرعباس در خودرو وی جاساز نموده است و مدعی عدم اطلاع الف از این موضوع می شود. در این راستا الف از ب در شهرستان بوشهر شکایت می کند با توجه به محل وقوع جرم پرونده به دادسرای بندرعباس ارسال می گردد. حال با توجه به فرض موجود بدوا دادگاه صالح را مشخص فرمایید و بیان نمایید بازپرس در این پرونده با چه تکلیفی مواجه است ؟

نظر هیئت عالی:
صرف نظر از استناد قانونی دادسرای بوشهر در ارسال پرونده ( با قرار عدم صلاحیت ) به دادسرای بندرعباس در فرض مد نظر قضات محترم دادگستری شهرستان بندرعباس نظریه اکثریت قضات محترم این دادگستری مورد تایید است.

نظر اکثریت:
از آنجا که به نظر می رسد دادسرای بوشهر در راستای ماده 313 قانون آیین دادرسی کیفری عمل نموده است دادسرای بندرعباس به جهت داشتن صلاحیت محلی صالح به رسیدگی به موضوع این پرونده است مضافا از انجایی که جرم ادعایی از سوی شخص ب که تحت عنوان قراردادن مواد مخدر در محلی به قصد متهم کردن دیگری در ماده 26 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن جرم انگاری شده و عنوان اتهامی علی حده تلقی می شود صلاحیت رسیدگی با دادسرای بندرعباس است که در نهایت بعد از صدور رای از این مرجع مبنی بر مجرمیت آقای ب مورد می تواند از موارد بند پ ماده 474 در باب اعاده ی دادرسی باشد.

نظر اقلیت:
از آنجایی که احراز بزه موضوع ماده 26 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر لازمه ی تبریه ی آقای الف از بزه موضوع پرونده در حال اجرا در شهرستان حاجی آباد است و رسیدگی در این مرجع (بندرعبا س) خلاف قانون است چرا که به یک موضوع در مراجع مختلف نمی توان رسیدگی کرد لهذا تکلیف بازپرس بندرعباس بدوا بررسی کیفیت اقرار شخص ب است ضمن اینکه رونوشتی از پرونده ی در حال اجرا از شهرستان حاجی آباد دریافت و بررسی مینماید که آیا این اقرار با توجه به قراین و امارات می تواند مقرون به واقع باشد مثلا مسیر حرکت خودروی حامل مواد مخدر آیا از بندرعباس بوده یا خیر ؟.... در صورت احراز قراین و احتمال صدق ادعای شخص ب دادستان بندرعباس ضمن ارسال رونوشتی از پرونده ی مفتوح بندرعباس از دادستان مجری حکم (حاجی آباد ) تقاضا می کند که درخواست اعاده ی دادرسی موضوع پرونده ها را از دیوان عالی کشور بخواهد. در نهایت تکلیف را دیوان عالی حسب بند ج ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری مشخص می کند.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 313 ـ به اتهامات متعدد متهم باید با رعایت صلاحیت ذاتی توامان و یکجا در دادگاهی رسیدگی شود که صلاحیت رسیدگی به جرم مهمتر را دارد.

مشاهده ماده 313 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 474 ـ درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود: الف ـ کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد. ب ـ چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد. پ ـ شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم بی گناهی یکی از آنان احراز گردد. ت ـ درباره شخصی به اتهام واحد احکام متفاوتی صادر شود. ث ـ در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان مبنای حکم بوده است. ج ـ پس از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد. چ ـ عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

مشاهده ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM