نشست قضایی شماره 1399-7162

نشست قضایی شماره 1399-7162

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7162


کد نشست:
1399-7162

تاریخ برگزاری:
1397/09/21

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر الوند

موضوع:
تعدد وکیل در اجرای احکام کیفری

پرسش:
آیا محکوم علیه در اجرای احکام کیفری می تواند بیش از یک وکیل در پرونده معرفی نماید؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اطلاق عبارت " در تمام امور کیفری " در ماده 346 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 که شامل امور مربوط به اجرای احکام کیفری نیز می گردد نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان الوند استان قزوین موجه و مورد تایید است.

نظر اکثریت:
باتوجه به وحدت ملاک ماده 346 و 385 قانون آیین دادرسی کیفری حسب نوع جرم از جهت صلاحیت دادگاه کیفری یک و دو طرفین می توانند دو یا سه وکیل معرفی نمایند.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه در خصوص اجرای احکام قانون محدودیتی برای تعداد وکلاء اعلام نکرده است و این حق افراد است که هر چند نفر که خواستند وکیل معرفی کنند. لذا محدودیتی در این زمینه وجود نداشته و می توانند بیش از سه وکیل نیز معرفی کنند.

نظر ابرازی:
با عنایت به اینکه در ماده 190 قانون آیین دادرسی کیفری برای تحقیقات مقدماتی فقط یک وکیل متهم می تواند داشته باشد و در اجرای احکام کیفری مواجه با محکوم علیه می باشیم که در خصوص وی کلیه مراحل رسیدگی انجام و محکومیت یافته است و وکیل چندان نقش در این مرحله ندارد از سوی دیگر ماده 190 قانون آیین دادرسی کیفری که برای مرحله دادسرا می باشد و اجرای احکام هم بخشی از اقدامات دادسرا تحت نظارت دادستان می باشد لذا با وحدت ملاک ماده 190 فقط یک وکیل می تواند معرفی کند.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 190 ـ متهم می تواند در مرحله تحقیقات مقدماتی یک نفر وکیل دادگستری همراه خود داشته باشد. این حق باید پیش از شروع تحقیق توسط بازپرس به متهم ابلاغ و تفهیم شود. چنانچه متهم احضار شود این حق در برگه احضاریه قید و به او ابلاغ می شود. وکیل متهم می تواند با کسب اطلاع از اتهام و دلایل آن مطالبی را که برای کشف حقیقت و دفاع از متهم یا اجرای قانون لازم بداند اظهار کند. اظهارات وکیل در صورتمجلس نوشته می شود. تبصره 1 ـ سلب حق همراه داشتن وکیل و عدم تفهیم این حق به متهم به ترتیب موجب مجازات انتظامی درجه 8 و 3 است. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره 2 ـ در جرایمی که مجازات آن سلب حیات یا حبس ابد است چنانچه متهم اقدام به معرفی وکیل در مرحله تحقیقات مقدماتی ننماید بازپرس برای وی وکیل تسخیری انتخاب می کند. تبصره 3 ـ درمورد این ماده و نیز چنانچه اتهام مطرح مربوط به منافی عفت باشد مفاد ماده (191) جاری است.

مشاهده ماده 190 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 346 ـ در تمام امور کیفری طرفین می توانند وکیل یا وکلای مدافع خود را معرفی کنند. در صورت تعدد وکیل حضور یکی از آنان برای تشکیل دادگاه و رسیدگی کافی است. تبصره ـ در غیر جرایم موضوع صلاحیت دادگاه کیفری یک هر یک از طرفین می توانند حداکثر دو وکیل به دادگاه معرفی کنند.

مشاهده ماده 346 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 385 ـ هر یک از طرفین می تواند حداکثر سه وکیل به دادگاه معرفی کند. استعفای وکیل تعیینی یا عزل وکیل پس از تشکیل جلسه رسیدگی پذیرفته نمی شود.

مشاهده ماده 385 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM