نشست قضایی شماره 1397-5318

نشست قضایی شماره 1397-5318

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5318


کد نشست:
1397-5318

تاریخ برگزاری:
1383/07/07

برگزار شده توسط:
استان مرکزی/ شهر شازند

موضوع:
تکلیف اجرای احکام در خصوص اموال توقیفی که به علت پیگیری خواهان بلاتکلیف است

پرسش:
در پرونده هایی که از خوانده یا محکوم علیه در قرار تامین و یا اجراییه اموالی توقیف می شود و پس از آن به علت عدم پیگیری خواهان و یا تغییر مکان وی و یا طرفین مدت ها اموال توقیفی بلاتکلیف است وظیفه اجرای احکام چیست؟

نظر هیئت عالی:
مطابق ماده 112 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی در صورتی که درخواست کننده تامین تا ده روز از تاریخ صدور قرار تامین نسبت به اصل دعوا دادخواست ندهد دادگاه به درخواست خوانده قرار تامین را لغو می کند که در این صورت با لغو قرار

نظر اتفاقی:
در این گونه موارد هر چند مستند قانونی وجود ندارد اما مستفاد از ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی این است که تا پنج سال پرونده در جریان خواهد بود و پس از آن از اموال توقیفی رفع اثر می شود و پرونده بایگانی و اموال طبق دستور دادستان یا جانشین وی به امین سپرده خواهد شد و امین با رعایت مصالح خوانده در صورت اقتضا اموال را با اجازه دادستان به فروش رسانده و قیمت آن را تا پیدا شدن یا مراجعه خوانده نگهداری خواهد کرد. یا اینکه اصل اموال را تا مراجعه خ وانده حفظ و نگهداری خواهد کرد و اگر اموال در قرار تامین توقیف شده باشد و قبل از تقدیم دادخواست باشد طبق مقررات ماده 112 قانون آیین دادرسی مدنی پس از گذشت ده روز و عدم تقدیم دادخواست از سوی خواهان با تقاضای خوانده از اموال رفع اثر خواهد شد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 112 - درصورتی که درخواست کننده تامین تا ده روز از تاریخ صدور قرار تامین نسبت به اصل دعوا دادخواست ندهد دادگاه به درخواست خوانده قرار تامین را لغو می نماید.

مشاهده ماده 112 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 168 ـ هر گاه از تاریخ صدور اجراییه بیش از پنج سال گذشته و محکوم له عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد اجراییه بلااثر تلقی می شود و در این مورد اگر حق اجراء وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود. محکوم له می تواند مجددا از دادگاه تقاضای صدور اجراییه نماید ولی در مورد اجرای هر حکم فقط یک بار حق اجراء دریافت می شود.

مشاهده ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM