نشست قضایی شماره 1400-8318

نشست قضایی شماره 1400-8318

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8318


کد نشست:
1400-8318

تاریخ برگزاری:
1399/06/13

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر نی ریز

موضوع:
بررسی تکلیف دادسرا در فرض تعارض عنوان مجرمانه اعلامی با شرح شکایت

پرسش:
شاکی علیه مشتکی عنه شکایت نموده است و عنوان جرم را تصرف عدوانی مجدد مطرح نموده است بدین شرح که شاکی اعلام نموده که قبلا به موجب حکم دادگاه پدر مشتکی عنه محکوم به کلاهبرداری و استرداد زمین گردیده است و به موجب صورتجلسه کلانتری زمین به شاکی تحویل گردیده است. لیکن بعداز فوت پدر مشتکی عنه توسط مشتکی عنه تصرف گردیده است؛ لذا تقاضای رسیدگی نموده است؛ با توجه به اینکه مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری تصرف عدوانی در صلاحیت مستقیم دادگاه ولیکن تصرف عدوانی مجدد در صلاحیت دادسرا می باشد تکلیف دادسرا در موضوع فوق چیست؟

نظر هیئت عالی:
همانگونه که در نظریه اکثریت آمده موضوع از مصادیق تصرف عدوانی مجدد محسوب نمی شود؛ زیرا سابقا موضوع تصرف از سوی پدر انجام شده است؛ لهذا تصرف عدوانی مجدد محسوب نمی گردد؛ نتیجتا پرونده باید مستقیما در دادگاه مطرح شود.

نظر اکثریت:
بایستی موضوع را ماهوی بررسی نمود؛ شاکی حقوقدان نیست که عناوین را دقیقا قید نماید و وظیفه قاضی است که چنانچه شکایت شاکی را مطابق عنوان دیگری دانست به همان عنوان رسیدگی نماید و در قید و بند عناوین اعلامی شاکی نیست. لذا درخصوص موضوع فوق اولا؛ تصرف عدوانی مجدد نمی باشد بلکه مطابق ماده 693 قانون مجازات اسلامی رفع تصرف قبلی از ملک بایستی به موجب حکم خلع ید باشد. ثانیا؛ موضوع رفع تصرف سابق نیز پدر مشتکی عنه محکوم به استرداد ملک شده بوده و نامبرده رفع تصرف نموده است لیکن در حال حاضر فرزند وی مشتکی عنه می باشد؛ لذا هم موضوع تصرف عدوانی مجدد موضوع ماده 693 قانون مجازات اسلامی نمی باشد و هم اینکه طرف دعوا با دعوای سابق یکی نیست؛ لذا موضوع در صلاحیت رسیدگی مستقیم دادگاه می باشد و دادسرا با یک صورتجلسه پرونده را به دادگاه ارسال می نماید.

نظر ابرازی:
موضوع در صلاحیت مستقیم دادسرا است و چنانچه دادسرا عنوان اعلامی شاکی (تصرف عدوانی مجدد) را صحیح نمی داند باید در خصوص عنوان مذکور قرار منع تعقیب صادر نماید و با توجه به نظریه مشورتی (اگر جرایم درجه 7 و 8 باجرایم دیگر مطرح شود بایستی همگی در دادسرا رسیدگی شود) به موضوع تصرف عدوانی رسیدگی نماید.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 11 ـ طرفین می توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد بدون اخطار قبلی و بی آنکه الزام به پرداخت خسارات داشته باشد رابطه کار را قطع نماید. در صورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود. تبصره ـ مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا سه ماه می باشد.

مشاهده ماده 11 قانون کار

ماده 693 ـ از بین بردن کامل بویایی موجب دیه کامل است و از بین بردن قسمتی از آن ارش دارد. تبصره ـ اگر در اثر جنایت بویایی یکی از دو سوراخ بینی به طور کامل از بین برود نصف دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 693 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM