نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1379/10/04

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر رامسر

موضوع:
زمان قطعی شدن رای غیابی

پرسش:
چنانچه حکم دادگاه به صورت غیابی اصدار یابد پس از گذشت چه مدت زمانی حکم مذکور قطعیت یافته و قابلیت اجرا دارد؟

نظر هیئت عالی:
در ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری واخواهی از رای در داخل ایران ده روز است کـه بـا انقضـای آن و سـپری شـدن مهلـت تجدیـدنظر قطعیت و قابلیت اجرای حکم احراز میشود. در امور حقوقی با توجـه بـه مـاده 306 قـانون آیین دادرسی مدنی واخواهی از احکام غیابی در داخل ایران بیست روز است که بـا گذشـت این مدت پس از ابلاغ واقعی و طی شدن فرصت تجدید نظر رای قابل اجرا میشود.

نظر اتفاقی:
به استناد مواد 305 و 306 و تبصره 1 ماده 306 قانون آیین دادرسی دادگاههـای عمـومی در امور مدنی چون حکم غیابی قابل اعتراض و واخواهی است و مهلـت واخـواهی از احکـام غیابی برای کسانی که مقیم کشور هستند بیسـت روز و بـرای کسـانی کـه خـارج از کشـور اقامت دارند دوماه از تاریخ ابلاغ واقعی یا قانونی است. لذا (الف): چنانچـه حکـم غیـابی دادگاه فقط قابل واخواهی باشد و همچنین برای دادگاه احراز نشود که خوانده مقیم کشـور است یا مقیم خارج از کشور احتیاطا باید دو ماه صبر کنـد و بعـد از سـپری شـدن مـدت مذکور حکم غیابی موصوف قطعیت یافته و قابلیت اجرا پیدا میکنـد و مـیتـوان اجراییـه صادر کرد. (ب): چنانچه حکم غیابی دادگاه با عنایـت بـه مـواد 331 و 336 قـانون آیـین دادرسی قابل تجدید نظر خواهی هم باشد بعد از سپری شـدن چهـار مـاه از تـاریخ ابـلاغ حکم و عدم واخواهی و تجدید نظر خواهی از ناحیه محکوم علیه حکم موصـوف قطعـی تلقی شده و قابلیت اجرا پیدا میکند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 217 ـ به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در صورت وجود دلایل کافی یکی از قرارهای تامین زیر را صادر می کند: الف ـ التزام به حضور با قول شرف ب ـ التزام به حضور با تعیین وجه التزام پ ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با قول شرف ت ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با تعیین وجه التزام ث ـ التزام به معرفی نوبه‏ای خود بهصورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضایی یا انتظامی با تعیین وجه التزام ج ـ التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام با موافقت متهم و پس از اخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط چ ـ التزام به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده با موافقت متهم با تعیین وجه التزام از طریق نظارت با تجهیزات الکترونیکی یا بدون نظارت با این تجهیزات ح ـ اخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله خ ـ اخذ وثیقه اعم از وجه نقد ضمانت‏نامه بانکی مال منقول یا غیرمنقول د ـ بازداشت موقت با رعایت شرایط مقرر قانونی تبصره 1 ـ در صورت امتناع متهم از پذیرش قرار تامین مندرج در بند (الف) قرار التزام به حضور با تعیین وجه التزام صادر و در صورت امتناع از پذیرش قرارهای مندرج در بندهای (ب) (پ) (ت) و (ث) قرار کفالت صادر می شود. تبصره 2 ـ در مورد بندهای (پ) و (ت) خروج از حوزه قضایی با اجازه قاضی ممکن است. تبصره 3 ـ در جرایم غیرعمدی در صورتی که به تشخیص مقام قضایی تضمین حقوق بزه دیده به طریق دیگر امکان‏پذیر باشد صدور قرار کفالت و وثیقه جایز نیست.

مشاهده ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM