نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1395/11/10

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
بررسی نسخ ماده 31 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر

پرسش:
آیا ماده 31 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در خصوص تقسیط جزای نقدی و تحمل تا ده سال حبس بدل از جزای نقدی نسخ شده است؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به خاص بودن قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و با توجه به اینکه در قانون آیین دادرسی کیفری صرفا نسخ ماده 32 قانون مبارزه با مواد مخدر تصویب گردیده است بنابراین در مورد محکومین مواد مخدر ماده 31 قانون صدرالذکر لازم الاجرا است.

نظر اتفاقی:
پیرامون حداکثر حبس بدل از جزای نقدی جرایم موضوع قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر که در ماده 31 قانون مزبور ده سال ذکر شده قضات حاضر در جلسه بالاجماع بیان داشتند با توجه به استدلال رییس محترم قوه قضاییه در ماده 10 دستور العمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها به تاریخ یکشنبه 28 شهریور 1395 که بیان می نمایند : اینکه ماده 29 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 حداکثر مدت حبس بدل از جزای نقدی را کاهش داده است قضات اجرای احکام و روسای زندان ها موظفند مراقبت نمایند هیچ کس بیش از نصاب مقرر در قانون مذکور در بازداشت نماید و حسب مورد نسبت به آزادی آن دسته از افرادی که سه سال ( نصاب مذکور در ماده 29 قانون مجازات اسلامی ) یا پانزده سال ( نصاب مذکور در ماده 60 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ) بابت عدم پرداخت جزای نقدی بازداشت بوده اند و محکومیت دیگری ندارند اقدام مقتضی را معمول نمایند.. . و نیز با توجه به تبصره این ماده که بیان می دارد: مقررات مندرج در مواد 27 و 29 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در مورد محکومان کلیه جرایم از جمله جرایم مواد مخدر به استثنای محکومان موضوع ماده 60 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 جاری است حداکثر حبس بدل از جزای نقدی در جرایم موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر سه سال خواهد بود.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 60 ـ در صورتی که محکومان به جریمه‏های نقدی مقرر در این قانون ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ حکم قطعی به پرداخت جریمه های مقرر اقدام ننمایند جریمه نقدی از محل وثیقه های سپرده شده و یا فروش اموال شناسایی شده محکوم علیه اخذ و مابقی به مالک مسترد می­شود و چنانچه اموالی شناسایی نشود و یا کمتر از میزان جریمه باشد و جریمه مورد حکم وصول نشود جرائم نقدی مذکور مطابق قانون آئین دادرسی کیفری حسب مورد با دستور قاضی اجرای احکام دادسرای مربوطه یا قاضی اجرای احکام تعزیرات حکومتی که از بین قضات دارای پایه پنج قضائی به روش مندرج در ماده (49) این قانون انتخاب می شوند به حبس تبدیل می شود. در هر صورت حبس بدل از جزای نقدی نباید از پانزده سال بیشتر باشد. تبصره 1ـ در مورد احکام صادره از شعب تعزیرات حکومتی پرونده جهت صدور حکم مبنی بر تبدیل جزای نقدی به حبس به شعبه یا شعبی از دادگاههای حوزه قضائی مربوطه که توسط رئیس قوه قضائیه تعیین می شود ارجاع می گردد تا ظرف ده روز نسبت به مورد اقدام مقتضی معمول نمایند. تبصره 2ـ جزای نقدی مازاد بر حبس تبدیلی در صورت شناسایی اموالی از محکوم علیه حتی پس از اتمام حبس وصول می گردد.

مشاهده ماده 60 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 29 ـ هرگاه بازداشت بدل از جزای نقدی توام با مجازات حبس باشد بازداشت بدل از جزای نقدی از تاریخ اتمام حبس شروع می شود که از حداکثر مدت حبس مقرر در قانون برای آن جرم بیشتر نیست و در هر حال مدت بازداشت بدل از جزای نقدی نباید از سه سال تجاوز کند.

مشاهده ماده 29 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM