نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1394/09/05

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر دامغان

موضوع:
تکلیف دادسرا در رسیدگی به اتهامات متعدد

پرسش:
با توجه به تکلیف مقرر در ماده 313 قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر لزوم رسیدگی توامان به اتهامات متعدد متهم در یک مرجع و نیز لزوم صدور قرار تامین واحد برای اتهامات مذکور وفق ماده 218 همان قانون درصورت طرح پرونده ای دردادسرا با موضوع ارتکاب جرایم متعدد از ناحیه متهم که رسیدگی به بعضی آنها در صلاحیت مستقیم دادگاه می باشد دادسرا با چه تکلیفی مواجه است ؟

نظر هیئت عالی:
حکم ماده 340 ق.آ.د.ک صرفا ناظر به مواردی است که متهم به ارتکاب یک جرم یا جرایم متعدد از نوع جرایم درجه 7 و 8 یا سایر مواردی است که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود لذا اعتقاد به صلاحیت ذاتی دادگاه در موارد اشعاری نسبت به دادسرا توجیه و مبنای قانونی ندارد زیرا دادسرا در انجام تحقیقات مقدماتی و رسیدگی به جرایم فاقد صلاحیت مستقل ذاتی از دادگاه متبوع خود بوده و در واقع انجام جزیی از فرایند رسیدگی را بر عهده دارد نتیجتا نظریه اتفاقی قضات محترم مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
در مواردی که جرایم در صلاحیت دادگاه به همراه جرایم در صلاحیت دادسرا به صورت هم زمان در دادسرا مطرح شود (مانند مزاحمت تلفنی به همراه توهین و تهدید) موضوع مستلزم صدورکیفرخواست در دادسراست. بنابراین دادسرا از تفهیم اتهام و صدورقرارتامین ناگزیرخواهد بود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 313 ـ به اتهامات متعدد متهم باید با رعایت صلاحیت ذاتی توامان و یکجا در دادگاهی رسیدگی شود که صلاحیت رسیدگی به جرم مهمتر را دارد.

مشاهده ماده 313 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 340 ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود. در این مورد و سایر مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود دادگاه پس از انجام تحقیقات به ترتیب زیر اقدام می کند: الف ـ چنانچه دادگاه خود را صالح به رسیدگی نداند قرار عدم صلاحیت صادر می کند و اگر مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب بداند حسب مورد اتخاذ تصمیم می کند. ب ـ در غیر موارد مذکور در بند (الف) چنانچه اصحاب دعوی حاضر باشند و درخواست مهلت نکنند دادگاه با تشکیل جلسه رسمی مبادرت به رسیدگی می کند. در صورتیکه اصحاب دعوی حاضر نباشند یا برای تدارک دفاع یا تقدیم دادخواست ضرر و زیان درخواست مهلت کنند دادگاه با اخذ تامین متناسب از متهم وقت رسیدگی را تعیین و مراتب را به اصحاب دعوی و سایر اشخاصی که باید در دادگاه حاضر شوند ابلاغ می کند.

مشاهده ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM