نشست قضایی شماره 1399-7041

نشست قضایی شماره 1399-7041

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7041


کد نشست:
1399-7041

تاریخ برگزاری:
1398/02/31

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر فریدونشهر

موضوع:
احضار متهم از طریق پیامک سامانه ثنا و نیاز یا عدم نیاز از طریق درج آگهی وفق ماده 174 قانون آیین دادرسی کیفری 92

پرسش:
در صورتی که متهم از طریق سامانه ثنا احضار شده و پیامک نیز ارسال گردیده است آیا درج آگهی و اقدام وفق ماده 174 قانون آیین دادرسی کیفری وجاهت دارد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 655 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نظریه اقلیت قضات محترم دادگستری شهرستان فریدون شهر مورد تایید است. ضمنا نظریه مشورتی شماره 7/98/381 مورخ 98/4/4 اگرچه در خصوص دادرسی مدنی می باشد مع الوصف مستظهر تایید نظریه اقلیت می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به عبارت به کار رفته در ماده 174 قانون آیین دادرسی کیفری 92 و شرایط بیان شده جهت انتشار آگهی و رویه موجود در محاکم ما با دو فرض مواجه هستیم یا به متهم دسترسی داریم و جهت رسیدگی حاضر می شود و یا متهم مجهول المکان است و به وی دسترسی نداریم که باید انتشار آگهی انجام گردد. فلذا با توجه به ماده 174 اگر متهم جهت رسیدگی حاضر نشد و جلب نامبرده نیز فاقد نتیجه بود متهم باید از طریق انتشار آگهی دعوت شود. اما نظر اقلیت نیز قابل بحث می باشد و با توجه به اطاله دادرسی و اقدام خود متهم مبنی بر اعلام آدرس محل تامل است.

نظر اقلیت:
قصد قانونگذار همین مطلب است که متهم از جلسه رسیدگی و موضوع آگاهی داشته باشد و این امر از طریق سامانه ثنا اتفاق افتاده است از طرفی وقتی سامانه ثنا وجود دارد دیگر با متهم مجهول المکان مواجه نیستیم بنابراین در فرض سوال نیاز به انتشار و آگهی نمی باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 174 ـ هرگاه ابلاغ احضاریه به لحاظ معلوم نبودن محل اقامت متهم ممکن نباشد و اقدامات برای دستیابی به متهم به نتیجه نرسد و ابلاغ نیز به طریق دیگر میسر نگردد متهم از طریق انتشار یک نوبت آگهی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار ملی یا محلی و با ذکر عنوان اتهام و مهلت یکماه از تاریخ نشر آگهی احضار می شود. در اینصورت بازپرس پس از انقضاء مهلت مقرر به موضوع رسیدگی و اظهار عقیده می کند. تبصره ـ در جرایمی که به تشخیص بازپرس حیثیت اجتماعی متهم عفت یا امنیت عمومی اقتضاء کند عنوان اتهام در آگهی موضوع این ماده ذکر نمی شود.

مشاهده ماده 174 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 655 ـ در هر مورد که به موجب قوانین آیین دادرسی و سایر قوانین و مقررات موضوعه اعم از حقوقی و کیفری سند مدرک نوشته برگه اجرائیه اوراق رای امضاء اثر انگشت ابلاغ اوراق قضایی نشانی و مانند آن لازم باشد صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی آن حسب مورد با رعایت سازوکارهای امنیتی مذکور در مواد این قانون و تبصره های آن کافی و معتبر است. تبصره 1 ـ در کلیه مراحل تحقیق و رسیدگی حقوقی و کیفری و ارائه خدمات الکترونیک قضایی نمی توان صرفا به لحاظ شکل یا نحوه تبادل اطلاعات الکترونیکی از اعتبار بخشیدن به محتوا و آثار قانونی آن خودداری نمود. قوه قضاییه موظف است سامانه های امنیتی لازم را جهت تبادل امن اطلاعات و ارتباطات بین اصحاب دعوی کارشناسان دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ضابطان و مراجع قضایی و سازمان های وابسته به قوه قضاییه ایجاد نماید. تبصره 2 ـ قوه قضاییه می تواند جهت طرح و پیگیری امور قضایی مراجعان موضوع این قانون در فضای مجازی نسبت به ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و جهت هماهنگی فعالیت دفاتر نسبت به ایجاد کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اقدام نماید. دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می توانند از بین دفاتر اسناد رسمی و غیر آن انتخاب یا تاسیس شوند. آیین نامه اجرائی این ماده ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط شورا تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد. تبصره 3 ـ مراجعان به قوه قضاییه موظفند پست الکترونیکی و شماره تلفن همراه خود را در اختیار قوه قضاییه قرار دهند و در صورت عدم دسترسی به پست الکترونیک مرکز آمار موظف است برای شهروندان و متقاضیان امکانات لازم برای دسترسی به پست الکترونیکی ملی قضایی جهت امور قضایی ایجاد کند.

مشاهده ماده 655 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM