نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1381/07/06

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر چالوس

موضوع:
اخذ آخرین دفاع در خصوص اتهام اخلال در نظم جلسه

پرسش:
آیا حکم حبس به علت اختلال نظم جلسه و به استناد ماده 101 قانون آیین دادرسی مدنی نیاز به صدور قرار و اخذ آخرین دفاع دارد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
اتفاق نظر تایید می شود.

نظر اتفاقی:
با توجه به ذکر حکم در ماده 101 قانون آی ین دادرسی مدنی متهم با قرار زندانی نمی شود و قرار صادر نمی کنیم و این حبس موضوع ماده 101 قانون آیین دادرسی مدنی یک امر استثنایی است و در زیر صورت جلسه به شکل دستور اقدام می شود در تبصره 2 ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری لفظ توقیف آمده است حال اگر توقیف را به معنی عام بگیریم هم شامل بازداشت در کلانتری ها و هم زندان می شود و اگر به معنای خاص بگیریم دیگر حبس در بازداشتگاه نمی شود انجام داد. لهذا با توجه به ماده 101 قانون آیین دادرسی مدنی و همچنین تبصره 2 ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری در صورت اخلال در نظم جل سه دادرسی (خواه از سوی اصحاب دعوا و یا غیر آنها ) نیاز به تفهیم اتهام و اخذ آخرین دفاع نیست و دادگاه راسا حکم حبس صادر می نماید و لازم به توضیح است که تفاوت اعمال ماده 101 قانون آیین دادرسی مدنی و تبصره 2 ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری این است که مطابق تبصره 2 ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری مفاد تبصره باید به اشخاص حاضر در جلسه دادگاه قرایت و تفهیم شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 101 - دادگاه می تواند دستور اخراج اشخاصی را که موجب اختلال نظم جلسه شوند با ذکر نحوه اختلال درصورت جلسه صادر کند و یا تا بیست و چهار ساعت حکم حبس آنان را صادر نماید. این حکم فوری اجرا می شود و اگر مرتکب از اصحاب دعوا یا وکلای آنان باشد به حبس از یک تا پنج روز محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 101 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 188 ـ تا هنگامی که به متهم دسترسی حاصل نشده بازپرس می تواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم دستور منع خروج او را از کشور صادر کند. مدت اعتبار این دستور شش ماه و قابل تمدید است. در صورت حضور متهم در بازپرسی و یا صدور قرار موقوفی ترک و یا منع تعقیب ممنوعیت خروج منتفی و مراتب بلافاصله به مراجع مربوط اطلاع داده می شود. در صورتی که مدت مندرج در دستور منع خروج منقضی شود این دستور خودبه خود منتفی است و مراجع مربوط نمی توانند مانع از خروج شوند.

مشاهده ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM