نشست قضایی شماره 1400-8532

نشست قضایی شماره 1400-8532

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8532


کد نشست:
1400-8532

تاریخ برگزاری:
1399/04/26

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر کامیاران

موضوع:
بررسی امکان اخذ جریمه نیم در هزار موضوع ماده 33 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث. .. در واحد اجرای احکام کیفری

پرسش:
مطابق ماده 31 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه در صورت تکمیل پرونده شرکت بیمه مکلف است حداکثر ظرف 15 روز خسارت متعلقه را پرداخت نماید و از طرفی برابر ماده 33 قانون مارالذکر در صورت عدم پرداخت توسط شرکت بیمه گر خسارت نیم در هزار به ازای هر روز تاخیر تعلق خواهد گرفت. الف: 1- حال خسارت موضوع ماده 33 در واحد اجرای احکام کیفری قابل محاسبه و وصول می باشد یا خیر؟ 2- آیا نیاز به تقاضای مطالبه از سوی محکوم له را دارد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت که خسارت موضوع ماده 31 را مستلزم تقدیم دادخواست و رسیدگی و صدور رای دانسته صحیح است و واحد اجرای احکام حق احتساب مزبور را ندارد.

نظر اکثریت:
قانونگذار در ماده 33 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مقرر داشته است که «چنانچه بیمه گر یا صندوق به رغم کامل بودن مدارک تکلیف مقرر در ماده (31) این قانون را انجام ندهند و در پرداخت خسارت تاخیر کنند و یا بیمه گر تکلیف مقرر در ماده (32) این قانون را انجام ندهد به پرداخت جریمه ای معادل نیم در هزار به ازای هر روز تاخیر در حق زیان دیده یا قایم مقام وی محکوم می شود.» لذا با توجه به اینکه خسارات موضوع ماده حق می باشد مستلزم تقاضا از سوی محکوم له می باشد و از آن جا که در قسمت اخیر ماده 33 قید محکوم شدن را آورده است بنابراین نیاز به تقدیم دادخواست و رسیدگی و صدور رای از سوی محاکم حقوقی می باشد و واحد اجرای احکام حق محاسبه آن را ندارد.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه خسارت موضوع ماده 33 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه حق می باشد و باید از طرف شخص محق که همان محکوم له پرونده است دریافت آن مطالبه گردد. با توجه به اینکه قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسیله نقلیه از قوانین امری می باشد و فلسفه آن جبران خسارت وارد شده به شخص ثالث می باشد لذا نیازی به طی تشریفات رسیدگی در محاکم حقوقی و تقدیم دادخواست نمی باشد و صرف تقاضا از سوی محکوم له به واحد اجرای احکام خسارات وارده قابل محاسبه و وصول از شرکت بیمه گر می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 31 ـ در صورت توقف یا افلاس بیمه گر بیمه گذار حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

مشاهده ماده 31 قانون بیمه

ماده 32 ـ در صورت ورشکستگی بیمه گر بیمه گذاران نسبت به سایر طلبکاران حق تقدم دارند و بین معاملات مختلف بیمه در درجه اول حق تقدم با معاملات بیمه عمر است.

مشاهده ماده 32 قانون بیمه

ماده 33 ـ بیمه گر نسبت به حق بیمه در مقابل هر گونه طلبکاری بر مال بیمه شده حق تقدم دارد حتی اگر طلب سایرین به موجب سند رسمی باشد.

مشاهده ماده 33 قانون بیمه

ماده 33ـ چنانچه بیمه گر یا صندوق به رغم کامل بودن مدارک تکلیف مقرر در ماده (31) این قانون را انجام ندهند و در پرداخت خسارت تاخیر کنند و یا بیمه گر تکلیف مقرر در ماده (32) این قانون را انجام ندهد به پرداخت جریمه ای معادل نیم در هزار به ازای هر روز تاخیر در حق زیان دیده یا قائم مقام وی محکوم می شود.

مشاهده ماده 33 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM