نشست قضایی شماره 1398-6711

نشست قضایی شماره 1398-6711

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6711


کد نشست:
1398-6711

تاریخ برگزاری:
1397/02/17

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر تهران

موضوع:
بررسی حق معنوی استفاده انحصاری ثبت کننده علامت تجاری از آن

پرسش:
با عنایت به اینکه حسب ماده 31 قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علایم تجاری حق استفاده انحصاری از یک علامت به کسی اختصاص دارد که آن علامت را طبق مقررات این قانون به ثبت رسانده باشد؛ آیا معیار نقض حقوق دارنده علامت تجاری در قانون یاد شده استفاده از علامت ثبت شده در تجارت می باشد یا اینکه صرف نظر از استفاده یا عدم استفاده از حمایت مقرر قانونی بهره مند خواهند شد؟

نظر هیئت عالی:
پس از ثبت علامت تجاری و.. . حقوق مادی و معنوی ناشی از آن متعلق به شخص ثبت کننده است که البته تحت شرایطی قابلیت ابطال دارد و تا زمانی که چنین حق مالکیت لغو و بلا اثر نشده دارای آثار قانونی است و ذی نفع می تواند نسبت به تعرض دیگران اقدام به طرح دعوی (حقوقی یا کیفری) نماید؛ گرچه میزان و شدت حمایت قانون گذار از مالک علامتی که با رسم یا علامت تجاری کالایی را تولید و در بازار عرضه نموده با کسی که علی رغم ثبت علامت تجاری هیچ کالایی را با آن علامت ثبت شده در معرض مشاهده و تبلیغ و عرضه قرار نداده متفاوت است.

نظر اکثریت:
تعریف علامت؛ ماده 30 قانون ثبت اختراعات و طرح های صنعتی و علایم تجاری مصوب 1386مقرر می دارد: « علامت یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.»

نظر اقلیت:
مطابق این نظر؛ با ثبت علامت دارنده آن از حقوق مقرر در قانون ثبت اختراعات طرح صنعتی و علایم تجاری مصوب 1386 بهره مند خواهد شد و مبانی استدلال به شرح آتی اعلام گردیده است.

مبحث:
قانون مدنی , حقوق جزای عمومی , قانون ثبت

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 308 - غصب استیلاء بر حق غیر است به نحو عدوان. اثبات ید بر مال غیر بدون مجوز هم در حکم غصب است.

مشاهده ماده 308 قانون مدنی

ماده 30 - هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثنا کرده باشد.

مشاهده ماده 30 قانون مدنی

ماده 31 - هیچ مالی را از تصرف صاحب آن نمی توان بیرون کرد مگر به حکم قانون.

مشاهده ماده 31 قانون مدنی

ماده 1 - هر کس بدون مجوز قانونی عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.

مشاهده ماده 1 قانون مسئولیت مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM