نشست قضایی شماره 1400-8002

نشست قضایی شماره 1400-8002

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8002


کد نشست:
1400-8002

تاریخ برگزاری:
1399/05/08

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
نحوه اتخاذ تصمیم دادسرا در صورت دستگیری متهم حین سرقت

پرسش:
با توجه به ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 چنانچه شخصی در حین سرقت دستگیر گردد و در دادسرا به سرقت اقرار نماید و ارزش مال حسب عرف بازار محرز است که زیر بیست میلیون تومان می باشد و صاحب مال نیز ناشناس می باشد تکلیف دادسرا چیست؟

نظر هیئت عالی:
کماکان اصل بر غیر قابل گذشت بودن جرایم است؛ در خصوص سرقت لازم است میزان آن و سابقه کیفری متهم مشخص شود تعقیب کیفری متهم و تحقیقات تا احراز شرایط قابل گذشت بودن بزه سرقت ادامه می یابد.

نظر اکثریت:
حتی با وجود مقررات ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری اصل بر غیر قابل گذشت بودن این سرقت ها می باشد و فقط زمانی قابل گذشت می باشد که هر دو شرط آن یعنی مبلغ و عدم وجود سابقه کیفری موثر محرز شده باشد. بنابراین تا زمانی که هر دو شرط محقق نشده باشد لازم است پرونده مفتوح باشد و در اسرع وقت سعی در شناسایی مالک مال مسروقه نمود و حسب تکلیف حاصله از تبصره ماده 99 قانون آیین دادرسی کیفری به شاکی اعلام تا در صورت تمایل اعلام شکایت نماید. چنانچه نتیجه سوابق کیفری متهم واصل و مشخص شد که فاقد سابقه محکومیت کیفری موثر می باشد و تا این زمان هنوز شاکی مراجعه و اعلام شکایت ننموده باشد؛ دیگر ادامه بازداشت صحیح نیست و باید متهم آزاد گردد.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه حسب ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری اینگونه سرقت ها قابل گذشت می باشد و جرایم قابل گذشت منوط به شکایت شاکی خصوصی است؛ لذا چنانچه حسب عرف معلوم باشد که ارزش مال مسروقه زیر بیست میلیون تومان می باشد ادامه بازداشت متهم صحیح نیست و باید فورا متهم آزاد گردد و به مرجع انتظامی اعلام که در صورت مراجعه مالباخته در صورت تمایل اقدام به طرح شکایت نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 11 ـ طرفین می توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد بدون اخطار قبلی و بی آنکه الزام به پرداخت خسارات داشته باشد رابطه کار را قطع نماید. در صورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود. تبصره ـ مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا سه ماه می باشد.

مشاهده ماده 11 قانون کار

ماده 99 ـ هرگاه بازپرس ضمن تحقیق جرم دیگری را کشف کند که با جرم اول مرتبط نباشد و بدون شکایت شاکی نیز قابل تعقیب باشد اقدامات لازم را طبق قانون برای حفظ آثار و علائم وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم به عمل می آورد و همزمان مراتب را به دادستان اطلاع می دهد و در صورت ارجاع دادستان تحقیقات را ادامه می دهد. تبصره ـ چنانچه جرم کشف شده از جرایمی باشد که با شکایت شاکی قابل تعقیب است مراتب در صورت امکان توسط دادستان به نحو مقتضی به اطلاع بزه دیده می رسد.

مشاهده ماده 99 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM