نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1392/02/30

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر بابل

موضوع:
نحوه اقدام و اجرای مهر با درخواست تقسیط بیش از 110 سکه تمام بهار آزادی

پرسش:
به موجب ماده 22 قانون حمایت خانواده مصوب 01/12/1391 مهر تا 110 سکه تمام بهار آزادی مشمول مقررات ماده 2 قانون اجرای محکومیت های مالی است. آیا محکوم علیه می تواند در مهر بیش از 110 عدد سکه فقط تا 110 عدد سکه را درخواست تقسیط کند؟ در هر صورت نحوه اقدام و اجرای مهر با درخواست تقسیط بیش از عدد مزبور چگونه است.

نظر هیئت عالی:
احراز تمکن زوج ممتنع از پرداخت مهر برای اجرای مقررات ماده 22 قانون حمایت خانواده به طور اطلاق لازم بوده و تا میزان یکصد و ده قطعه سکه طلا یا معادل آن مشمول مقررات ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی است. بنابراین نظریه اکثریت که مشعر بر این است که با لحاظ مقررات ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ماده 22 قانون حمایت خانواده به معنای نادیده انگاشتن اصلاحیه ماده 18 آیین نامه قانون مذکور نبوده و در میزان مهر تا 110 سکه یا بیشتر نیز به مفاد اصلاحیه ماده 18 آیین نامه قانون باید توجه شود صایب تشخیص و تایید می شود.

نظر اکثریت:
این سوال دو جنبه دارد: 1ـ اگر حکم به پرداخت مهر صادر شد آیا تقسیط به همه مهر امکان پذیر است یا فقط تا 110 عدد سکه قابل تقسیط می باشد؟

نظر اقلیت:
اگر میزان مطالبه مهر بیش از 110 عدد سکه باشد و محکوم علیه تقاضای تقسیط کند و دادگاه درخصوص موضوع رسیدگی کرده و حکم به تقسیط بدهد در صورت حکم به تقسیط و عدم پرداخت از ناحیه محکوم علیه ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی قابلیت اعمال را دارد. و همچنین در صورت عدم پرداخت بازداشت می شود.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 22ـ هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد تا یکصد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد وصول آن مشمول مقررات ماده (2) قانون اجرای محکومیت های مالی است. چنانچه مهریه بیشتر از این میزان باشد در خصوص مازاد فقط ملائت زوج ملاک پرداخت است. رعایت مقررات مربوط به محاسبه مهریه به نرخ روز کماکان الزامی است.

مشاهده ماده 22 قانون حمایت از خانواده

ماده 2 ـ احکام دادگاههای دادگستری وقتی به موقع اجرا گذارده می شود که به محکوم علیه یا وکیل یا قائم مقام قانونی او ابلاغ شده و محکوم له یا نماینده و یا قائم مقام قانونی او کتبا این تقاضا را از دادگاه بنماید.

مشاهده ماده 2 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 2ـ مرجع اجراءکننده رای اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجرائیه یا مجری نیابت مکلف است به تقاضای محکوم له از طرق پیش بینی شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانونا ممکن باشد نسبت به شناسایی اموال محکوم علیه و توقیف آن به میزان محکوم به اقدام کند. تبصره ـ در موردی که محکوم به عین معین بوده و محکوم له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد نیز مرجع اجراءکننده رای مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است.

مشاهده ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM