نشست قضایی شماره 1399-7325

نشست قضایی شماره 1399-7325

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7325


کد نشست:
1399-7325

تاریخ برگزاری:
1398/05/23

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر تهران

موضوع:
تکلیف اجرای احکام در ورود ثالث کیفری

پرسش:
چنانچه در مقام رای دادگاه کیفری مبنی بر رد مال متصرف اعلام نماید مالک رسمی و یا دارای سند عادی است و ادعای مالکیت نماید در حالی که اطلاعی از روند دادرسی نداشته و از هیچ کدام از مراحل رسیدگی مطلع نبوده است تکلیف اجرای احکام با وجود داشتن اسناد و تصرفات چیست؟

نظر هیئت عالی:
مورد از مصادیق اعتراض حکمی تلقی می شود و معترض ثالث باید دادخواست حقوقی به دادگاه کیفری تسلیم نماید. نظریه اکثریت در حد این استنتاج صایب است.

نظر اکثریت:
در فرضی که سند رسمی از قبل وجود داشته باشد در این فرض می بایست پرونده به همان شعبه دادگاه بدوی ارسال تا وفق مفاد سند رسمی موضوع بررسی و اتخاذ تصمیم شود.

نظر اقلیت:
چون صراحت قانونی در خصوص اعتراض ثالث اجرایی وجود ندارد لذا دادنامه کیفری می بایست اجرا شده و معترض ثالث از طریق مراجع حقوقی مطالبه حق خود را بنماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 125 ـ هر کس با شخص یا اشخاص دیگر درعملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرایم غیرعمدی نیز چنانچه جرم مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران شریک در جرم محسوب میشوند و مجازات هر یک از آنان مجازات فاعل مستقل آن جرم است. تبصره ـ اعمال مجازات حدود قصاص و دیات در مورد شرکت در جنایت با رعایت مواد کتاب های دوم سوم و چهارم این قانون انجام می گیرد.

مشاهده ماده 125 قانون مجازات اسلامی

ماده 146 ـ هر گاه نسبت به مال منقول یا غیرمنقول یا وجه نقد توقیف شده شخص ثالث اظهار حقی نماید اگر ادعای مزبور مستند به حکم قطعی یا سند رسمی باشد که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف است. توقیف رفع می شود در غیر این صورت عملیات اجرایی تعقیب می گردد و مدعی حق برای جلوگیری از عملیات اجرایی و اثبات ادعای خود می تواند به دادگاه شکایت کند.

مشاهده ماده 146 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 148 ـ بازپرس در صورت صدور قرار منع موقوفی یا ترک تعقیب باید درباره استرداد و یا معدوم کردن اشیاء و اموال مکشوفه که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده از جرم تحصیل شده حین ارتکاب استعمال شده و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین تکلیف کند. در مورد ضبط این اموال یا اشیاء دادگاه تکلیف آنها را تعیین می کند. بازپرس مکلف است مادام که پرونده نزد او جریان دارد به تقاضای ذینفع و با رعایت شرایط زیر دستور رد اموال و اشیای مذکور را صادر کند: الف ـ وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال در بازپرسی یا دادرسی لازم نباشد. ب ـ اشیاء و اموال بلامعارض باشد. پ – از اشیاء و اموالی نباشد که باید ضبط یا معدوم شود. تبصره 1 ـ در تمام امور کیفری دادگاه نیز باید ضمن صدور رای نسبت به استرداد ضبط و یا معدوم کردن اشیاء و اموال موضوع این ماده تعیین تکلیف کند. تبصره 2 ـ متضرر از تصمیم بازپرس یا دادگاه در مورد اشیاء و اموال موضوع این ماده می تواند طبق مقررات اعتراض کند هر چند قرار بازپرس یا حکم دادگاه نسبت به امر کیفری قابل اعتراض نباشد. در این مورد مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به تصمیم بازپرس دادگاه و نسبت به تصمیم دادگاه دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM