نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/09/07

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر بردسیر

موضوع:
صدور قرار موقوفی تعقیب در مورد جرائمی که دو جنبه عمومی وخصوصی دارند

پرسش:
در صورتی که یک جرم واجد دو جنبه (خصوصی و عمومی ) باشد. مثل بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی و شاکی پرونده در دادسرا اعلام گذشت نماید آیا دادسرا تکلیفی در مورد صدور قرار موقوفی تعقیب متهم ( از حیث پرداخت دیه ) دارد یا خیر ؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به عموم و اطلاق بند ب ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری اظهارنظر نسبت به جنبه خصوصی جرم که از فرآیند کیفری قابل تعقیب است اولی و اصح می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه جرم دارای دو جنبه می باشد و در خصوص تمام جنبه ها می بایست اظهار نظر کرد و لذا همانگونه که دادسرا مکلف می باشد که در خصوص جنبه عمومی جرم اظهار نظر نماید لذا مکلف می باشد در خصوص جنبه خصوصی هم اظهار نظر نماید.

نظر اقلیت:
دادسرا تکلیفی در خصوص اظهار نظر در رابطه با جنبه خصوصی ندارد زیرا با اعلام رضایت شاکی جنبه خصوصی زایل و تفکیک دو جنبه از همدیگر موضوعیت ندارد و این دادگاه است که می بایست آن ها را از همدیگر تفکیک نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 717 ـ هرگاه در اثر جنایت وارد بر مادر جنین از بین برود علاوه بر دیه یا ارش جنایت بر مادر دیه جنین نیز در هر مرحله ای از رشد که باشد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 717 قانون مجازات اسلامی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM