نشست قضایی شماره 1399-7536

نشست قضایی شماره 1399-7536

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7536


کد نشست:
1399-7536

تاریخ برگزاری:
1398/10/25

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر نقاب

موضوع:
لزوم اخذ گواهی قطعی پزشکی قانونی

پرسش:
آیا در پرونده های تصادف و ضرب و جرح می بایست ابتدا گواهی قطعی پزشکی قانونی اخذ شود و سپس شعبه تحقیق در دادسرا مبادرت به اخذ آخرین دفاع و صدور قرار جلب به دادرسی نماید؟ یا اینکه می توان با تکمیل سایر تحقیقات – به جز اخذ گواهی قطعی پزشکی قانونی - پرونده را متعاقب اخذ آخرین دفاع و صدور قرار نهایی و کیفرخواست به دادگاه ارسال نمود؟

نظر هیئت عالی:
کامل شدن تحقیقات متوقف بر تعیین تکلیف میزان وقوع صدمات وارده می باشد نتیجتا به صحت عقیده اکثریت اعلام نظر می شود.

نظر اکثریت:
چون در صدر ماده 262 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 قید شده است پس از پایان تحقیقات آخرین دفاع اخذ شود و از طرفی گواهی پزشکی قانونی نیز به گونه ای نظریه کارشناس پزشکی است که میزان صدمات و نوع آن را تعیین می نماید و تا این نظریه قطعی نگردد نظریه کارشناسی به صورت کامل ارایه نشده و متعاقب آن تحقیقات ناقص است و با این وصف در صورتی که گواهی پزشکی قانونی قطعی اخذ نگردد اخذ آخرین دفاع وجاهت قانونی ندارد.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه پرونده در سایر جهات کامل است و صرفا می بایست گواهی قطعی اخذ شود و نظریه غیر قطعی پزشکی قانونی نیز تا حدودی موضوع را روشن نموده است لذا دادسرا در این خصوص تکلیفی نداشته و پرونده را به دادگاه ارسال می نماید و نهایتا چنانچه دادگاه برای صدور رای نیاز به گواهی پزشکی قانونی داشت می تواند راسا اقدام نماید و یا پرونده را از باب رفع نقص به دادسرا اعاده نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 262 ـ بازپرس پس از پایان تحقیقات و در صورت وجود دلایل کافی بر وقوع جرم به متهم یا وکیل وی اعلام می کند که برای برائت یا کشف حقیقت هر اظهاری دارد به عنوان آخرین دفاع بیان کند. هرگاه متهم یا وکیل وی در آخرین دفاع مطلبی اظهار کند یا مدرکی ابراز نماید که در کشف حقیقت یا برائت موثر باشد بازپرس مکلف به رسیدگی است

مشاهده ماده 262 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM