نشست قضایی شماره 1400-8261

نشست قضایی شماره 1400-8261

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8261


کد نشست:
1400-8261

تاریخ برگزاری:
1399/11/08

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر سیاهکل

موضوع:
تامین خواسته در دعوای مهریه

پرسش:
بسیاری از اموال و املاک فاقد سند رسمی یا سابقه ثبتی هستند و اداره ثبت از توقیف اموال منقول نیز اجتناب می کند و چنانچه زوجه بخواهد از بابت مهریه آنها را توقیف کند از طریق اجراییات اداره ثبت اسناد ممکن نخواهد بود. از طرفی ابلاغ اجراییه دفترخانه ازدواج فرصت توقیف را تباه می سازد و چاره ای جز طرح دعوی تامین خواسته باقی نمی ماند. از طرفی قانون اجازه ثبت دعوی مهریه به صورت مستقیم را نداده و روند مراجعه به محضر ابلاغ و ارسال اوراق به اداره ثبت بسیار طولانی است و قطعا ظرف مدت ده روز نتیجه ای حاصل نمی شود و تامین خواسته زایل می گردد.

نظر هیئت عالی:
اولا با توجه به ماده 41 آیین نامه اجرایی مفاد اسناد رسمی لازم الاجراء که به طور مطلق اجازه توقیف اموال منقول دارد اعم از اینکه ثبت شده باشد. ثانیا اموال غیرمنقول ثبت شده نیز مطابق مقررات قابلیت توقیف دارد؛ مگر اینکه طبق ماده 90 آیین نامه مذکور مال غیرمنقول ثبت نشده و فاقد سند در تصرف غیر باشد که در این صورت قابلیت توقیف ندارد.

نظر اکثریت:
می توان تامین خواسته را پذیرفت در واقع بند ب ماده 113 قانون 5 ساله برنامه ششم توسعه نافی اصل صلاحیت دادگاه نمی باشد خواهان موفق نمی شود اموالی از خوانده در اداره ثبت پیدا کند. تامین خواسته یک درخواست می باشد نه طرح دعوا و دادگاه باید بپذیرد و قرار مقتضی صادر نماید و اصل مطالبه درخواست مهریه حتی بدون گواهی اداره ثبت قابل پذیرش می باشد. بنابراین اصل صلاحیت دادگاه به ما این اجازه را می دهد که این درخواست را بپذیریم و نافی اصل صلاحیت دادگاه نمی باشد.

نظر اقلیت:
با توجه به بند ب ماده 113 قانون پنج ساله برنامه ششم توسعه دعوا و تامین خواسته را نباید بپذیریم.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM