نشست قضایی شماره 1400-8558

نشست قضایی شماره 1400-8558

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8558


کد نشست:
1400-8558

تاریخ برگزاری:
1399/05/30

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر فیروزآباد

موضوع:
تکلیف دادگاه در خصوص عدم تناسب قرار تامین

پرسش:
در صورتی که بازپرس قرار وثیقه مبتنی به بازداشت صادر نموده و متهم ظرف ده روز به قرار مذکور اعتراض نماید و دادگاه با بررسی پرونده مبلغ قرار وثیقه را نامتناسب تشخیص دهد آیا می بایست پرونده را با قید مبلغ قرار به دادسرا عودت دهد یا این امر را بر عهده بازپرس قرار می دهد؟

نظر هیئت عالی:
در خصوص موضوع سوال چنانچه دادگاه عدم تناسب قرار تامین را احراز نماید تکلیفی به درج مبلغ میزان قرار و نوع آن ندارد.

نظر اکثریت:
نظر به اینکه دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض به قرار تامین صادره از سوی بازپرس در مقام احراز یا عدم احراز تناسب قرار تامین با نوع اتهام و شخصیت و سن و وضعیت متهم حین ارتکاب جرم و.. . می باشد که در صورت احراز عدم تناسب قرار تامین صادره مکلف است آن را به دادسرا اعاده تا آن مرجع نسبت به تخفیف مبلغ قرار وثیقه صادره اقدام نماید و دادگاه تکلیفی به درج مبلغ قرار و قرار وثیقه در رای راجع به اعتراض ندارد؛ زیرا دادگاه در مرحله تحقیقات مقدماتی نبوده و شان دادگاه نیز صدور قرار تامین و تشخیص مبلغ قرار نمی باشد.

نظر اقلیت:
از آنجایی که دادگاه مرجع عالی نسبت به دادسرا محسوب می گردد می بایست در صورت احراز نامتناسب بودن مبلغ قرار وثیقه ضمن نقض قرار صادره مبلغ آن را نیز درج نماید؛ زیرا بازپرس سابقا با توجه به تمامی شرایط اعلام شده در ماده 250 قانون آیین دادرسی کیفری در صدور قرار تامین تناسب را در نظر گرفته و دادگاه در صورت نقض قرار وثیقه می بایست صراحتا مبلغ قرار را اعلام تا بازپرس صرفا با استدلال دادگاه اقدام به تخفیف مبلغ قرار وثیقه نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 226 ـ متهمی که در مورد او قرار کفالت یا وثیقه صادر می شود تا معرفی کفیل یا سپردن وثیقه به بازداشتگاه معرفی می گردد؛ اما در صورت بازداشت متهم می تواند تا مدت ده روز از تاریخ ابلاغ قرار بازپرس نسبت به اصل قرار منتهی به بازداشت یا عدم پذیرش کفیل یا وثیقه اعتراض کند. تبصره ـ مرجع صادرکننده قرار و رئیس یا معاون زندان مکلفند تمهیدات لازم را به منظور دسترسی متهم به افرادی که وی برای یافتن کفیل یا وثیقه گذار معرفی می کند فراهم کنند و هر زمان متهم کفیل یا وثیقه معرفی نماید هرچند خارج از وقت اداری باشد درصورت وجود شرایط قانونی مرجع صادرکننده قرار یا قاضی کشیک مکلف به پذیرش آن هستند.

مشاهده ماده 226 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 250 ـ قرار تامین و نظارت قضایی باید مستدل و موجه و با نوع و اهمیت جرم شدت مجازات ادله و اسباب اتهام احتمال فرار یا مخفی شدن متهم و از بین رفتن آثار جرم سابقه متهم وضعیت روحی و جسمی سن جنس شخصیت و حیثیت او متناسب باشد. تبصره ـ اخذ تامین نامتناسب موجب محکومیت انتظامی از درجه چهار به بالا است.

مشاهده ماده 250 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM