نشست قضایی شماره 1400-8017

نشست قضایی شماره 1400-8017

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8017


کد نشست:
1400-8017

تاریخ برگزاری:
1399/05/14

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر آستانه اشرفیه

موضوع:
کشف مجدد مواد مخدر از خودرویی با سابقه حمل مواد

پرسش:
در فرضی که از خودرویی مقداری مواد مخدر کشف و به آن رسیدگی می شود و حکم قطعی صادر می گردد؛ متعاقبا در داخل همان خودرو مقداری دیگر مواد مخدر کشف می شود که مربوط به همان واقعه و کشف بوده است ولی از چشم ماموران مغفول مانده بوده است و حال کشف شده است. روند رسیدگی به مواد مخدر جدیدالکشف چگونه است؟ (در بار اول سه کیلوگرم تریاک و برای بار دوم سه کیلوگرم تریاک کشف گردیده است.)

نظر هیئت عالی:
نظریه اداره حقوقی به شماره 7/99/214 مورخ 99/3/13 به شرح زیرعینا مورد تایید اعضاء هییت عالی است:

نظر اتفاقی:
در این موارد با عنایت به اینکه این عمل یکبار رخ داده است و یک بار به آن رسیدگی شده است اعتبار امر مختوم دارد و نمی توان دوباره به مواد جدید مستقل رسیدگی نمود. چراکه در این صورت بحث تعدد مادی پیش می آید و این عمل تعدد نبوده است. بهترین راهکار اعاده دادرسی توسط دادستان است. البته اعاده دادرسی خاص چراکه در اعاده دادرسی عام همه موارد به سود و فایده محکوم است و این نمی تواند از موارد اعاده دادرسی عام باشد و باید از طریق رییس قوه قضاییه این تجویز صورت گیرد که به کلیه مواد مکشوفه یکجا رسیدگی شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 477 ـ در صورتی که رئیس قوه قضاییه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بین تشخیص دهد با تجویز اعاده دادرسی پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضاییه برای این امر تخصیص می یابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیا بر خلاف شرع بین اعلام شده رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می آورند و رای مقتضی صادر می نمایند. تبصره 1 ـ آراء قطعی مراجع قضایی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرارهای دیوان عالی کشور سازمان قضایی نیروهای مسلح دادگاههای تجدید نظر و بدوی دادسراها و شوراهای حل اختلاف می باشند. تبصره 2 ـ آراء شعب دیوان عالی کشور در باب تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاهها اگر توسط رئیس قوه قضاییه خلاف شرع بین تشخیص داده شود مشمول احکام این ماده خواهد بود. تبصره 3 ـ درصورتی که رئیس دیوان عالی کشور دادستان کل کشور رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح و یا رئیس کل دادگستری استان در انجام وظایف قانونی خود رای قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را خلاف شرع بین تشخیص دهند می توانند با ذکر مستندات از رئیس قوه قضاییه درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایند. مفاد این تبصره فقط برای یک بار قابل اعمال است؛ مگر اینکه خلاف شرع بین آن به جهت دیگری باشد.

مشاهده ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM