نشست قضایی شماره 1399-7390

نشست قضایی شماره 1399-7390

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7390


کد نشست:
1399-7390

تاریخ برگزاری:
1398/10/10

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر لاهیجان

موضوع:
درخواست ترک تعقیب برای بار دوم

پرسش:
در صورتی که شاکی یکبار درخواست ترک تعقیب نموده و سپس تقاضای تعقیب مجدد نماید و پس از آن مجددا درخواست ترک تعقیب در اثنای رسیدگی در دادسرا ارایه کند دادسرا چه تصمیمی در قبال این درخواست باید اتخاذ نماید؟

نظر هیئت عالی:
در فرضی که شاکی در جرایم قابل گذشت مطابق ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری تقاضای ترک تعقیب نماید و قرار مزبور از سوی دادستان صادر شود و سپس با تقاضای شاکی تعقیب مجدد متهم انجام شود تقاضای شاکی برای بار دوم جهت ترک تعقیب مسموع نبوده و امر تعقیب متهم در دادسرا وفق مقررات ادامه خواهد یافت. بنابراین نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان لاهیجان تا عبارت «ترتیب اثر داده نمی شود» در سطر دوم مورد تایید است.

نظر اکثریت:
با توجه به صراحت ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری اثر درخواست ترک تعقیب این است که شاکی می تواند یکبار دیگر درخواست تعقیب متهم را بنماید بنابراین به تقاضای ترک تعقیب برای بار دوم به لحاظ اینکه فاقد اثر قانونی است ترتیب اثر داده نمی شود. در این صورت چنانچه ادله کافی نباشد قرار منع تعقیب صادر می شود و درصورتی که بعد از تفهیم اتهام به متهم این تقاضا ارایه شود با صدور کیفرخواست و به همراه این تقاضا که ضمیمه پرونده است جهت اتخاذ تصمیم به دادگاه ارسال می شود.

نظر اقلیت:
از آنجا که تقاضای ترک تعقیب برای بار دوم وجاهت قانونی ندارد درخواست مزبور بعنوان رضایت تلقی و قرار موقوفی تعقیب صادر می شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 79 ـ در جرایم قابل گذشت شاکی می تواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت دادستان قرار ترک تعقیب صادر می کند. شاکی می تواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یکبار تا یکسال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب درخواست کند.

مشاهده ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM