نشست قضایی شماره 1398-6467

نشست قضایی شماره 1398-6467

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6467


کد نشست:
1398-6467

تاریخ برگزاری:
1397/11/04

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر بناب

موضوع:
شکایت زوجه نسبت به زوج دائر بر افترا

پرسش:
خانمی علیه شوهرش دایر بر افتراء شکایتی مطرح کرده است به این خاطر که شوهرش به وی گفته شک دارم که این بچه متعلق به من باشد و آزمایش دی ان ای تقاضا کرده است. آیا این موضوع افتراء محسوب می شود؟

نظر هیئت عالی:
تشخیص اینکه عبارتی افترا محسوب می شود یا نه با توجه به نحوه بیان روابط و مسایل مطروحه بین طرفین و اوضاع و احوال قضیه به عهده قاضی رسیدگی کننده است برای تحقق بزه افترا علاوه بر احراز رکن معنوی با توجه به نص ماده 679 قانون مجازات اسلامی 1375 جرم اسنادی باید صراحت داشته باشد و در مواردی که الفاظ به کار برده شده قابلیت تفسیر داشته باشد از جمله مورد سوال از مصادیق افترا محسوب نمی شود. بنابراین نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان بناب در نتیجه مورد تایید است. (ضمنا نظریه مشورتی شماره 7/96/469 مورخ 1396/2/30 اداره کل حقوقی قوه قضاییه موید این استنتاج می باشد.)

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه قانونگذار در افتراء بیان کرده است که نسبت دادن جرم باید صریح باشد فلذا اگر صریح نباشد و دارای احتمالات متعدد باشد مشمول افتراء نخواهد بود چون در اینجا مرد نمی تواند بطور صریح عمل منافی عفت را به زن نسبت دهد بلکه چه بسا به علت ابتلاء به بیماری یا غیره تقاضای آزمایش دی ان ای کرده است.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه گاهی اوقات شخص با قراینی منظور خود را طوری می رساند که تنها یک اقدامی از آن برداشت می شود که در آن حالت صریح محسوب می شود و مشمول افتراء است و این از آن مصادیق می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 697 ـ از بین بردن صوت به طور کامل به گونه ای که شخص نتواند صدایش را آشکار کند دیه کامل دارد گرچه بتواند با اخفات و آهسته صدایش را برساند.

مشاهده ماده 697 قانون مجازات اسلامی

ماده 679 ـ هرگاه در اثر جنایتی عقل زائل گردد و پس از دریافت دیه کامل عقل برگردد دیه مسترد و ارش پرداخت می شود.

مشاهده ماده 679 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM