نشست قضایی شماره 1400-8490

نشست قضایی شماره 1400-8490

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8490


کد نشست:
1400-8490

تاریخ برگزاری:
1399/11/09

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر ساری

موضوع:
رد دادرسی در اعمال مقررات ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

پرسش:
حکم بر محکومیت شخصی صادر و در دادگاه تجدید نظر تایید می گردد محکوم علیه رضایت شاکی را اخذ و تقاضای اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری می نماید. همان قاضی بدوی در حال حاضر قاضی دادگاه تجدید نظر می باشد. آیا از موارد رد دادرسی محسوب می گردد؟

نظر هیئت عالی:
اعمال مقررات ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 منصرف از مواد رد دادرسی است و لذا نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان ساری درنتیجه مورد تایید است.

نظر اکثریت:
1- رسیدگی در این مرحله رسیدگی ماهوی نمی باشد. 2- یکی از اصول حاکم بر قوانین شکلی اصل اشتغال به رسیدگی می باشد به عبارت دیگر اصل بر این است قاضی باید رسیدگی کند مگر اینکه در مواردی از رسیدگی منع شده باشد. 3- اصل بی طرفی قاضی اقتضاء به رسیدگی دارد. 4- این امر استثناء بر قاعده فراغ دادرسی و رد دادرسی می باشد. 5- اگر دادگاه تجدیدنظر رای دادگاه بدوی را نقض کند بعد از گذشت شاکی باید در راستای اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری اظهارنظر کند و نمی تواند از رسیدگی امتناع کند. النهایه باتوجه به مراتب فوق از موارد رد دادرسی نمی باشد و می تواند اتخاذ تصمیم یا مبادرت به انشاء رای نماید.

نظر اقلیت:
ماده 429 قانون آیین دادرسی کیفری که یک نکته ظریف دارد و آن اینکه قاضی ای که سابقا اظهارنظر کرده باشد نمی تواند مجددا اظهارنظر کند همچنین اگر همان قاضی به مرحله تجدیدنظر نمی آمد نمی توانست اظهارنظر کند و با توجه به اینکه در این مرحله از رسیدگی از دادستان دعوت به عمل می آید جایگاه و شان قضایی اقتضاء دارد که ایشان اظهارنظر نکند و با توجه به مراتب فوق از موارد رد دادرسی می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 483 ـ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (300) این قانون رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد تبدیل می کند. این رای قطعی است.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 429 ـ در مواردی که رای دادگاه توام با محکومیت به پرداخت دیه ارش یا ضرر و زیان است هرگاه یکی از جنبه های مزبور قابل تجدید نظر یا فرجام باشد جنبه های دیگر رای نیز به تبع آن حسب مورد قابل تجدید نظر یا فرجام است.

مشاهده ماده 429 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM