نشست قضایی شماره 1400-8370

نشست قضایی شماره 1400-8370

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8370


کد نشست:
1400-8370

تاریخ برگزاری:
1399/12/13

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر مشهد

موضوع:
ثبت سیم کارت به نام دیگری

پرسش:
آیا ثبت سیم کارت به نام دیگری عنوان کیفری دارد؟ در صورت وجود منطبق با چه عنوانی است؟

نظر هیئت عالی:
صرف ثبت سیم کارت به نام دیگری فاقد عنوان کیفری است. بدیهی است تنظیم فرم تقاضای سیم کارت بنام دیگری یا با استفاده از اوراق هویتی دیگری عنوان مجرمانه مستقلی است نتیجتا نظریه اکثریت مورد تایید است.

نظر اکثریت:
موضوع مطروحه اعم از اینکه از سوی نمایندگی اپراتور و یا اشخاص عادی صورت گرفته باشد فاقد عنوان کیفری است. البته در بین قایلین اتفاق نظر وجود داشت که ممکن است جرایمی همچون جعل سند عادی (فرم تقاضای سیم کارت) یا استفاده از اوراق هویتی دیگری یا جعل داده های رایانه ای (فرم تقاضای اینترنتی) به عنوان مقدمه این موضوع رخ دهد ولی صرف ثبت سیم کارت جرم نیست.

نظر اقلیت:
چنانچه ثبت سیم کارت از سوی نمایندگی اپراتور رخ دهد جعل داده های رایانه ای است و چنانچه از سوی اشخاص عادی صورت گیرد عنوان کیفری ندارد مگر درخصوص مقدمات آن همچون فرم تقاضای سیم کارت (جعل سند عادی) یا استفاده از اوراق هویتی دیگری. یا اینکه مثلا در صورت وحدت قصد با متصدی نمایندگی متقاضی را معاون در جعل داده های رایانه ای بدانیم.

نظر ابرازی:
موضوع مشمول ماده 698 کتاب تعزیرات (اظهار مطالب کذب به قصد اضرار به دیگری) است جز در مواردی که سوء نیتی وجود ندارد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 698 ـ از بین بردن گویایی به طور کامل و بدون قطع زبان دیه کامل و از بین بردن قدرت ادای برخی از حروف به همان نسبت دیه دارد. تبصره ـ شخصی که دارای لکنت زبان است و یا به کندی یا تندی سخن میگوید یا برخی از حروف را نمی تواند تلفظ کند گویا محسوب می شود و دیه از بین بردن ادای هر حرف با توجه به تعداد حروف زبان تکلم مجنی علیه تعیین می شود. مانند اینکه از بین بردن قدرت ادای یک حرف شخص فارسی زبان یک سی و دوم دیه کامل است.

مشاهده ماده 698 قانون مجازات اسلامی

ماده 664 ـ قطع و از بین بردن هر یک از دو طرف اندام تناسلی زن موجب نصف دیه کامل زن است و قطع و از بین بردن بخشی از آن به همان نسبت دیه دارد. در این حکم فرقی میان باکره و غیرباکره خردسال و بزرگسال سالم و معیوب از قبیل رتقاء و قرناء نیست.

مشاهده ماده 664 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM