نشست قضایی شماره 1399-7689

نشست قضایی شماره 1399-7689

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7689


کد نشست:
1399-7689

تاریخ برگزاری:
1398/04/30

برگزار شده توسط:
استان همدان/ شهر همدان

موضوع:
مفقودی گوشی تلفن همراه

پرسش:
در خصوص پرونده های مفقودی تلفن همراه چه پرونده هایی که با عنوان مفقودی در دادسرا مطرح می شوند و چه پرونده هایی که با عنوان سرقت تلفن همراه مطرح می شوند لیکن مقام قضایی احراز می کند که موضوع مفقودی تلفن همراه بوده است و نه سرقت آن حال در این موارد فردی که تلفن همراه را پیدا کرده است و به هر دلیل تا لحظه شکایت مالک در دادسرا آن را تحویل وی نداده است آیا این فرد قابلیت تعقیب کیفری با عناوینی مثل تحصیل مال از طریق نامشروع و.. . را دارد؟ یا عمل فردی که تلفن همراه را پیدا کرده است و از آن استفاده کرده است فاقد وصف جزایی است.

نظر هیئت عالی:
صرف یافتن تلفن مفقود شده و استفاده از آن فاقد صبغه جزایی است معهذا احضار فرد استفاده کننده بعنوان مطلع و تحقیق راجع به موضوع و چگونگی خرید گوشی منع قانونی ندارد.

نظر اتفاقی:
صرف شکایت شاکی مبنی بر مفقودی مال وصف کیفری ندارد. اما اگر مال مفقودی در تصرف فرد دیگری قرار گیرد و شاکی علیه متصرف طرح شکایت کند چنانچه سوء نیت فرد متصرف در عدم استرداد مال احراز شود طبق نظر بعضی از همکاران اقدام متصرف با توجه به علم و اطلاع وی به شکایت شاکی و دستورات قضایی مبنی بر استرداد آن و خودداری متصرف از استرداد مال با عنایت به احراز سوء نیت وی مصداق تحصیل مال از طریق نامشروع می باشد. اما برخی از همکاران محترم معتقد هستند با توجه به تفسیر مضیق قانون موضوع مشمول ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری نمی باشد و مالک باید علیه متصرف مال دعوی حقوقی مطرح نماید.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 ـ هر کس بنحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می گردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته می شود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوءاستفاده نماید و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود و یا بطور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال بدست آمده محکوم خواهد شد. تبصره ـ در موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات تخفیف و تعلیق دادگاه مکلف به رعایت مقررات تبصره 1 ماده 1 این قانون خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM