نشست قضایی شماره 1400-8008

نشست قضایی شماره 1400-8008

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8008


کد نشست:
1400-8008

تاریخ برگزاری:
1398/08/08

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر ساری

موضوع:
منظور از تهدیدو ادعا در ماده 511 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375

پرسش:
باتوجه به ماده 511 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 «هرکس به قصد ضربه زدن امنیت به کشور و تشویش اذهان عمومی تهدید به بمب گذاری هواپیما کشتی و وسایل نقلیه عمومی نماید یا ادعا نماید که وسایل مزبور بمب گذاری شده است....» تفاوت تهدید و ادعا در این ماده چیست؟

نظر هیئت عالی:
تهدید نسبت به آینده است و ادعا مربوط به گذشته است. نتیجتا نظریه اکثریت مورد تایید است.

نظر اکثریت:
تهدید نسبت به «آینده» است و غرض از آن تحت فشار قراردادن حکومت و وادار ساختن طرف به قبول خواسته بمب گذار است اما ادعا نسبت به «گذشته» است که غرض از آن «برهم زدن امنیت کشور و تشویش اذهان عمومی» می باشد. سیاق ماده مفید این معنا است که اگر ادعا دروغ باشد جرم و قابل مجازات است. بدیهی است چنانچه ادعای بمب گذاری به منظور مطلع ساختن مسیولین و پیشگیری از وقوع حادثه و خنثی کردن واقعه انفجار باشد مرتکب مجازات نمی شود. تهدید با عملکرد خود فرد یا افراد تحت امر او مرتبط است اما ادعا می تواند نسبت به دیگران باشد یعنی ادعا کند که دیگران بمب گذاری کرده اند.

نظر اقلیت:
تفاوت تهدیدبا ادعا : تهدید با عملکرد خود فرد یا افراد تحت امر او مرتبط است اما ادعا می تواند نسبت به دیگران باشد یعنی ادعا کند که دیگران بمب گذاری کرده اند.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 511 ـ کسی که در ملک خود یا در مکان یا راهی که توقف در آنجا مجاز است توقف کند یا وسیله نقلیه خود یا هر شیء مجاز دیگری را در آنجا قرار دهد و شخصی با آنها برخورد کند و مصدوم گردد یا فوت کند ضامن نیست و چنانچه خسارتی بر او یا مالش وارد شود برخوردکننده ضامن است.

مشاهده ماده 511 قانون مجازات اسلامی

ماده 511 ـ هرگاه هنگام اجرای حکم معلوم شود محکوم علیه محکومیت های قطعی دیگری داشته است که در اعمال مقررات تکرار جرم موثر است قاضی اجرای احکام کیفری پرونده را نزد دادگاه صادر کننده حکم قطعی ارسال می کند. در اینصورت چنانچه دادگاه محکومیت‏های سابق را محرز دانست مطابق مقررات اقدام می نماید. تبصره ـ هرگاه حکم در دیوان عالی کشور تایید شده باشد پرونده به آن مرجع ارسال می شود تا چنانچه محکومیت‏های سابق را محرز دانست حکم را نقض و پرونده را جهت صدور حکم به دادگاه صادرکننده آن ارسال کند.

مشاهده ماده 511 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM