نشست قضایی شماره 1400-7890

نشست قضایی شماره 1400-7890

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7890


کد نشست:
1400-7890

تاریخ برگزاری:
1398/08/19

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر گمیش تپه

موضوع:
تعقیب مجدد پرونده در صورت ادعای لوث از سوی شاکی

پرسش:
شکایتی تحت عنوان مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی در دادسرا مطرح گردید به دلیل فقدان ادله کافی قرار منع تعقیب توسط دادسرا صادر شد و قرار صادره نیز با اعتراض به دادگاه ارسال گردید پس از رسیدگی در دادگاه با توجه به محتویات و اظهارات شهود قرار صادره (منع تعقیب) مورد تایید قرار گرفته و وکیل شاکی در راستای ماده 278 ق.آ.د.ک آن را لوث تلقی و تقاضای قسامه نموده است با توجه به موارد فوق آیا پرونده مجددا با صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست به دادگاه ارسال شود یا اینکه تنها با صدور دستور می توان پرونده را به دادگاه ارسال نمود؟

نظر هیئت عالی:
ادعای وجود لوث از سوی شاکی از موجبات تعقیب مجدد موضوع ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 محسوب نمی شود.

نظر اکثریت:
مطابق ماده 203 قانون مجازات اسلامی قرار اتیان سوگند توسط دادگاه با تنظیم صورتجلسه انجام می گیرد و مطابق صدر ماده 203 قانون مجازات اسلامی اتیان سوگند در دادگاه و نزد قاضی دادگاه صورت می پذیرد مضافا اینکه در قسمت نخست ماده 333 قانون آیین دادرسی کیفری سال 1392 لزوم ادای سوگند نزد قاضی دادگاه مورد تاکید قرار گرفته است با توجه به موارد فوق و مواد قانونی قسم در مرحله تحقیقات قابل پذیرش نخواهد بود بنابراین در پاسخ سوال مطرح شده می توان گفت که پرونده بدون صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست و با تنظیم صورتجلسه به دادگاه ارسال خواهد شد.

نظر اقلیت:
لوث در بحث قصاص مطرح گردیده و باید با قرار جلب به دادرسی به دادگاه ارسال گردد دادسرا باید رسیدگی ماهیتی انجام دهد یعنی رسیدگی کند اگر جرحی واقع نشده قرار منع تعقیب صادر نماید و اگر جرمی واقع گردید حتی ادله ای که در حد لوث باشد پرونده با قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست به دادگاه ارسال گردد دادگاه کیفری مطابق ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری تنها در صورتی به پرونده رسیدگی می نماید که با صدور قرار و صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال گردیده باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 278 ـ هرگاه به علت جرم نبودن عمل ارتکابی قرار منع تعقیب صادر و به هر دلیل قطعی شود نمی توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد. هرگاه به علت فقدان یا عدم کفایت دلیل قرار منع تعقیب صادر و در دادسرا قطعی شود نمی توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد مگر پس از کشف دلیل جدید که در این صورت با نظر دادستان برای یکبار قابل تعقیب است و اگر این قرار در دادگاه قطعی شود پس از کشف دلیل جدید به درخواست دادستان می‏توان او را برای یکبار با اجازه دادگاه صالح برای رسیدگی به اتهام تعقیب کرد. در صورتی که دادگاه تعقیب مجدد را تجویز کند بازپرس مطابق مقررات رسیدگی می کند.

مشاهده ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 335 ـ دادگاههای کیفری در موارد زیر شروع به رسیدگی می کنند: الف ـ کیفرخواست دادستان ب ـ قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه پ ـ ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

مشاهده ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 333 ـ سوگند به درخواست اصحاب دعوی مطابق قرار دادگاه و نزد قاضی به عمل می آید. در قرار دادگاه موضوع سوگند و شخصی که باید سوگند یاد کند تعیین می شود. صورتمجلس ادای سوگند به امضای قاضی و طرفین دعوی می رسد.

مشاهده ماده 333 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 203 ـ سوگند باید مطابق قرار دادگاه و با لفظ جلاله والله بالله تالله یا نام خداوند متعال به سایر زبان ها اداء شود و در صورت نیاز به تغلیظ و قبول اداءکننده سوگند دادگاه کیفیت ادای آن را از حیث زمان مکان الفاظ و مانند آنها تعیین می کند. در هر صورت بین مسلمان و غیر مسلمان در ادای سوگند به نام خداوند متعال تفاوتی وجود ندارد.

مشاهده ماده 203 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM