نشست قضایی شماره 1400-8269

نشست قضایی شماره 1400-8269

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8269


کد نشست:
1400-8269

تاریخ برگزاری:
1398/07/03

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر ارسنجان

موضوع:
عدم مراجعه محکوم علیه به شرکت بیمه جهت پرداخت دیه

پرسش:
چنانچه محکوم علیه در پرونده ایراد صدمه بدنی غیر عمد ناشی از بی احتیاطی در امر رانندگی به پرداخت دیه و جزای نقدی محکوم شده باشد و پس از پرداخت جزای نقدی اقدامی جهت پرداخت دیه انجام ندهد (به شرکت بیمه رجوع نکرده و مدارک خود را جهت تشکیل پرونده ارایه ندهد و باعث شود شرکت بیمه نیز دیه را پرداخت نکند) آیا امکان اعمال ماده 696 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (تعزیرات) و جلب محکوم علیه بعد از دو سال وجود دارد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به تصریح ماده 63 قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث در اثر حوادث وسایل نقلیه مصوب 20/2/1395 اعمال مقررات قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی (که ماده 3 آن جایگزین ماده 696 قانون تعزیرات شده است) نسبت راننده مسبب حادثه (محکوم علیه) در مواردی که (متعهد) پرداخت خسارت (دیه و.. .) شرکت بیمه گر است منتفی است.

نظر اتفاقی:
پرداخت از شرکت بیمه مستلزم تشکیل پرونده در شرکت و ارایه مدارک مربوط به طرفین و تصادفات رانندگی و تصویر اوراق پرونده است؛ در صورتی که محکوم علیه در این مورد اقدامی نکند علیه خود اقدام کرده و شرکت بیمه تکلیفی در خصوص پرداخت دیه ندارد. ابتدایا از اموال محکوم علیه و در صورت عدم تکافوی اموال محکوم علیه در راستای اعمال ماده 696 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (تعزیرات) جلب می شود.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 4 ـ موضوع بیمه ممکن است مال باشد اعم از عین یا منفعت یا هر حق مالی یا هر نوع مسئولیت حقوقی مشروط بر اینکه بیمه گذار نسبت به بقاء آنچه بیمه می دهد ذی نفع باشد و همچنین ممکن است بیمه برای حادثه یا خطری باشد که از وقوع آن بیمه گذار متضرر می گردد.

مشاهده ماده 4 قانون بیمه

ماده 696 ـ در کلیه مواردی که محکوم علیه علاوه بر محکومیت کیفری به رد عین یا مثل مال یا ادای قیمت یا پرداخت دیه و ضرر و زیان ناشی از جرم محکوم شده باشد و از اجرای حکم امتناع نماید در صورت تقاضای محکوم له دادگاه با فروش اموال محکوم علیه به جز مستثنیات دین حکم را اجرا یا تا استیفاء حقوق محکوم له محکوم علیه را بازداشت خواهد نمود. تبصره ـ چنانچه محکوم علیه مدعی اعسار شود تا صدور حکم اعسار و یا پرداخت به صورت تقسیط بازداشت ادامه خواهد داشت.

مشاهده ماده 696 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM