نشست قضایی شماره 1400-8264

نشست قضایی شماره 1400-8264

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8264


کد نشست:
1400-8264

تاریخ برگزاری:
1397/07/11

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر مشهد

موضوع:
امکان تعیین پدر یا مادر زوجه به عنوان قیم فرزند صغیرش

پرسش:
در پرونده فوتی مادر صغیر قصد طرح دعوی حقوقی علیه ورثه مرحوم جهت مطالبه مهریه را دارد و درخواست می کند پدر یا مادرش به عنوان قیم تعیین شوند آیا این درخواست قابل پذیرش است ؟

نظر هیئت عالی:
علی الاصول تعیین پدر و مادر زوجه به عنوان قیم صغیر بلا اشکال است لیکن چون هدف زوجه مطالبه مهریه می باشد با توجه به بند 5 ماده 1231 قانون مدنی پدر بزرگ و مادر بزرگ مادری صغیر را نمی توان به عنوان قیم به دادگاه معرفی کرد چون مانع اقامه دعوی مادر صغیر در مطالبه مهریه می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به بند 5 ماده 1231 قانون مدنی پدربزرگ یا مادربزرگ مادری صغیر را نمی توان به عنوان قیم به دادگاه خانواده پیشنهاد نمود چون مادر صغیر که جزو بستگان طبقه اول آنان می باشد دعوایی بر صغیر(مطالبه مهریه) دارد.

نظر اقلیت:
اشخاص معرفی شده را می توان به عنوان قیم پیشنهاد نمود چون در زمان نصب دعوایی وجود ندارد و قرار است در آینده و بعد از نصب قیم دعوی مطالبه مهریه طرح شود و این امر منافاتی با بند 5 ماده 1231 قانون مدنی ندارد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1231 - اشخاص ذیل نباید به سمت قیمومت معین شوند: 1 - کسانی که خود تحت ولایت یا قیمومت هستند؛ 2 - کسانی که به علت ارتکاب جنایت یا یکی از جنحه های ذیل به موجب حکم قطعی محکوم شده باشند: سرقت خیانت در امانت کلاهبرداری اختلاس هتک ناموس یا منافیات عفت جنحه نسبت به اطفال ورشکستگی به تقصیر. 3 - کسانی که حکم ورشکستگی آن ها صادر و هنوز عمل ورشکستگی آن ها تصفیه نشده است؛ 4 - کسانی که معروف به فساد اخلاق باشند؛ 5 - کسی که خود یا اقربای طبقه ی اول او دعوایی بر محجور داشته باشد.

مشاهده ماده 1231 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM