نشست قضایی شماره 1400-8102

نشست قضایی شماره 1400-8102

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8102


کد نشست:
1400-8102

تاریخ برگزاری:
1399/05/08

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
تعیین تکلیف در مورد پرونده های ثبت شده در دادسرا در راستای اجرای قانون کاهش مجازات حبس تعزیری

پرسش:
با توجه به اینکه با تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مجازات بسیاری از جرایم کاهش یافته و بالطبع رسیدگی به آنها به طور مستقیم در صلاحیت دادگاه قرار گرفته؛ آیا می توان تمامی پرونده هایی که اکنون در دادسرا ثبت شده و در حال رسیدگی می باشد را به دادگاه فرستاد و آیا می بایست اقدام به صدور قرار عدم صلاحیت نمود؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اتفاقی که اعلام نموده است قواعد مربوط به شیوه دادرسی و صلاحیت با توجه به ماده 11 قانون مجازات اسلامی نسبت به جرایم سابق بر وضع قانون فورا اجرا می شود و بایستی دادسرا پرونده های ثبت شده یا نشده را به دادگاه کیفری 2 ارسال نماید صحیح اعلام می شود.

نظر اتفاقی:
با توجه به ماده 11 قانون مجازات اسلامی که به موجب آن اذعان شده که قواعد مربوط به شیوه دادرسی و صلاحیت نسبت به جرایم سابق بر وضع قانون فورا اجرا می شود؛ لذا می بایستی دادسرا این پرونده را به جهت منتفی شدن صلاحیتش به دادگاه کیفری دو ارسال نماید و در این خصوص تفاوتی بین پرونده های ثبت شده یا ثبت نشده در دادسرا وجود ندارد؛ ضمن اینکه صرف دستور در جهت ارسال پرونده به دادگاه در اجرای ماده 340 از قانون آیین دادرسی کیفری و قانون کاهش مجازات حبس تعزیری کفایت کرده و نیازی به صدور قرار عدم صلاحیت نمی باشد؛ مضافا آنکه مرجع تالی به مرجع عالی قرار عدم صلاحیت صادر نمی کند

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 11 ـ قوانین زیر نسبت به جرایم سابق بر وضع قانون فورا اجراء می شود: الف ـ قوانین مربوط به تشکیلات قضایی و صلاحیت ب ـ قوانین مربوط به ادله اثبات دعوی تا پیش از اجرای حکم پ ـ قوانین مربوط به شیوه دادرسی ت ـ قوانین مربوط به مرور زمان تبصره ـ در صورتی که در مورد بند (ب) حکم قطعی صادر شده باشد پرونده برای بررسی به دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال می شود.

مشاهده ماده 11 قانون مجازات اسلامی

ماده 340 ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود. در این مورد و سایر مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود دادگاه پس از انجام تحقیقات به ترتیب زیر اقدام می کند: الف ـ چنانچه دادگاه خود را صالح به رسیدگی نداند قرار عدم صلاحیت صادر می کند و اگر مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب بداند حسب مورد اتخاذ تصمیم می کند. ب ـ در غیر موارد مذکور در بند (الف) چنانچه اصحاب دعوی حاضر باشند و درخواست مهلت نکنند دادگاه با تشکیل جلسه رسمی مبادرت به رسیدگی می کند. در صورتیکه اصحاب دعوی حاضر نباشند یا برای تدارک دفاع یا تقدیم دادخواست ضرر و زیان درخواست مهلت کنند دادگاه با اخذ تامین متناسب از متهم وقت رسیدگی را تعیین و مراتب را به اصحاب دعوی و سایر اشخاصی که باید در دادگاه حاضر شوند ابلاغ می کند.

مشاهده ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM