نشست قضایی شماره 1398-5820

نشست قضایی شماره 1398-5820

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5820


کد نشست:
1398-5820

تاریخ برگزاری:
1396/11/26

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
مهلت اعتراض به قرارهای صادره از دادگاه های کیفری یک

پرسش:
مهلت اعتراض به قرار های منع تعقیب موقوفی تعقیب عدم صلاحیت و سایر قرارهایی که از سوی دادگاه کیفری یک صادر می گردد چند روز است؟

نظر هیئت عالی:
صدور قرارهای نهایی در مرحله تحقیقات مقدماتی که از سوی دادگاه در پرونده هایی که از جمله به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود تابع مقررات مربوط به تحقیقات مقدماتی است؛ لهذا نظریه اقلیت از سوی اعضاء هیات عالی مورد تایید می باشد.

نظر اکثریت:
در خصوص قرارهای نهایی مانند: منع تعقیب موقوفی تعقیب و.. . به استناد مواد 383 390 و431 قانون آیین دادرسی کیفری مهلت اعتراض 20 روز می باشد. اما درخصوص سایر قرارها مانند: قرار عدم دسترسی به پرونده قرار رد ایراد دادرس اعتراض بازداشت موقت تابع مقررات عمومی است و ظرف همان مواردی که در قانون آمده است قابل اعتراض می باشند.

نظر اقلیت:
کلیه قرارهای صادره از سوی دادگاه کیفری یک از حیث اعتراض تابع مقررات قرارهایی است که از سوی دادسرا صادر می گردد نظریه مشورتی شماره 92/95/7 - 24/1/1395 اداره حقوقی قوه قضاییه نیز بیانگر این نظر است. طبق نظریه مذکور: «مستفاد از قسمت اخیر ماده 341 و تبصره ماده 80 قانون آیین دادرسی کیفری و اصلاحات و الحاقات بعدی این است که در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه کیفری مطرح می شود انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه و مطابق مقررات مربوط به این مرحله از رسیدگی صورت می پذیرد و لذا در موارد مزبور علی الاصول مقررات مربوط به تحقیقات مقدماتی همانند مقررات مربوط به تحقیقات مقدماتی در دادسرا (و متفاوت از مقررات مربوط به مرحله دادرسی) صورت می پذیرد و بنابراین چنانچه درمرحله تحقیقات مقدماتی پرونده منتهی به صدور قرار منع پیگرد گردد از حیث قابلیت اعتراض و مهلت آن مطابق ماده 270 قانون فوق الذکر می باشد و در نتیجه از موارد مذکور در ماده 427 قانون یاد شده که ناظر به صدور رای در مرحله دادرسی می باشد خارج است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 390 ـ قرار عدم صلاحیت از طرف دادستان و قرارهای مذکور در بند (پ) ماده قبل از طرف دادستان و شاکی یا مدعی خصوصی قابل تجدید نظر است. درصورت نقض این قرار پرونده برای طرح مجدد در جلسه مقدماتی و انجام سایر وظایف به دادگاه کیفری یک اعاده می شود.

مشاهده ماده 390 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 383 ـ در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود پس از پایان تحقیقات مقدماتی چنانچه عمل انتسابی جرم محسوب نشود یا ادله کافی برای انتساب جرم به متهم وجود نداشته باشد و یا به جهات قانونی دیگر متهم قابل تعقیب نباشد دادگاه حسب مورد قرار منع یا موقوفی تعقیب و در غیر اینصورت قرار رسیدگی صادر می کند.

مشاهده ماده 383 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 431 ـ مهلت درخواست یا دادخواست تجدید نظر و فرجام برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ رای یا انقضای مهلت واخواهی است.

مشاهده ماده 431 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 80 ـ در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت چنانچه شاکی وجود نداشته یا گذشت کرده باشد در صورت فقدان سابقه محکومیت موثر کیفری مقام قضایی می تواند پس از تفهیم اتهام با ملاحظه وضع اجتماعی و سوابق متهم و اوضاع و احوالی که موجب وقوع جرم شده است و در صورت ضرورت با اخذ التزام کتبی از متهم برای رعایت مقررات قانونی فقط یک بار از تعقیب متهم خودداری نماید و قرار بایگانی پرونده را صادر کند. این قرار ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض است. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ مرجع تجدید نظر قرار موضوع این ماده و سایر قرارهای قابل اعتراض مربوط به تحقیقات مقدماتی جرایمی که بطور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شوند دادگاه تجدید نظر است. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 80 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 431 ـ فاضل دیه یا سهم پرداختی شرکاء از دیه جنایت متعلق به قصاص شونده است و او می تواند آن را به صاحب حق قصاص یا شرکای خود ببخشد و یا هر نوع تصرف مالکانه دیگری در آن انجام دهد لکن اگر آن را دریافت کرده باشد و قصاص صورت نگیرد باید آن را برگرداند.

مشاهده ماده 431 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM