نشست قضایی شماره 1398-6108

نشست قضایی شماره 1398-6108

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6108


کد نشست:
1398-6108

تاریخ برگزاری:
1397/08/13

برگزار شده توسط:
استان بوشهر/ شهر جم

موضوع:
خودداری دادستان از ارسال تقاضای تعلیق اجرای مجازات محکوم علیه به دادگاه

پرسش:
در صورتیکه محکوم علیه پس از گذشت یک سوم از مجازات خویش تقاضای تعلیق اجرای مجازات را به دادستان تقدیم نماید آیا دادستان می تواند از ارسال تقاضا به دادگاه خودداری نماید؟

نظر هیئت عالی:
دادستان یا قاضی اجرای احکام موظف است تقاضای محکوم علیه را در خصوص تعلیق اجرای مجازات به دادگاه ارسال نماید در هر حال تشخیص تحقق شرایط تعلیق اجرای مجازات یا عدم آن با دادگاه است. ضمنا دادستان می تواند نظریه خویش را نیز پیوست تقاضای محکوم علیه به دادگاه ارسال دارد؛ اما مجاز به عدم ارسال و بایگانی کردن آن نیست؛ لهذا نظریه اکثریت صایب اعلام می شود.

نظر اکثریت:
با عنایت به ماده 46 قانون مجازات اسلامی و با توجه به اینکه قانونگذار مواردی که دادستان خود راسا تقاضای تعلیق می نماید و مواردی که محکوم تقاضای مذکور را مطرح می نماید تفکیک نموده است و نظر به اینکه تصریح گردیده که محکوم "از طریق" دادستانی تقاضای مزبور را در دادگاه مطرح می نماید؛ فلذا این موضوع بیانگر آن است که محکوم تقاضای خویش را به دادستانی تقدیم می نماید و دادستان مکلف است که تقاضای مذکور را جهت بررسی در دادگاه صادر کننده حکم قطعی مطرح نماید و نمی تواند از ارسال این تقاضا به دادگاه خودداری نماید. به عبارت دیگر دادستان یا قاضی اجرای احکام نمی تواند نسبت به وارد بودن یا نبودن درخواست مذکور اظهار عقیده نماید و صرفا درخواست محکوم از طریق ایشان به دادگاه تقدیم می گردد و این مورد با قواعد مذکور در بحث آزادی مشروط که احراز شرایط آن با دادستان بوده و به پیشنهاد ایشان موضوع در دادگاه مطرح می گردد متفاوت است.

نظر اقلیت:
با توجه به ماده 46 قانون مجازات اسلامی و اینکه درخواست مذکور می بایست از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام به دادگاه ارسال گردد لذا دادستانی می تواند با بررسی درخواست مذکور با این تقاضا مخالفت و درخواست بایگانی آن را نماید و از ارسال آن به دادگاه خودداری نماید.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM