نشست قضایی شماره 1399-7622

نشست قضایی شماره 1399-7622

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7622


کد نشست:
1399-7622

تاریخ برگزاری:
1398/08/13

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر آق قلا

موضوع:
صلاحیت شورای حل اختلاف در قرار های تامین کیفری

پرسش:
در جرایمی همچون موضوع ماده 54 قانون حمایت خانواده که رسیدگی به آن در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد آیا شورا پس از تفهیم اتهام می بایست اقدام به صدور قرار تامین کیفری نماید ؟

نظر هیئت عالی:
با تاکید بر اینکه قاضی شورای حل اختلاف حق صدور قرار تامین کیفری در جرایم تعزیری درجه 8 که در صلاحیت این شورا است را دارد و نه اعضای شورای یاد شده نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان آق قلا مورد تایید است.

نظر اکثریت:
به نظر می رسد با توجه به ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری که تصریح می دارد: به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در صورت وجود دلایل کافی یکی از قرارهای تامین را صادر می کند.و از آنجا که حق رسیدگی کیفری به شورا داده شده و رسیدگی کیفری مستلزم صدور قرار تامین کیفری است شورا مجاز به صدور قرار تامین است.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه در ماده217 قانون آیین دادرسی کیفری صراحتا از بازپرس و در ماده 246 قانون آیین دادرسی کیفری صراحتا از دادگاه نام برده است لذا شورا مجاز به صدور قرار تامین کیفری نیست.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری , قانون تجارت

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 54 ـ هرگاه مسوول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و درصورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم می شود.

مشاهده ماده 54 قانون حمایت از خانواده

ماده 217 ـ به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در صورت وجود دلایل کافی یکی از قرارهای تامین زیر را صادر می کند: الف ـ التزام به حضور با قول شرف ب ـ التزام به حضور با تعیین وجه التزام پ ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با قول شرف ت ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با تعیین وجه التزام ث ـ التزام به معرفی نوبه‏ای خود بهصورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضایی یا انتظامی با تعیین وجه التزام ج ـ التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام با موافقت متهم و پس از اخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط چ ـ التزام به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده با موافقت متهم با تعیین وجه التزام از طریق نظارت با تجهیزات الکترونیکی یا بدون نظارت با این تجهیزات ح ـ اخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله خ ـ اخذ وثیقه اعم از وجه نقد ضمانت‏نامه بانکی مال منقول یا غیرمنقول د ـ بازداشت موقت با رعایت شرایط مقرر قانونی تبصره 1 ـ در صورت امتناع متهم از پذیرش قرار تامین مندرج در بند (الف) قرار التزام به حضور با تعیین وجه التزام صادر و در صورت امتناع از پذیرش قرارهای مندرج در بندهای (ب) (پ) (ت) و (ث) قرار کفالت صادر می شود. تبصره 2 ـ در مورد بندهای (پ) و (ت) خروج از حوزه قضایی با اجازه قاضی ممکن است. تبصره 3 ـ در جرایم غیرعمدی در صورتی که به تشخیص مقام قضایی تضمین حقوق بزه دیده به طریق دیگر امکان‏پذیر باشد صدور قرار کفالت و وثیقه جایز نیست.

مشاهده ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 246 ـ در مواردی که پرونده متهم در دادگاه مطرح شده و از متهم قبلا تامین اخذ نشده یا تامین قبلی منتفی شده باشد دادگاه خود یا به تقاضای دادستان و با رعایت مقررات این قانون قرار تامین یا نظارت قضایی صادر می کند. چنانچه تصمیم دادگاه منتهی به صدور قرار بازداشت موقت شود این قرار طبق مقررات این قانون قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 246 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM