نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1390/11/01

برگزار شده توسط:
استان قم/ شهر قم

موضوع:
قابلیت اجراگواهی عدم امکان سازش درامورمالی وغیرمالی ازقبیل حضانت وملاقات

پرسش:
آیا گواهی عدم امکان سازش در امور مالی و غیرمالی از قبیل حضانت و ملاقات قابل اجرا می باشد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 29 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 دادگاه ضمن صدور رای دایر به گواهی عدم امکان سازش باید تکلیف حضانت اطفال و ملاقات آنان را نیز معین نماید و علی القاعده چنین اموری در سند طلاق قید و طرفین موظف به اجرای حکم دادگاه در مورد مذکور می باشند و چنان چه هر یک از دو طرف به وظیفه قانونی خود عمل نکند امکان درخواست اجراییه و اجرای رای از طریق واحد اجرای احکام مدنی ممکن می باشد.

نظر اکثریت:
گواهی عدم امکان سازش مثل احکام دادگاه هاست و بر اساس صراحت ماده واحده و همچنین ماده 1133 قانون مدنی چنان چه طلاق اجرایی گردد طرفین ملزم به تکالیفی هستند که در گواهی عدم امکان سازش تعیین تکلیف شده و چنان چه هرکدام از طرفین آن را به اجرا نگذارند از طریق صدور اجراییه قابل اجرا می باشد و برخی نیز معتقد بودند اصولا بدون صدور اجراییه قابلیت اجرا دارد.

نظر اقلیت:
اقلیت صریحا با نظر اکثریت: مخالفت نکرده¬اند؛ اما اعلام نمودند تنها راه حل این موضوع رفع ابهام از قانون و افزودن یک تبصره به ماده واحده است.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 29ـ دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج تکلیف جهیزیه مهریه و نفقه زوجه اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده (336) قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می کند. همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل ترتیب زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است. طلاق درصورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز ثبت می شود. در هرحال هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.

مشاهده ماده 29 قانون حمایت از خانواده

ماده 1133 - مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. تبصره - زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد 1119 1129 و 1130 این قانون از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

مشاهده ماده 1133 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM