نشست قضایی شماره 1400-7995

نشست قضایی شماره 1400-7995

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7995


کد نشست:
1400-7995

تاریخ برگزاری:
1399/03/07

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر یزد

موضوع:
تکلیف دادگاه در مواجهه با درخواست خارج از مهلت قانونی اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری

پرسش:
چنانچه درخواست اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری خارج از مهلت قانونی تقدیم شود تکلیف دادگاه چیست؟ آیا باید مبادرت به صدور رای نماید یا با دستور اداری اظهار نظر کند یا چنانچه رای صادر شد رای قطعی است یا قابل تجدیدنظر؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه محکوم بعد از انقضای مهلت تجدیدنظرخواهی و قطعیت رای به استناد ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92 درخواست تخفیف مجازات نماید دادگاه با تکلیفی مواجه نیست.

نظر اکثریت:
هرچند اعتراض ظاهرا خارج از مهلت قانونی صورت گرفته است ولی ممکن است نامبرده دارای معذوریت های موجهی باشد که ضرورت دارد توسط دادگاه به آن رسیدگی شود و در صورت پذیرفتن معذوریت وفق مقررات به درخواست تخفیف وی رسیدگی نماید والا از آنجا که در آیین دادرسی کیفری در خصوص موضوع حاضر تعیین تکلیف نشده وفق مقررات آیین دادرسی مدنی با ملاک گیری از تبصره 2 ماده 339 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد درخواست محکوم صادر و از سویی با عنایت به اینکه وفق ماده 427 قانون ایین دادرسی کیفری مصوب 1392 اصل بر امکان تجدیدنظر خواهی آرا می باشد. رای صادره قابل تجدیدنظرخواهی در مراجع محترم تجدیدنظر می باشد.

نظر اقلیت:
دو نظر وجود دارد:

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 442 ـ در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدید نظر نکرده باشد محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظرخواهی با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم حق تجدید نظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در اینصورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم دادگاه قطعی است.

مشاهده ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 339 - متقاضی تجدیدنظر باید دادخواست خود را ظرف مهلت مقرر به دفتر دادگاه صادرکننده رای یا دفتر شعبه اول دادگاه تجدیدنظر یا به دفتر بازداشتگاهی که در آنجا توقیف است تسلیم نماید. هریک از مراجع یادشده در بالا باید بلافاصله پس از وصول دادخواست آن را ثبت و رسیدی مشتمل بر نام متقاضی و طرف دعوا تاریخ تسلیم شماره ثبت و دادنامه به تقدیم کننده تسلیم و در روی کلیه برگهای دادخواست تجدیدنظر همان تاریخ را قید کند. این تاریخ تاریخ تجدیدنظر خواهی محسوب می گردد. تبصره 1 - درصورتی که دادخواست به دفتر مرجع تجدیدنظر یا بازداشتگاه داده شود به شرح بالا اقدام و دادخواست را به دادگاه صادرکننده رای ارسال می دارد. چنانچه دادخواست تجدیدنظر در مهلت قانونی تقدیم شده باشد مدیر دفتر دادگاه بدوی پس از تکمیل آن پرونده را ظرف دو روز به مرجع تجدیدنظر ارسال می دارد. تبصره 2 - درصورتی که دادخواست خارج از مهلت داده شود و یا در مهلت قانونی رفع نقص نگردد به موجب قرار دادگاه صادرکننده رای بدوی رد می شود. این قرار ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ در مرجع تجدیدنظر قابل اعتراض است رای دادگاه تجدیدنظر قطعی است. تبصره 3 - دادگاه باید ذیل رای خود قابل تجدیدنظر بودن یا نبودن رای و مرجع تجدیدنظر آن را معین نماید. این امر مانع از آن نخواهد بود که اگر رای دادگاه قابل تجدیدنظر بوده و دادگاه آن را قطعی اعلام کند هریک از طرفین درخواست تجدیدنظر نماید.

مشاهده ماده 339 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM