نشست قضایی شماره 1397-4880

نشست قضایی شماره 1397-4880

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-4880


کد نشست:
1397-4880

تاریخ برگزاری:
1396/03/11

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر زرین دشت

موضوع:
اعتبار امر مختوم در مرحله اجرای احکام کیفری

پرسش:
در پرونده ای راجع به یک موضوع قبلا رسیدگی و حکم قطعی صادر شده است بعد از آن با پرونده ای با همان موضوع در اجرای احکام مواجه می شویم قاضی اجرای احکام کیفری چه تکلیفی در خصوص اجرای احکام فوق دارد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به تصریح بند ت ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری مورد از موارد اعاده دادرسی است نتیجتا نظر اکثریت تایید می شود.

نظر اکثریت:
موضوع از موارد اعاده دادرسی است و مطابق بند "ت" ماده 474 قانون آیین دادرسی چنانچه در مورد شخصی به اتهام واحد احکام متعدد صادر شده باشد محکوم علیه می تواند درخواست اعاده دادرسی نماید و قاضی اجرای احکام کیفری نیز در راستای بند "پ" ماده 475 قانون مذکور موضوع را به دادستان گزارش می نماید تا از آن طریق در صورتی که محکوم علیه تقاضای اعاده دادرسی ننماید تقاضای اعاده دادرسی شود.

نظر اقلیت:
در این سوال با دو پرونده مواجه هستیم که هیچ یک از مراجع قضایی متوجه آن نشده اند و دو حکم محکومیت در مورد یک اتهام صادر شده است؛ لذا قاضی اجرای احکام می تواند در مورد رای موخر به اعتبار امر مختوم و به استناد بند "چ" ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری قرار موقوفی تعقیب صادر میگردد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 475 ـ اشخاص زیر حق درخواست اعاده دادرسی دارند: الف ـ محکوم علیه یا وکیل یا نماینده قانونی او و در صورت فوت یا غیبت محکوم علیه همسر و وراث قانونی و وصی او ب ـ دادستان کل کشور پ ـ دادستان مجری حکم

مشاهده ماده 475 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 474 ـ درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود: الف ـ کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد. ب ـ چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد. پ ـ شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم بی گناهی یکی از آنان احراز گردد. ت ـ درباره شخصی به اتهام واحد احکام متفاوتی صادر شود. ث ـ در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان مبنای حکم بوده است. ج ـ پس از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد. چ ـ عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

مشاهده ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM