نشست قضایی شماره 1400-7736

نشست قضایی شماره 1400-7736

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7736


کد نشست:
1400-7736

تاریخ برگزاری:
1399/04/18

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
قانون کاهش مجازات حبس تعزیری

پرسش:
آیا آراء صادره که در راستای اعمال مواد قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399/03/22 صادر می گردند قطعی بوده یا قابل اعتراض می باشند؟

نظر هیئت عالی:
رای صادره از حیث اعتراض یا عدم اعتراض تابع رای اصلی است این بخش از نظریه اکثریت مورد تایید اعضای هیات عالی می باشد.

نظر اکثریت:
غیر قطعی و قابل اعتراض محسوب می گردند زیرا در قانون آیین دادرسی کیفری کشور ایران اصل بر غیر قطعی و قابل اعتراض بودن آراء کیفری صادره می باشند و موارد آراء قطعی به صورت یک استناء هستند.

نظر اقلیت:
آراء صادره قطعی هستند.زیرا این احکام نسبت به آرایی که سابقا صادر شده و به لحاظ قطعیت رای و لازم الاجرا شدن آن به مرجع محترم اجرای احکام کیفری ارسال گردیده است قطعی محسوب می شوند.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 374 ـ دادگاه پس از اعلام ختم دادرسی با استعانت از خداوند متعال با تکیه بر شرف و وجدان و با توجه به محتویات پرونده و ادله موجود در همان جلسه و در صورت عدم امکان در اولین فرصت و حداکثر ظرف یک هفته به انشای رای مبادرت می کند. رای دادگاه باید مستدل موجه و مستند به مواد قانون و اصولی باشد که براساس آن صادر شده است. تخلف از صدور رای در مهلت مقرر موجب محکومیت انتظامی تا درجه چهار است.

مشاهده ماده 374 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 427 ـ آراء دادگاههای کیفری جز در موارد زیر که قطعی محسوب می شود حسب مورد در دادگاه تجدید نظر استان همان حوزه قضایی قابل تجدید نظر و یا در دیوان عالی کشور قابل فرجام است: الف ـ جرایم تعزیری درجه هشت باشد. ب ـ جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد. تبصره 1 ـ در مورد مجازات های جایگزین حبس معیار قابلیت تجدید نظر همان مجازات قانونی اولیه است. تبصره 2 ـ آراء قابل تجدید نظر اعم از محکومیت برائت یا قرارهای منع و موقوفی تعقیب اناطه و تعویق صدور حکم است. قرار رد درخواست واخواهی یا تجدید نظرخواهی درصورتی مشمول این حکم است که رای راجع به اصل دعوی قابل تجدید نظر خواهی باشد.

مشاهده ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM