نشست قضایی شماره 1399-7305

نشست قضایی شماره 1399-7305

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7305


کد نشست:
1399-7305

تاریخ برگزاری:
1398/03/16

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر هشترود

موضوع:
ارسال پرونده به دادستان در صورت صدور قرار منع تعقیب

پرسش:
با توجه به ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری که مقرر داشته است (بازپرس در صورت صدور قرار منع موقوفی یا ترک تعقیب) می توان به استناد این ماده چنین استنباط نمود که بازپرس نیز در دادسرا بتواند قرار ترک تعقیب را صادر نماید که در این صورت نیازی به ارسال پرونده نزد دادستان ننماید خصوص اینکه رویه موجود در بسیاری از شعب بازپرسی صدور قرار ترک تعقیب توسط بازپرس است؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه تعقیب متهم وظیفه دادستان است نه بازپرس ترک تعقیب هم علی الاصول از اختیارات دادستان باید باشد. نتیجتا نظریه اقلیت صایب اعلام می شود.

نظر اکثریت:
بازپرسی ها به استناد ماده 148 می توانند قرار ترک تعقیب صادر نماید و در واقع ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری را مستند برای مجوز ترک تعقیب توسط بازپرسی تلقی می نمایند.

نظر اقلیت:
ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری قرار ترک تعقیب را در مبحث وظایف دادستان بیان نموده اند و لذا به عنوان قرارهای مخصوص دادستان قرار ترک تعقیب مطرح شده است و بجز دادستان و جانشین او شخص دیگری نمی تواند قرار ترک تعقیب مطرح کند.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 148 ـ بازپرس در صورت صدور قرار منع موقوفی یا ترک تعقیب باید درباره استرداد و یا معدوم کردن اشیاء و اموال مکشوفه که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده از جرم تحصیل شده حین ارتکاب استعمال شده و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین تکلیف کند. در مورد ضبط این اموال یا اشیاء دادگاه تکلیف آنها را تعیین می کند. بازپرس مکلف است مادام که پرونده نزد او جریان دارد به تقاضای ذینفع و با رعایت شرایط زیر دستور رد اموال و اشیای مذکور را صادر کند: الف ـ وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال در بازپرسی یا دادرسی لازم نباشد. ب ـ اشیاء و اموال بلامعارض باشد. پ – از اشیاء و اموالی نباشد که باید ضبط یا معدوم شود. تبصره 1 ـ در تمام امور کیفری دادگاه نیز باید ضمن صدور رای نسبت به استرداد ضبط و یا معدوم کردن اشیاء و اموال موضوع این ماده تعیین تکلیف کند. تبصره 2 ـ متضرر از تصمیم بازپرس یا دادگاه در مورد اشیاء و اموال موضوع این ماده می تواند طبق مقررات اعتراض کند هر چند قرار بازپرس یا حکم دادگاه نسبت به امر کیفری قابل اعتراض نباشد. در این مورد مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به تصمیم بازپرس دادگاه و نسبت به تصمیم دادگاه دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 79 ـ در جرایم قابل گذشت شاکی می تواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت دادستان قرار ترک تعقیب صادر می کند. شاکی می تواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یکبار تا یکسال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب درخواست کند.

مشاهده ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM