نشست قضایی شماره 1397-4780

نشست قضایی شماره 1397-4780

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-4780


کد نشست:
1397-4780

تاریخ برگزاری:
1396/10/18

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر کرمان

موضوع:
وصف کیفری ثبت غیر واقع حق الوکاله

پرسش:
معمولا وکلا حق الوکاله خود را در برگ وکالت مبلغ غیر واقعی قید می¬نمایند و بر اساس آن تمبر باطل می¬شود و سپس طی یک قرار داد جداگانه مبالغ هنگفتی از موکل اخذ می¬نمایند آیا عمل مزبور دارای وصف جزایی می¬باشد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت در حدی که موضوع را فاقد صبغه جزایی می داند مورد تایید است.

نظر اکثریت:
جنبه کیفری ندارد چون طرفین طبق قانون می توانند قرار داد جداگانه منعقد نمایند. تمام موارد مربوط به فرار مالیات است که اداره دارایی باید اعلام جرم نماید.

نظر اقلیت:
جنبه کیفری دارد ماده 34 قانون آیین دادرسی کیفری چون طرف مقابل را فریب داده است و حیله به کار برده است لذا از مصادیق ماده 34 قانون وکالت می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 34 ـ دریافت هر وجه یا مالی از موکل یا گرفتن سند رسمی یا غیر رسمی از او علاوه بر میزان مقرره به عنوان حق الوکاله و علاوه بر مخارج لازمه به هر اسم و هر عنوان که باشد ولو به عنوان وجه التزام و نذر ممنوع است و مرتکب به مجازات انتظامی از درجه پنج به بالا محکوم می شود و چنین سند و التزام در محاکم و ادارات ثبت منشا ترتیب اثر نخواهد بود ـ در صورتی که وکیل این عمل را به طور حیله انجام دهد مثل اینکه پول یا مال یا سندی در ظاهر به عنوان دیگر و در باطن راجع به عمل وکالت باشد و یا در ظاهر به اسم شخص دیگر و در باطن برای خود بگیرد کلاهبردار محسوب و مورد تعقیب جزایی واقع خواهد شد.

مشاهده ماده 34 قانون وکالت

ماده 34 ـ دستورهای مقام قضایی به ضابطان دادگستری به صورت کتبی صریح و با قید مهلت صادر می شود. در موارد فوری که صدور دستور کتبی مقدور نیست دستور به صورت شفاهی صادر می شود و ضابط دادگستری باید ضمن انجام دستورها و درج مراتب و اقدامات معموله در صورت مجلس در اسرع وقت و حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت آن را به امضای مقام قضایی برساند

مشاهده ماده 34 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM