نشست قضایی شماره 1400-8190

نشست قضایی شماره 1400-8190

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8190


کد نشست:
1400-8190

تاریخ برگزاری:
1399/04/10

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر سمنان

موضوع:
مجازات نگهداری 101 کیلوگرم تریاک به صورت مسلحانه با توجه به قانون کاهش مجازات حبس تعزیری

پرسش:
در صورت پذیرش حذف مجازات حبس ابد از زمره مجازاتهای مواد مخدر در جایی که فرد حامل 101 کیلو تریاک و در عین حال دارای یکی از شرایط موضوع ماده 45 قانون مبارزه با مواد مخدر الحاقی 1396 (مثلا مسلح) بوده مجازات وی چیست؟

نظر هیئت عالی:
مطابق ماده 45 الحاقی به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 96 مجازات مرتکبان جرایمی که در این قانون دارای مجازات حبس ابد هستند حسب مورد به اعدام یا حبس یا جزای نقدی درجه دو تبدیل شده است. لذا اعمال قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در مانحن فیه منتفی است. در فرض مطروحه که مرتکب بعد از لازم الاجرا شدن ماده 45 اشعاری مبادرت به حمل 101 کیلوگرم مواد مخدر به نحو مسلحانه کرده است در حکم مفسد فی الارض می باشد.

نظر اتفاقی:
اطلاق تمام حبس های ابد غیر حدی در تبصره 6 ماده 3 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 شامل کلیه حبس های ابد مقرر در تمام قوانین (مانند حبس ابد مقرر در ماده 4 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری است)؛ اعم از قانون عام و خاص است و مطابق ماده 45 قانون مبارزه با مواد مخدر الحاقی 1396 در جرایم موضوع این قانون مجازات حبس ابد حسب مورد به اعدام یا حبس و جزای نقدی درجه دو تبدیل شده است؛ بنابراین با تقلیل مجازات حبس ابد نگهداری بیش از 101 کیلوگرم تریاک به حبس درجه یک چنین شخصی واجد شرایط صدر ماده 45 الحاقی به قانون مواد مخدر (یعنی مرتکبین مشمول مجازات حبس ابد) نیست تا با احراز یکی از شروط ذیل ماده 45 الحاقی به اعدام محکوم شود در نتیجه مجازات مرتکب حتی در فرض مسلحانه بودن همان حبس درجه یک است.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 3 ـ کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند. مدیران و مسئولان و به طور عموم کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می گیرند. در صورتی که نماینده کارفرما خارج از اختیارات خود تعهدی بنماید و کارفرما آن را نپذیرد در مقابل کارفرما ضامن است.

مشاهده ماده 3 قانون کار

ماده 4 ـ کسانیکه با تشکیل یا رهبری شبکه چند نفری به امر ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مبادرت ورزند علاوه بر ضبط کلیه اموال منقول و غیرمنقولی که از طریق رشوه کسب کرده اند بنفع دولت و استرداد اموال مذکور در مورد اختلاس و کلاهبرداری و رد آن حسب مورد به دولت یا افراد به جزای نقدی معادل مجموع آن اموال و انفصال دائم از خدمات دولتی و حبس از پانزده سال تا ابد محکوم می شوند و در صورتیکه مصداق مفسد فی الارض باشند مجازات آنها مجازات مفسد فی الارض خواهد بود.

مشاهده ماده 4 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM