نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1381/05/13

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر بم

موضوع:
صدور قرار اناطه در امور حقوقی

پرسش:
آیا قرار اناطه در امور حقوقی طبق ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری متصور است؟ به طور

نظر هیئت عالی:
ا توجه به مقررات قانون آیین دادرسی مـدنی دادگـاههـای عمومی و انقلاب در دعاوی حقوقی مطلبی تحت عنوان اناطه وجود ندارد لکـن وفق ماده 19 قانون مزبور: «هرگاه رسیدگی بـه دعـوا منـوط بـه اثبـات ادعـایی باشـد کـهرسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه دیگری است رسیدگی بـه دعـوا تـا اتخـاذ تصـمیم از مرجع صلاحیتدار متوقف میشود. در این مورد خواهان مکلف اسـت ظـرف یـک مـاه در دادگاه صالح اقامه دعوا کنـد و رسـید آن را (رسـید تقـدیم دادخواسـت) بـه دفتـر دادگـاه

نظر اکثریت:
قرار اناطه مذکور در ماده 13 الهام گرفته از ماده 17 قانون آیین دادرسی کیفری سابق بـوده کـه در آن فقط اناطه امر جزایی به حقوقی مطرح شده از طرفی طبق رای وحدت رویه مصوب 69 فقط در مورد اموال غیر منقول جاری است و شامل اموال منقول نمیشود.

نظر اقلیت:
ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاههای عمـومی و انقـلاب بعـد از قـانون مـذکور و بـه صورت عام مطرح شده و شامل قرار اناطه از کیفری بهحقوقی میشود و موضوع مـاده 19 نیـز در خصوص موردی است که دادگاه صلاحیت ذاتی رسیدگی به موضوع دعوا را نداشته باشد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 17 ـ دادگاه مکلف است ضمن صدور رای کیفری در خصوص ضرر و زیان مدعی خصوصی نیز طبق ادله و مدارک موجود رای مقتضی صادر کند مگر آنکه رسیدگی به ضرر و زیان مستلزم تحقیقات بیشتر باشد که در این صورت دادگاه رای کیفری را صادر و پس از آن به دعوای ضرر و زیان رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 17 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 13 - در دعاوی بازرگانی و دعاوی راجع به اموال منقول که از عقود و قراردادها ناشی شده باشد خواهان می تواند به دادگاهی رجوع کند که عقد یا قرارداد در حوزه آن واقع شده است یا تعهد می بایست در آنجا انجام شود.

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM