نشست قضایی شماره 1397-5415

نشست قضایی شماره 1397-5415

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5415


کد نشست:
1397-5415

تاریخ برگزاری:
1380/09/04

برگزار شده توسط:
استان قم/ شهر قم

موضوع:
ضرورت تنظیم دادخواست در فرم مخصوص

پرسش:
اگر دادخواست ضرر و زیان به تبع امر کیفـری مطـرح شـده ولـی در بـرگ چـاپی تنظیم نشده باشد آیا دادخواست محسوب می شود یا بایـد رفـع نقـص شـود. آیـا اساسا چنین چیزی دادخواست به حساب مـی آیـد یـا بایـد حتمـا در اوراق چـاپی مخصوص باشد؟

نظر هیئت عالی:
مستفاد از عمومـات اطلاقـات آداب رسـیدگی قضـایی و موازین آیین دادرسی مدنی و کیفری بالاخص مقررات مـواد 11 و 245 و 268 و 301 قانون آیین دادرسی کیفری و مواد 1 و 53 قانون آیین دادرسی مدنی در صورتی کـه مطالبه ضرر و زیان در برگ چاپی تقدیم نشده باشد بر طبق مقررات مـواد مـذکور بایـد بـه خواهان اخطار رفع نقص شود.

نظر اتفاقی:
در ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی تصریح شده که دادخواست حتما باید در اوراق چاپی بـه زبان فارسی باشد و مطالبه ضرر و زیان به تبع امر کیفری در غیـر مـوارد اسـتثنا شـده و دارای نص خاص حتما باید با دادخواست باشد آن هم در برگ چاپی.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1 - آیین دادرسی مدنی مجموعه اصول و مقرراتی است که در مقام رسیدگی به امور حسبی و کلیه دعاوی مدنی و بازرگانی در دادگاههای عمومی انقلاب تجدیدنظر دیوان عالی کشور و سایر مراجعی که به موجب قانون موظف به رعایت آن می باشند به کار می رود.

مشاهده ماده 1 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 53 - در موارد زیر دادخواست توسط دفتر دادگاه پذیرفته می شود لکن برای به جریان افتادن آن باید به شرح مواد آتی تکمیل شود: 1 - درصورتی که به دادخواست و پیوستهای آن برابر قانون تمبر الصاق نشده یا هزینه یادشده تادیه نشده باشد. 2 - وقتی که بندهای (2 3 4 5 و 6) ماده (51) این قانون رعایت نشده باشد.

مشاهده ماده 53 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 51 - دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگهای چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد: 1 - نام نام خانوادگی نام پدر سن اقامتگاه و حتی الامکان شغل خواهان. تبصره - درصورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد. 2 - نام نام خانوادگی اقامتگاه و شغل خوانده. 3 - تعیین خواسته و بهای آن مگر آن که تعیین بهاء ممکن نبوده و یا خواسته مالی نباشد. 4 - تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد. 5 - آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد. 6 - ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره ادله مثبته به ترتیب و واضح نوشته می شود و اگر دلیل گواهی گواه باشد خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند. 7 - امضای دادخواست دهنده و درصورت عجز از امضاء اثر انگشت او. تبصره 1 - اقامتگاه باید با تمام خصوصیات ازقبیل شهر و روستا و دهستان و خیابان به نحوی نوشته شود که ابلاغ به سهولت ممکن باشد. تبصره 2 - چنانچه خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد در دادخواست نام و اقامتگاه شخص حقوقی نوشته خواهد شد.

مشاهده ماده 51 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM