ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 458 ق آ د ک

ماده 458 ق.آ.د.ک

ماده 458 قانون آدک

ماده 458 قانون دادرسی کیفری

ماده 458 آیین دادرسی کیفری

ماده 458 قانون آ.د.ک

ماده 458 دادرسی کیفری

ماده 458 ق دادرسی کیفری

ماده 458 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 458 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 458 ق آ د ک ماده 458 ق.آ.د.ک ماده 458 قانون آدک ماده 458 قانون دادرسی کیفری ماده 458 آیین دادرسی کیفری ماده 458 قانون آ.د.ک ماده 458 دادرسی کیفری ماده 458 ق دادرسی کیفری ماده 458 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 458 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ ق آ د ک

ماده ۴۵۸ ق.آ.د.ک

ماده ۴۵۸ قانون آدک

ماده ۴۵۸ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ قانون آ.د.ک

ماده ۴۵۸ دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۵۸ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۵۸ ق آ د ک ماده ۴۵۸ ق.آ.د.ک ماده ۴۵۸ قانون آدک ماده ۴۵۸ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ قانون آ.د.ک ماده ۴۵۸ دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ ق دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۵۸ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 458 ـ دادگاه تجدید نظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدید نظرخواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین برخلاف جهات قانونی کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدید نظر خواهی شاکی و یا دادستان قرار گرفته باشد. در این موارد دادگاه تجدید نظر استان با تصحیح حکم نسبت به تعیین حداقل مجازاتی که قانون مقرر داشته است اقدام می کند.

ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 458

ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 458
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 458 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۴۵۸

ماده 458 ـ دادگاه تجدید نظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدید نظرخواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین برخلاف جهات قانونی کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدید نظر خواهی شاکی و یا دادستان قرار گرفته باشد. در این موارد دادگاه تجدید نظر استان با تصحیح حکم نسبت به تعیین حداقل مجازاتی که قانون مقرر داشته است اقدام می کند.

ماده 457 ـ اگر رای تجدید نظرخواسته از نظر تعیین مشخصات طرفین یا تعیین نوع و میزان مجازات تطبیق عمل با قانون احتساب محکوم به یا خسارت و یا مواردی نظیر آن متضمن اشتباهی باشد که به اساس رای لطمه وارد نسازد دادگاه تجدید نظر استان رای را اصلاح و آن را تایید می کند و تذکر لازم را به دادگاه نخستین می دهد.

نمایش ماده

ماده 459 ـ هرگاه دادگاه تجدید نظر استان محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید اساس حکم می تواند به نحو مستدل مجازات او را در حدود قانون تخفیف دهد هرچند محکوم علیه تقاضای تجدید نظر نکرده باشد.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-304 - مورخ 1131/10/12
احتراما با اجرائی شدن قانون آئین دادرسی کیفری مصوب1392 ابهاماتی در خصوص تخفیف و تشدید مجازات در مرحله تجدیدنظر وجود دارد از جمله سوالات ذیل الذکر که خواهشمند است دستور فرمائید در صورت صلاحدید نظریه مشورتی آن اداره کل اعلام که در استان مورد بهره برداری همه همکاران قضائی قرار گیرد. 1-در موارد ممنوعیت تشدید مجازات چنانچه دادگاه تجدیدنظر اعتقاد به نادرستی عنوان مجرمانه داشته باشد (مثلا بزه خیانت در امانت مقرر در حکم را کلاهبرداری یا اختلاس که مجازات مرکب دارند بداند) آیا ضمن پایبندی به ممنوعیت تشدید تکلیفی به اصلاح عنوان مجرمانه دارد یا اینکه بدون اصلاح عنوان مجرمانه و ضمن تذکر باید دادنامه را تایید کند؟ 2-در صورت برائت متهم و تجدیدنظرخواهی شاکی یا دادستان دادگاه تجدیدنظر محدودیتی در تعیین مجازات ندارد اما در صورت وجود اشتباه در حکم محکومیت اختیار دادگاه تجدیدنظر تا حد اصلاح حکم وافزایش آن تا حداقل مجازاتی است که قانون مقرر کرده است این دو گانگی چگونه قابل توجیه است.
2
نظریه مشورتی شماره 1400-168-1422 ک - مورخ 1400/11/17
در صورتیکه دادگاه مجازات محکوم علیه را تعلیق نماید و داستان نسبت به تعلیق صورت گرفته وفق بند ب ماده 433 قانون دادرسی کیفری اعتراض نماید آیا دادگاه تجدیدنظر می تواند تعلیق مجازات را الغاء و حکم به اجرای مجازات بدهد و یا اینکه این امر تشدید مجازات محسوب و امکان تعلیق وجود ندارد./
3
نظریه مشورتی شماره 99-168-1939 ک - مورخ 1399/12/11
با عنایت به ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری چنانچه دادستان از حکم صادره درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و محکوم علیه نیز حق تجدیدنظر خود را اسقاط یا مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات نماید دادگاه اقدام به تخفیف مجازات می نماید و حکم صادره نیز قطعی می باشد که با عنایت به عدم ذکر شاکی در ماده مذکور اعتراض از سوی شاکی مانع تخفیف مجازات نمی باشد. چنانچه در مهلت مقرر دادستان اعلام نماید به دادنامه اعتراض ندارد و یا در مهلت مقرر درخواست تجدیدنظر ننماید و محکوم علیه اقدام به اسقاط حق تجدیدنظر نماید لیکن شاکی اقدام به تجدیدنظرخواهی نماید از طرفی طبق ماده مذکور دادگاه باید اقدام به تخفیف مجازات نماید و از طرف دیگر دادگاه تجدیدنظر نیز باید به اعتراض شاکی رسیدگی و اقدام به صدور حکم نماید در این صورت کدام یک از دادنامه های صادره دادنامه قطعی می باشد و قابلیت اجرا دارد؟ به عنوان مثال در مواردی ممکن است شاکی به قلت مجازات اعتراض نماید که طبق ماده 458 ق.آ.د.ک دادگاه تجدیدنظر باید اقدام به تشدید مجازات نماید لیکن از طرفی مجازات مندرج در دادنامه بدوی نیز با لحاظ اعمال ماده 442 قانون مذکور قطعی گردیده است.
4
نظریه مشورتی شماره 1260-1/168-96 - مورخ 1397/05/20
چنانچه در جرم ایراد صدمه غیرعمدی بدنی ناشی از عدم رعایت مقررات قانونی حوادث ناشی از کار دادگاه بدوی با صدور حکم بر محکومیت متهم به پرداخت دیه در حق شاکی خصوصی راجع به تعیین جنبه عمومی قضیه مجازات تعزیری اظهارنظر نکرده و موضوع مسکوت مانده باشد و علی رغم اعاده پرونده و تذکر دادگاه تجدیدنظر استان دادگاه بدوی اعتنائی به این امر ننماید تکلیف دادگاه تجدیدنظر استان در مانحن فیه در فرض تجدیدنظرخواهی در این مورد یا عدم آن چیست.
5
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-204 - مورخ 1395/03/26
1-با توجه به بند ب ماده 455 و ماده 458 قانون آئین دادرسی کیفری در صورتی که فقط شاکی یا دادستان مثلا از حیث قلت مجازات یا عدم رعایت مقررات تعدد جرم تجدیدنظرخواهی کرده باشند آیا دادگاه تجدیدنظر می¬تواند ضمن اصلاح ایرادات رای و یا نقض آن مجازاتی کمتر از آنچه در حکم بدوی وجود داشته است تعیین نماید یا اینکه با توجه به ضرورت توجه به حقوق مکتسبه از تخفیف مجازات ممنوع است؟ 2-آیا لازمه تخفیف مجازات در دادگاه تجدیدنظر تخفیف از حداقل مجازات قانونی یا تقلیل به درجه پایین¬تر است یا اینکه مراد از تخفیف کاستن از مجازات مقرر در دادنامه است ولو اینکه از حداقل مجازات قانون نیز بیشتر باشد مانند اینکه مجازات4 سال حبس کلاهبرداری به 3 سال تخفیف داده شود؟ 3-در صورتی که شاکی در مرحله بدوی اعلام گذشت نماید آیا پس از صدور رای می تواند نسبت به رای صادره تجدیدنظرخواهی نماید و دادگاه تجدیدنظر به این استناد مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند.
6
نظریه مشورتی شماره 1400-168-226 ک - مورخ 1400/03/09
مطابق ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدیدنظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدید نظرخواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین بر خلاف جهات قانونی کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدید نظرخواهی شاکی و یا دادستان قرار گرفته باشد در این موارد دادگاه تجدیدنظر با تصحیح حکم نسبت به تعیین حداقل مجازاتی که قانون مقرر داشته است اقدام می کند. چنانچه برای جرمی در قانون مجازات حبس یا جزای نقدی در نظر گرفته شده و دادگاه بدوی به جای مجازات حبس جزای نقدی را مورد حکم قرار داده و متعاقبا شاکی به رای اعتراض و تقاضای صدور حکم به مجازات حبس را می کند آیا دادگاه تجدیدنظر می تواند با مجازات جزای نقدی حداقل مجازات حبس را در نظر گیرد؟
7
نظریه مشورتی شماره 1400-186/2-252 ک - مورخ 1400/05/04
مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و ماده 10 قانون مجازات اسلامی آراء محکومیت صادره قبلی قابل تجدیدنظر و تقلیل و تبدیل مجازات است. چنانچه دادگاه بدوی در خصوص بزه توهین مبادرت به صدور حکم شلاق تعزیری تعلیقی نموده و مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری می بایست این مجازات به جزای نقدی درجه شش تبدیل گردد آیا دادگاه تجدید نظر در مقام تبدیل شلاق به جزای نقدی تکلیفی به تعلیق آن نیز دارد؟ چنانچه حکم به تعلیق داده نشود با ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری و لزوم عدم تشدید مجازات در مرحله تجدیدنظر مغایرت دارد؟
8
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-402 - مورخ 1395/03/30
9
نظریه مشورتی شماره 99-168-1198 ک - مورخ 1131/10/12
مطابق ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 دادگاه تجدیدنظر استان نمی¬تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدیدنظرخواسته را تشدید کند؛ مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین بر خلاف جهات قانونی تا کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدیدنظرخواهی شاکی یا دادستان قرار گرفته باشد. در این موارد دادگاه تجدیدنظر با تصحیح حکم حداقل مجازات مقرر قانونی را تعیین می کند. چنانچه دادگاه بدوی در جرمی که مستلزم تعیین رد مال است به¬رغم تعیین مجازات حبس نسبت به آن تعیین تکلیف نکرده و یا مقدار آن را برای مثال کم تر نوشته باشد و این امر مورد اعتراض شاکی خصوصی قرار گرفته باشد آیا در دادگاه تجدیدنظر می تواند در خصوص رد مال و یا افزایش آن تعیین تکلیف کند؟ آیا رد مال اساسا دارای ماهیت مجازات است یا این که واجد حقوقی است؟
10
نظریه مشورتی شماره 69-861/1-052 - مورخ 1396/02/30
دادگاه بدوی حکم بر محکومیت تعلیقی صادر نموده و دادگاه تجدیدنظر نیز ضمن تایید دادنامه بدوی تعلیق اجرای مجازات را حذف نموده است آیا اقدام دادگاه تجدیدنظر از موارد تشدید مجازات ماده 458 قانون آئین دادرسی کیفری می باشد یا خیر؟
11
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-604 - مورخ 1395/06/15
احتراما با اجرائی شدن قانون آئین دادرسی کیفری مصوب1392 ابهاماتی در خصوص تخفیف و تشدید مجازات در مرحله تجدیدنظر وجود دارد از جمله سوالات ذیل الذکر که خواهشمند است دستور فرمائید در صورت صلاحدید نظریه مشورتی آن اداره کل اعلام که در استان مورد بهره برداری همه همکاران قضائی قرار گیرد. 1-در فرض تجدیدنظرخواهی شاکی یا دادستان و عدم تجدیدنظرخواهی محکوم¬علیه آیا دادگاه تجدیدنظر می¬تواند ضمن تایید رای تمام یا قسمتی از مجازات را معلق نماید؟ 2-با توجه به صراحت ماده 458 از یک طرف و مبانی منع تشدید از طرف دیگر آیا در فرض اینکه فقط محکوم¬علیه تجدیدنظرخواهی کند دادگاه تجدیدنظر می¬تواند مجازات تعزیری را به مجازات حدی تبدیل و تشدید نماید ( مانند تشدید مجازات رابطه نامشروع به حد زنای ساده).
12
نظریه مشورتی شماره 99-19-1067 ک - مورخ 1399/07/27
مطابق ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدید نظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدید نظر خواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین بر خلاف جهات قانونی کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدید نظرخواهی شاکی یا دادستان قرار گرفته باشد در این موارد دادگاه تجدید نظر استان با تصحیح حکم نسبت به تعیین حداقل مجازاتی که قانون مقرر داشته است اقدام می کند. چنانچه در خصوص بزه تحصیل مال از طریق نامشروع دادگاه بدوی صرفا نسبت به جنبه عمومی جرم اتخاذ تصمیم کند و از صدور حکم به رد مال غفلت کرده و این امر مورد اعتراض شاکی خصوصی واقع می شود آیا دادگاه تجدید نظر می تواند ضمن تایید رای صادره در خصوص رد مال نیز اخذ تصمیم و متهم را به آن محکوم کند؟
13
نظریه مشورتی شماره 99-186/1-374 ک - مورخ 1399/04/24
با توجه به این که قانونگذار در برخی از جرایم به دادگاه رسیدگی کننده اختیار انتخاب و تعیین یکی از مجازات های حبس یا شلاق یا جزای نقدی را داده است آیا پس از تجدیدنظرخواهی محکوم علیه دادگاه تجدید نظر استان قطع نظر از وجود جهات تخفیف مجاز به تغییر مجازات مندرج در رای نخستین و متناسب ساختن آن از حیث لحاظ انگیزه و سوابق فردی و خانوادگی و اجتماعی مرتکب و تاثیر تعزیر بر وی وفق ذیل ماده 18 قانون مجازات اسلامی در حد اختیار مقرر در قانون از طریق تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی و یا بالعکس است یا خیر؟
14
نظریه مشورتی شماره ک8402-861-89 - مورخ 1399/01/25
در صورتی که دادگاه به اشتباه مجازاتی به مراتب کمتر از میزان قانونی و مورد استحقاق برای مرتکب جرم تعیین کرده باشد و از نظر شعبه دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی به فرجام خواهی محکوم علیه اساس مجرمیت ثابت و دلایل اثباتی آن کافی باشد و از این جهت فرجام خواهی وارد نباشد در صورتی که دادستان از حکم صادره فرجام خواهی و به آن اعتراض نکرده باشد آیا شعبه دیوان باید حکم صادرشده را با رد فرجام خواهی ابرام کند یا پرونده را برای تجدید رسیدگی و صدور حکم به مجازات قانونی هر چند به ضرر فرجام خواه شود از سوی دادگاه هم عرض نقض کند؟
15
نظریه مشورتی شماره ک 1901-861-89 - مورخ 1398/10/29
دو نفر متهم به مشارکت در صدمه بدنی به یک نفر بوده که با کیفرخواست پرونده به دادگاه کیفری دو ارجاع با انجام رسیدگی حکم به محکومیت هر دو نفر به مشارکت در صدمه بدنی صادر که با تجدید نظرخواهی هر دو در مرحله تجدیدنظر با انجام رسیدگی و لحاظ اظهارات شاکی خصوصی که بیان داشته یک نفر از متهمین را نگهداری و دیگری مرتکب صدمه شده با لحاظ رسیدگی معموله حکم به محکومیت یک نفر و برائت متهم دیگر صادر سوال این است آیا تجدیدنظر با برائت متهم دیگر می تواند ما بقی دیه را حکم به محکومیت متهم صادر یا خیر؟ بعضی می گویند این تشدید مجازات بوده که کل دیه را نسبت به متهم دیگر حکم صادر و دادگاه باید طبق ماده 435 قانون آیین دادرسی کیفری در حدود تجدیدنظرخواهی رسیدگی و تشدید مجازات خارج از ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری و به نظریه 676-94/7-16/3/94 اداره حقوقی استناد می کنند و می گویند باید شاکی نسبت به ما بقی دیه دادخواست بدهند در مقابل آن بعضی نظر به این دارند که دادگاه تجدیدنظر می توانند با برائت متهم دیگر حکم به محکومیت کل دیه نسبت به متهم دیگر که محکوم شده صادر نمایند تقاضای آن دارم نظر مشورتی آن اداره را به این دادگاه اعلام دارند ضمنا صدمه وارده دامیه روی بینی و شکستگی آن و یک مورد کبودی در سینه می باشد./ع
16
نظریه مشورتی شماره ک 9501-861-89 - مورخ 1398/10/23
کارمند دولت به اتهام تهدید به قتل همکاران یا جرم تعزیری دیگری علاوه بر مجازات اصلی به استناد بند الف ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به اقامت اجباری (تبعید) در محل معین محکوم شده است چنانچه دادگاه تجدیدنظر مجازات تکمیلی را متناسب با جرم ارتکابی نداند آیا مجاز است به استناد بند ت ماده 23 همین قانون مجازات تکمیلی کارمند مجرم را به انفصال از خدمت دولتی یا مجازات تکمیلی متناسب دیگری تغییر دهد./ع
17
نظریه مشورتی شماره ک 5441-861-89 - مورخ 1398/09/26
لطفا به سوال ذیل پاسخ و با توجه به طرح پرونده در این مرجع قضایی در ارسال پاسخ تسریع فرمائید. با توجه به ماده 381 قانون آیین دادرسی کیفری هر گاه در تنظیم و نوشتن رای دادگاه سهو قلمی مانند کم یا زیاد شدن کلمه ای رخ دهد و یا اشتباهی در محاسبه صورت گیرد چنانچه رای قطعی باشد یا به علت عدم تجدیدنظرخواهی و انقضای مواعد قانونی قطعی شود یا هنوز از آن تجدیدنظرخواهی شده باشد دادگاه خود یا به درخواست ذی نفع یا دادستان رای تصحیحی صادر می کند و طبق ماده 457 قانون مذکور اگر رای تجدیدنظر خواسته از نظر تعیین مشخصات طرفین یا تعیین نوع و میزان مجازات تطبیق عمل با قانون احتساب محکوم به یا خسارت و یا مواردی نظیر آن متضمن اشتباهی باشد که به اساس رای لطمه وارد نسازد دادگاه تجدیدنظر استان رای را اصلاح و آن را تایید می کند و تذکر لازم را به دادگاه نخستین می دهد. حال سوال اینجاست که چنانچه پرونده ای از دادگاه بدوی در نزد دادگاه تجدیدنظر مطرح و دادگاه اخیر متوجه سهو قلم از ناحیه دادگاه بدوی شود مثلا در مجازات های مرتکب مثل کلاهبرداری جزای نقدی را فراموش کرده باشد امکان مطالبه صدور رای اصلاحی توسط دادگاه تجدیدنظر از دادگاه بدوی وجود دارد یا خیر./ع
18
نظریه مشورتی شماره 98-168-552 ک - مورخ 1398/04/31
با توجه به ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدید نظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدید نظر خواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین بر خلاف جهات قانونی کمتر از حد اقل میزانی باشد که مقرر داشته و این امر مورد تجدید نظرخواهی شاکی و یا دادستان قرار گرفته باشد در این موارد دادگاه تجدید نظر استان با تصحیح حکم نسبت به تعیین حداقل مجازاتی که قانون مقرر داشته است اقدام می کند. سوال: چنانچه رای دادگاه بدوی مبنی بر برائت باشد آیا دادگاه تجدید نظر در مقام نقض آن امکان صدور حکم به مجازات بیشتر از حداقل مجازات قانونی دارد یا خیر؟ مثلا چنانچه مجازات وی مثل بزه خیانت در امانت 6 ماه تا 3 سال حبس باشد امکان صدور حکم به مجازات 2 سال حبس در فرض مطروحه وجود دارد یا خیر؟
19
نظریه مشورتی شماره 98-168-471ک - مورخ 1398/04/30
مطابق ماده 458 قانون آئین دادرسی کیفری دادگاه تجدیدنظر استان نمی¬تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدیدنظر خواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین برخلاف جهات قانونی کمتر ازحداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدیدنظر خواهی شاکی یا دادستان قرار گرفته باشد در این موارد... و مطابق با مواد 46 و 40 قانون مجازات اسلامی شرایط اعطای تعلیق و صدور حکم تعلیقی در قانون آمده است. س: اولا: چنانچه حکمی از دادگاه بدوی صادر و شرایط مجازات تعلیقی ماده 40 ق.م.ا را نداشته آیا دادگاه تجدیدنظر امکان حذف تعلیق را دارد یا خیر؟ و این اقدام به ماده 458 ق.د.ک تداخل و تعارض ندارد؟ ثانیا: چنانچه حکمی از دادگاه بدوی صادر و اساسا جرم قابل تعلیق وفق ماده 47 ق.م.ا نبوده مثل جرم سرقت مقرون به آزار آیا دادگاه تجدیدنظر امکان حذف تعلیق را دارد یا خیر؟ و این اقدام با ماده 458 ق.آ.د.ک تداخل و تعارض ندارد.
20
نظریه مشورتی شماره 98-168-325ک - مورخ 1398/03/18
دادگاه بدوی متهم را به عنوان جزایی به عنوان مثال سرقت موضوع ماده 656 قانون تعزیرات به 6 ماه حبس محکوم می نماید سپس محکوم علیه به این رای اعتراض کرده و پرونده در مرجع تجدید نظر مطرح می شود دادگاه تجدید نظر معتقد است که عملکرد متهم با عنوان جزایی کلاهبرداری منطبق است شاکی یا دادستان اعتراضی به حکم نکرده اند بفرمائید وظیفه دادگاه تجدید نظر چیست؟ آیا با توجه به ماده 280 و بند پ ماده 455 ق آ د ک ) دادگاه تجدید نظر می تواند ضمن اصلاح عنوان جزایی مثلا کلاهبرداری مجازات جرم را به یک سال یا بیشتر اصلاح کند و یا اینکه طبق ماده 458 ق آ د ک ) این اقدام ممنوع است؟ اگر ممنوع باشد آیا دادگاه تجدید نظر باید همان رای غلط را بر خلاف مفاد بند پ ماده 455 ق آ د ک ) تایید کند؟ آیا می توان گفت که طبق ماده 280 مذکور دادگاه تجدید نظر نیز مجاز به تغییر عنوان جزایی که در حکم دادگاه بدوی آمده می باشد و به چنین اصلاحی و افزایش مجازاتی اطلاق تشدید مجازات نمی شود تا مشمول ماده 458 ق آ د ک ) شود.
21
نظریه مشورتی شماره 97-186/1-1578 - مورخ 1398/02/15
22
نظریه مشورتی شماره 97-168-926 - مورخ 1397/04/10
بر اساس ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء - اختلاس و کلاهبرداری مجازات کلاهبردار علاوه بر رد مال به صاحبش به حبس از یک تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده می باشد. چنانچه در پرونده ای دادگاه بدوی متهم را صرفا به تحمل حبس محکوم نمایند و در خصوص رد مال و پرداخت جزای نقدی اظهارنظر ننمایند و با توجه به مطرح شدن پرونده در دادگاه تجدیدنظر آن دادگاه محترم نیز به این موضوع توجهی ننماید و با توجه به تقاضای شاکی مبنی بر رد مال قاضی اجرای احکام و دادگاه بدوی و تجدیدنظر در این خصوص چه تکلیفی دارند و چه تضمینی باید اتخاذ نمایند؟
23
نظریه مشورتی شماره 96-127/1-2366 - مورخ 1396/12/23
1-چنانچه دادگاه بدوی یکی از مجازاتها را در تعیین مجازات از قلم انداخته باشد آیا دادگاه تجدید نظر می تواند به انشاء مجازات از قلم افتاده اقدام کند یا اینکه لازم است دادگاه بدوی راسا مبادرت به تعیین ان نماید. 2-در شکایت تصرف عدوانی اگر دادگاه بدوی به رفع تصرف عدوانی حکمی صادر نکرده باشد نیز تکلیف دادگاه تجدید نظر چگونه خواهد بود؟
24
نظریه مشورتی شماره 69-861/1-764 - مورخ 1396/12/15
چنانچه فردی به اتهام ایراد جرح یا چاقو مستندا به ماده 614 از قانون مجازات اسلامی به حداکثر مجازات حبس محکوم به ولیکن با اعمال کیفیات مخففه حبس ایشان به دو درجه تقلیل و تخفیف می یابد و با تجدیدنظرخواهی طرفین و یا صرفا محکوم علیه پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارجاع و این مقام در صورت تطبیق جنبه عمومی اتهام با تبصره ماده مذکور چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد آیا در اجرای ماده457 از قانون آئین دادرسی کیفری دادگاه تجدیدنظر ملزم به اعمال تخفیف از باب حقوق مکتسبه متهم می باشد و یا اینکه با توجه به اشتباه بودن تشخیص دادگاه بدوی از حیث تطبیق عمل ارتکابی با قانون این مرجع تکلیف به رعایت حقوق مکتسبه محکوم علیه را از حیث تخفیف ندارد و همچنین چنانچه مجازاتش جزای نقدی است ولی در دادگاه تجدیدنظر عمل ارتکابی متهم با ماده قانونی دیگری منطبق است که مجازاتش حبس است حال بر فرض حکم به پرداخت جزای نقدی و اعتراض متهم یا شاکی تکلیف دادگاه تجدیدنظر در اجرای ماده 457 از قانون مذکور چیست آیا فرضیه حقوق مکتسبه در چنین مواردی موضوعیت دارد یا خیر.
25
نظریه مشورتی شماره 813-1/168-96 - مورخ 1396/07/26
به موجب ماده 458 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 4/12/1392 با الحاقات و اصلاحات بعدی دادگاه تجدیدنظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدیدنظر خواسته را تشدید کند مگر... چنانچه مجازات تعزیری از سوی دادگاه بدوی تعلیق شده مثلا تمام مدت حبس تعلیق شده دادگاه تجدیدنظر مجاز به تعلیق قسمتی از آن است افزایش مدت تعلیق اجرای تمام مجازات از یک سال به بیشتر و همچنین حذف تعلیق برخی از مجازات های مصداق تشدید مجازات تعزیری است؟ مثلا دادگاه بدوی اجرای تمام شش ماه حبس تعزیری را به مدت یک سال تعلیق کرده آیا دادگاه تجدیدنظر می تواند اجرای تمام اجرای مجازات را به دو سال تعلیق افزایش دهد؟ و آیا می تواند اجرای تعلیق شده تمام مجازات تعزیری (حبس و شلاق و جزای نقدی) را هم از جهت جنس مجازات و هم از نظر مدت تعلیق لغو یا کاهش دهد؟ ( با قید اینکه موجبات قانونی برای صدور قرار تعلیق اجرای مجازات وجود داشته است).
26
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1176 - مورخ 1396/07/16
27
نظریه مشورتی شماره 1176-1/168-96 - مورخ 1396/07/16
نظر به اینکه در ماده 458 از قانون آیین دادرسی کیفری تشدید مجازات مقرر در حکم تجدید نظر خواسته توسط دادگاه محترم تجدید نظر استان منوط به آن گردیده است که اولا حکم نخستین بر خلاف جهات قانونی کمتراز حد اقل میزان مجازات مقرر قانونی باشد ثانیا این امر مورد تجدید نظر خواهی شاکی و یا دادستان قرار گرفته باشد سوال: چنانچه در پرونده مواد مخدر که فاقد شاکی خصوصی می باشد دادگاه بدوی در تعیین مجازات رعایت تناسب را ننموده باشد و دادگاه تجدید نظر که در مقام تجدیدنظرخواهی محکوم علیه رسیدگی می کند متوجه این امر گردد آیا می تواند با اعمال قاعده ضرورت رعایت تناسب مجازات اولیه را تشدید نماید یا خیر؟
28
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-403 - مورخ 1396/02/13
29
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-404 - مورخ 1395/09/22
30
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-404 - مورخ 1395/09/22
آیا ممنوعیت تشدید مجازات اختصاص به دادگاه تجدید نظر استان دارد یا اینکه دادگاهی که پس از نقض رای در دیوان عالی کشور یا دادگاه تجدید نظر استان پرونده به آن ارجاع می گردد نیز مشمول این ممنوعیت می باشد؟ سوال: در مورد سوال قبل در صورت تسری حکم به دیوان عالی کشور و تشدید مجازات از طرف دادگاه دوم آیا مورد از موارد نقض حکم است یا شعبه دیوان می تواند مجازات را به میزان مقرر در حکم اولیه تقبل داده و ضمن اصلاح حکم آن را ابرام نماید؟
31
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-406 - مورخ 1395/06/15
32
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-536 - مورخ 1395/06/14
33
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-635 - مورخ 1395/06/14
در صورتیکه محکوم علیه نسبت به رای صادره از دادگاه بدوی اعتراض داشته باشد و رای صادره نیز از این جهت که در فرض اول عنوان اتهامی می بایست از مجازات تعزیری به مجازات حدی تغییر یابد مخالف قانون بوده و یا در فرض دوم از این حیث که دادگاه بدوی بر خلاف مقررات و کمتر از میزان لازم مجازات تعیین نموده مجازات مذکور را تغییر دهد و از طرفی چنانچه دادستان و شاکی خصوصی نیز به رای دادگاه نخستین اعتراضی نداشته باشند آیا دادگاه تجدید نظر در فرض اول می تواند با تغییر عنوان اتهامی مجازات تعزیری را به مجازات حدی تغییر دهد و در فرض دوم آیا دادگاه تجدیدنظر می تواند مجازات تعزیری را نیز تشدید نماید؟
ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 458 ق آ د ک

ماده 458 ق آ د ک

ماده 458 ق.آ.د.ک

ماده 458 ق.آ.د.ک

ماده 458 قانون آدک

ماده 458 قانون آدک

ماده 458 قانون دادرسی کیفری

ماده 458 قانون دادرسی کیفری

ماده 458 آیین دادرسی کیفری

ماده 458 آیین دادرسی کیفری

ماده 458 قانون آ.د.ک

ماده 458 قانون آ.د.ک

ماده 458 دادرسی کیفری

ماده 458 دادرسی کیفری

ماده 458 ق دادرسی کیفری

ماده 458 ق دادرسی کیفری

ماده 458 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 458 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 458 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 458 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ ق آ د ک

ماده ۴۵۸ ق.آ.د.ک

ماده ۴۵۸ قانون آدک

ماده ۴۵۸ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ قانون آ.د.ک

ماده ۴۵۸ دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۵۸ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۵۸ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۵۸ ق آ د ک ماده ۴۵۸ ق.آ.د.ک ماده ۴۵۸ قانون آدک ماده ۴۵۸ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ قانون آ.د.ک ماده ۴۵۸ دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ ق دادرسی کیفری ماده ۴۵۸ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۵۸ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 458 ق آ د ک

ماده 458 ق.آ.د.ک

ماده 458 قانون آدک

ماده 458 قانون دادرسی کیفری

ماده 458 آیین دادرسی کیفری

ماده 458 قانون آ.د.ک

ماده 458 دادرسی کیفری

ماده 458 ق دادرسی کیفری

ماده 458 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 458 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 458 ق آ د ک ماده 458 ق.آ.د.ک ماده 458 قانون آدک ماده 458 قانون دادرسی کیفری ماده 458 آیین دادرسی کیفری ماده 458 قانون آ.د.ک ماده 458 دادرسی کیفری ماده 458 ق دادرسی کیفری ماده 458 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 458 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM