ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 457 ق آ د ک

ماده 457 ق.آ.د.ک

ماده 457 قانون آدک

ماده 457 قانون دادرسی کیفری

ماده 457 آیین دادرسی کیفری

ماده 457 قانون آ.د.ک

ماده 457 دادرسی کیفری

ماده 457 ق دادرسی کیفری

ماده 457 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 457 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 457 ق آ د ک ماده 457 ق.آ.د.ک ماده 457 قانون آدک ماده 457 قانون دادرسی کیفری ماده 457 آیین دادرسی کیفری ماده 457 قانون آ.د.ک ماده 457 دادرسی کیفری ماده 457 ق دادرسی کیفری ماده 457 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 457 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ ق آ د ک

ماده ۴۵۷ ق.آ.د.ک

ماده ۴۵۷ قانون آدک

ماده ۴۵۷ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ قانون آ.د.ک

ماده ۴۵۷ دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۵۷ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۵۷ ق آ د ک ماده ۴۵۷ ق.آ.د.ک ماده ۴۵۷ قانون آدک ماده ۴۵۷ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ قانون آ.د.ک ماده ۴۵۷ دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ ق دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۵۷ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 457 ـ اگر رای تجدید نظرخواسته از نظر تعیین مشخصات طرفین یا تعیین نوع و میزان مجازات تطبیق عمل با قانون احتساب محکوم به یا خسارت و یا مواردی نظیر آن متضمن اشتباهی باشد که به اساس رای لطمه وارد نسازد دادگاه تجدید نظر استان رای را اصلاح و آن را تایید می کند و تذکر لازم را به دادگاه نخستین می دهد.

ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 457

ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 457
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 457 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۴۵۷

ماده 457 ـ اگر رای تجدید نظرخواسته از نظر تعیین مشخصات طرفین یا تعیین نوع و میزان مجازات تطبیق عمل با قانون احتساب محکوم به یا خسارت و یا مواردی نظیر آن متضمن اشتباهی باشد که به اساس رای لطمه وارد نسازد دادگاه تجدید نظر استان رای را اصلاح و آن را تایید می کند و تذکر لازم را به دادگاه نخستین می دهد.

ماده 456 ـ هرگاه از رای صادره درخواست تجدید نظر شود و از متهم تامین اخذ نشده باشد یا قرار تامین با جرم و ضرر و زیان مدعی خصوصی متناسب نباشد دادگاه تجدید نظر استان در صورت اقتضاء راسا یا به درخواست دادستان شاکی یا مدعی خصوصی و یا متهم تامین متناسب اخذ می کند و این تصمیم قطعی است.

نمایش ماده

ماده 458 ـ دادگاه تجدید نظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدید نظرخواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین برخلاف جهات قانونی کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدید نظر خواهی شاکی و یا دادستان قرار گرفته باشد. در این موارد دادگاه تجدید نظر استان با تصحیح حکم نسبت به تعیین حداقل مجازاتی که...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-304 - مورخ 1131/10/12
احتراما با اجرائی شدن قانون آئین دادرسی کیفری مصوب1392 ابهاماتی در خصوص تخفیف و تشدید مجازات در مرحله تجدیدنظر وجود دارد از جمله سوالات ذیل الذکر که خواهشمند است دستور فرمائید در صورت صلاحدید نظریه مشورتی آن اداره کل اعلام که در استان مورد بهره برداری همه همکاران قضائی قرار گیرد. 1-در موارد ممنوعیت تشدید مجازات چنانچه دادگاه تجدیدنظر اعتقاد به نادرستی عنوان مجرمانه داشته باشد (مثلا بزه خیانت در امانت مقرر در حکم را کلاهبرداری یا اختلاس که مجازات مرکب دارند بداند) آیا ضمن پایبندی به ممنوعیت تشدید تکلیفی به اصلاح عنوان مجرمانه دارد یا اینکه بدون اصلاح عنوان مجرمانه و ضمن تذکر باید دادنامه را تایید کند؟ 2-در صورت برائت متهم و تجدیدنظرخواهی شاکی یا دادستان دادگاه تجدیدنظر محدودیتی در تعیین مجازات ندارد اما در صورت وجود اشتباه در حکم محکومیت اختیار دادگاه تجدیدنظر تا حد اصلاح حکم وافزایش آن تا حداقل مجازاتی است که قانون مقرر کرده است این دو گانگی چگونه قابل توجیه است.
2
نظریه مشورتی شماره 1400-168-999 ک - مورخ 1400/09/23
آقایان «الف» و «ب» علیه یکدیگر شکایت ایراد صدمه بدنی غیرعمدی در اثر بی احتیاطی در امر رانندگی طرح و مورد رسیدگی قرار گرفته و با پایان دادرسی و قطعیت حکم پرونده به اجرای احکام رفته است اکنون شرکت بیمه علیه افراد مزبور تحت عنوان کلاهبرداری از طریق تشکیل پرونده با تصادف ساختگی و درو غین اقامه شکایت نموده است. سوال: آیا رسیدگی به شکایت و شرکت بیمه با مانع قانونی مواجه است؟
3
نظریه مشورتی شماره 1400-168-226 ک - مورخ 1400/03/09
مطابق ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدیدنظر استان نمی تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدید نظرخواسته را تشدید کند مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین بر خلاف جهات قانونی کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدید نظرخواهی شاکی و یا دادستان قرار گرفته باشد در این موارد دادگاه تجدیدنظر با تصحیح حکم نسبت به تعیین حداقل مجازاتی که قانون مقرر داشته است اقدام می کند. چنانچه برای جرمی در قانون مجازات حبس یا جزای نقدی در نظر گرفته شده و دادگاه بدوی به جای مجازات حبس جزای نقدی را مورد حکم قرار داده و متعاقبا شاکی به رای اعتراض و تقاضای صدور حکم به مجازات حبس را می کند آیا دادگاه تجدیدنظر می تواند با مجازات جزای نقدی حداقل مجازات حبس را در نظر گیرد؟
4
نظریه مشورتی شماره 1722-1/168-95 - مورخ 1395/10/11
1-در پرونده¬ای که در شکوائیه از اشخاص و مقامات موضوع مواد 307 و 308 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 92 به شرکت یا به تسبیب مستقلا شکایت شده است آیا ملزم به رسیدگی هستیم که صحت وسقم ادعای شاکی و توجه اتهام به افراد مذکور را احراز کنیم و در صورت توجه اتهام به آنان قرار عدم صلاحیت صادر نماییم و یا همان ابتداء امر بایست قرار عدم صلاحیت صادر گردد؟ 2-درمواردی که شکایت به طور کلی مطرح شده است و در تحقیق از شاکی بیان می¬دارد از اشخاص و مقامات موضوع مواد307و 308 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب92 به شرکت یا به تسبیب یا مستقلا شکایت دارد آیا ملزم به رسیدگی هستیم که صحت و سقم ادعای شاکی و توجه اتهام به افراد مذکور را احراز کنیم ودر صورت توجه اتهام به آنان قرار عدم صلاحیت صادر نماییم و یا همان ابتداء امر بایست قرارعدم صلاحیت صادر گردد؟( به عنوان مثال در شکوائیه شکایت از شهرداری مطرح شده و در تحقیق بیان می دارد از شهردار شهرستان شکایت دارم) 3-آنچه ملاک رسیدگی درپرونده به عنوان موضوع اتهام است صرفا چیزی است که در برگه شکوائیه درج شده است یا آنچه که شاکی در تحقیق بیان می¬دارد و بیان کننده آخرین اراده شاکی است؟ (به عنوان مثال شاکی درشکوائیه زورگیری مطرح کرده است و در تحقیق در شعبه می¬گوید شکایت من توهین تهدید ضرب و جرح و آدم ربایی است)./
5
نظریه مشورتی شماره 49-861/1-31 - مورخ 1394/02/02
دادگاه تجدید نظر در مقام رسیدگی به درخواست واصله از سوی یکی از تجدید نظر خواه ها مبادرت به رسیدگی نموده است ودر اثناء حکم صادره با اختیار حاصل از تبصره 4 ماده 22 قانون اصلاح تشکیل دادگاههای عمومی وانقلاب دادنامه بدوی را نسبت به فرد دیگری که تجدید نظر خواهی ننموده است از حیث ترتیب مجازات اصلاح می نماید بر این مبنا رسیدگی به درخواست تخفیف مجازات آزادی مشروط و.... محکوم علیه اخیر (که تقاضای تجدید نظر ننموده است) با کدام مرجع است؟ صرف اصلاح حکم بدون درخواست تجدید نظر آیا سبب میشود که که اصلاح کننده حکم قطعی بدانیم؟
6
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-512 - مورخ 1395/03/22
7
نظریه مشورتی شماره 99-168-1198 ک - مورخ 1131/10/12
مطابق ماده 458 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 دادگاه تجدیدنظر استان نمی¬تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در حکم تجدیدنظرخواسته را تشدید کند؛ مگر در مواردی که مجازات مقرر در حکم نخستین بر خلاف جهات قانونی تا کمتر از حداقل میزانی باشد که قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدیدنظرخواهی شاکی یا دادستان قرار گرفته باشد. در این موارد دادگاه تجدیدنظر با تصحیح حکم حداقل مجازات مقرر قانونی را تعیین می کند. چنانچه دادگاه بدوی در جرمی که مستلزم تعیین رد مال است به¬رغم تعیین مجازات حبس نسبت به آن تعیین تکلیف نکرده و یا مقدار آن را برای مثال کم تر نوشته باشد و این امر مورد اعتراض شاکی خصوصی قرار گرفته باشد آیا در دادگاه تجدیدنظر می تواند در خصوص رد مال و یا افزایش آن تعیین تکلیف کند؟ آیا رد مال اساسا دارای ماهیت مجازات است یا این که واجد حقوقی است؟
8
نظریه مشورتی شماره 99-168-1812 ک - مورخ 1399/12/19
1- با توجه به این که بند «ب» ماده 10 قانون مجازات اسلامی حکمی بر خلاف قاعده اعتبار امر مختومه وضع کرده است و طبیعتا باید قدر متقین آن عمل نمود و با توجه به عبارت استخدام شده در آن بند از قبیل طبق قانون جدید و با لحاظ قانون لاحق که همگی حکایت از آن دارد که دادگاه در مقام تخفیف مجازات مقید و محدود به قانون جدید و در حدود آن است آیا دادگاه می تواند با ورود ماهیتی به پرونده و بررسی شرایط مرتکب و یا ارتکاب جرم و. .. نسبت به اعمال ماده 37 قانون مجازات اسلامی نیز اقدام کند. 2- در فرضی که پاسخ سوال اول منفی باشد چنانچه دادگاه مبادرت به تخفیف مجازات بر اساس ماده 37 قانون مجازات اسلامی کرده باشد با توجه به این که رای صادره در قالب رای اصلاحی صادر شده است آیا امکان اصلاح مجدد آن و حذف تخفیف زاید بر میزان قانون لاحق وجود دارد؟
9
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-809ک - مورخ 1396/06/28
10
نظریه مشورتی شماره 99-142-1201 - مورخ 1399/09/15
فرضا در پرونده ای دادستان نظامی استان پس از انجام تحقیقات مقدماتی نهایتا در خصوص اتهام متهم دائر بر سرقت کیفرخواست صادر می کند پرونده به دادگاه نظامی دو ارسال پس از تشکیل جلسه در اجرای ماده 280 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 با عدول از عنوان سرقت عقیده بر اختلاس کمتر از ده میلیون ریال داشته و نهایتا در مورد اتهام معنونه رای بر محکومیت متهم صادر و اعلام مینماید. 1-با توجه به این¬که دادستان عقیده بر سرقت داشته و دادگاه متهم را در خصوص اتهام اختلاس محکوم نموده آیا دادستان بدین جهت به این اعتقاد که رای خلاف قانون می¬باشد حق اعتراض به رای صادره را دارد؟ 2-چنانچه پرونده در دادگاه اختلاس تشخیص داده شود و اختلاس بالای ده میلیون ریال باشد با توجه به صلاحیت رسیدگی موضوع ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری تکلیف دادگاه نظامی دو چیست؟ 3-با توجه به این¬که در اختلاس بالای 100 هزار تومان باید در صورت وجود دلایل و مدارک لازم یک ماه متهم بازداشت شود در صورتی که دادگاه اختلاس را تفهیم کند آیا لازم است متهم را به مدت یک ماه در اجرای ماده 123 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح بازداشت نماید؟ 4-در صورتی که دادسرا در کیفرخواست اختلاس قید نموده باشد و دادگاه اتهام را به سرقت تغییر دهد وضعیت بازداشت قبلی متهم و همچنین انفصال از شغل تا تعیین تکلیف نهایی به چه صورتی خواهد بود؟
11
نظریه مشورتی شماره 99-168-1317 ک - مورخ 1399/09/11
در صورت حدوث اختلاف فی ما بین بازپرس و دادستان در نوع اتهام انتسابی به متهم فی المثل شاکی شکایت قتل عمدی مطرح نموده و بازپرس قرار جلب به دادرسی متهم به قتل عمد را صادر لیکن دادستان اتهام قتل اعم از عمد یا غیرعمد را به متهم متناسب ندانسته بلکه اتهام وی را ضرب و جرح عمدی ساده دانسته و دادگاه در مقام حل اختلاف نیز نظر دادستان را مبنی بر عمدی نبودن قتل را تایید نماید حال سوال این است: اولا: آیا بازپرس متعاقبا باید بعد از حل اختلاف ابتدائا در مورد قتل عمد قرار منع تعقیب صادر نماید و این قرار بالتبع قابل اعتراض از ناحیه اولیاءدم می باشد و باید منتظر بود تا دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض چه تصمیمی اتخاذ می کند و در صورت تایید قرار منع تعقیب بعد اتهام قتل غیر عمدی را به متهم تفهیم نماید؟ ثانیا: آیا با توجه به اینکه اختلاف بین بازپرس و دادستان در نوع اتهام متهم بوده و دادگاه نظر دادستان را تایید نموده و تعیین نوع صحیح اتهام با مقام قضایی است نه شاکی لذا لزومی به صدور قرار منع تعقیب در خصوص اتهام قتل عمد مطروحه نمی باشد بلکه بازپرس باید با توجه به حل اختلاف صورت گرفته صرفا اتهام قتل غیر عمدی را به متهم تفهیم و تکلیفی در صدور قرار منع تعقیب بابت قتل عمد ندارد تا بحث اعتراض اولیاءدم مطرح شود.
12
نظریه مشورتی شماره 99-168-1066 ک - مورخ 1399/08/20
چنانچه به عنوان مثال دادگاه بدوی عملی را توهین تلقی و مبادرت به صدور رای کند و دادگاه تجدید نظر آن را افتراء تشخیص دهد آیا دادگاه تجدید نظر باید رای صادره از دادگاه بدوی را از نظر عنوان اتهامی اصلاح و سپس تایید کند یا این که می بایست با تعیین وقت رسیدگی عنوان جدید را به متهم تفهیم و پس از اخذ دفاعیات وی مبادرت به صدور رای بر اساس عنوان اتهامی جدید نماید؟
13
نظریه مشورتی شماره 99-186/1-374 ک - مورخ 1399/04/24
با توجه به این که قانونگذار در برخی از جرایم به دادگاه رسیدگی کننده اختیار انتخاب و تعیین یکی از مجازات های حبس یا شلاق یا جزای نقدی را داده است آیا پس از تجدیدنظرخواهی محکوم علیه دادگاه تجدید نظر استان قطع نظر از وجود جهات تخفیف مجاز به تغییر مجازات مندرج در رای نخستین و متناسب ساختن آن از حیث لحاظ انگیزه و سوابق فردی و خانوادگی و اجتماعی مرتکب و تاثیر تعزیر بر وی وفق ذیل ماده 18 قانون مجازات اسلامی در حد اختیار مقرر در قانون از طریق تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی و یا بالعکس است یا خیر؟
14
نظریه مشورتی شماره 99-186/2-421ک - مورخ 1399/04/11
4- در تبصره الحاقی به ماده 18 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 طبق قانون اخیر در فرضی که علت صدور حکم به بیش از حداقل نوشته نشود غیر از ضمانت اجرای انتظامی آیا موجب نقض یا اصلاح حکم در مرجع بالاتر است؟ و آیا این مقررات در خصوص مجازات شلاق یا جزای نقدی که دارای حداقل و حداکثر باشد هم لازم الاجرا است؟
15
نظریه مشورتی شماره ک 7981-861-89 - مورخ 1398/12/05
فرض نمایید شاکی و یا وکیل وی مصداقی (یک مصداق) را به عنوان رفتار مجرمانه مطرح و تحت عناوین توهین نشر اکاذیب و افترا در متن شکواییه درخواست تعقیب و رسیدگی دارد مقام تحقیق به بررسی مصداق پرداخته و نهایتا مصداق مطروحه را با یکی از عناوین یاد شده مطابقت داده و اقدام به صدور قرار نهایی نسبت به آن به طور مثال: قرار جلب به دادرسی با عنوان اتهامی توهین می نماید حال سوال این است که در خصوص دو عنوان مجرمانه دیگر مقام تحقیق چه تکلیفی دارد؟ جهت تشحیذ بهتر ذهن لازم به ذکر است که دو رویه در دادسرا حاکم می باشد 1- صدور دو قرار نهایی دیگر برای همان یک مصداق به عبارت دیگر آیا در خصوص یک رفتار می توان دو یا چند قرار نهایی صادر نمود به طور مثال: نسبت به عنوان نشر اکاذیب قرار منع موقوفی تعقیب و نسبت به افترا نیز قرار منع موقوفی تعقیب و 2- اتخاذ تصمیم با درج این متن که و در خصوص اتهام کذا و کذا نیز با توجه به اینکه اولا: طبق بند ب ماده 68 قانون آیین دادرسی کیفری شاکی صرفا مکلف به بیان موضوع شکایت مصداق رفتار واقع شده می باشد نه بیان عنوان مجرمانه اگرچه ایرادی هم ندارد و ثانیا: تشخیص عنوان مجرمانه در صلاحیت مقام قضایی بوده که نسبت به مصداق مطروحه در سطور فوق الذکر بررسی و تحقیقات لازم صورت گرفته و متعاقبا اتخاذ تصمیم گردیده است بنابراین اقدام قضایی دیگری متصور نمی باشد./ع
16
نظریه مشورتی شماره ک 106-861-89 - مورخ 1398/11/16
در صورت عدم تعیین مدت حبس در اعمال مجازات جایگزین آن به جزای نقدی وظیفه دادگاه تجدیدنظر چیست؟ الف: درج مدت حبس ب: تایید حکم و تذکر به دادگاه نخستین ج: ارسال پرونده جهت تعیین مدت حبس در صورت اخیر دادگاه نخستین مدت حبس را چگونه تعیین خواهد کرد آیا در قالب رای اصلاحی یا با تنظیم صورت جلسه نسبت به رفع ابهام وتعیین میزان حبس اقدام می نماید./ع
17
نظریه مشورتی شماره ک 631-861-89 - مورخ 1398/10/25
دادگاه کیفری 2 به استناد ماده 70 قانون مجازات اسلامی مجازات جایگزین حبس داده اما مدت مجازات حبس را مشخص نکرده تکلیف دادگاه تجدیدنظر در مواجه با تجدیدنظرخواهی از چنین احکامی چیست؟ در فرضی که محکوم علیه یاشاکی یا دادستان اعتراض کرده باشد./ع
18
نظریه مشورتی شماره 97-30-3279 - مورخ 1398/09/03
19
نظریه مشورتی شماره 98-168-873ک - مورخ 1398/06/26
دادگاه بدوی فردی را به اتهام سرقت به موجب ماده 656 قانون تعزیرات غیابا به تحمل یک سال حبس و50 ضربه شلاق محکوم می نماید رد مال به لحاظ گذشت شاکی موضوعا منتفی اعلام می شود متهم نسبت به حکم غیابی واخواهی می نماید و در تمام مراحل رسیدگی نسبت به اتهام انتسابی خود اقرار دارد دادگاه بدوی در مرحله واخواهی بدون ذکر علت ضمن رد واخواهی مجازات حبس واخواه را از یک سال به دو سال و شلاق وی را نیز از 50 ضربه به 74 ضربه افزایش می دهد: 1-آیا اصولا دادگاه بدوی در مرحله واخواهی حق افزایش مجازات را دارد در صورت مثبت بودن پاسخ مستند قانونی آن چیست؟ 2-در صورت تشدید مجازات و تجدید نظرخواهی محکوم علیه تکلیف دادگاه تجدید نظر که معتقد است دادگاه بدوی در مرحله واخواهی حق افزایش مجازات را ندارد چیست؟ آیا بایستی رای ثانویه در مرحله واخواهی را اصلاح کند یا آن را نقض نموده رای اولیه را غیابی را تایید کند در هر صورت صدور رای به چه نحوی می باشد.
20
نظریه مشورتی شماره 98-168-463 ک - مورخ 1398/06/03
مطابق مواد 381 و 457 قانون آیین دادرسی کیفری موضوع سهو القلم و اشتباه در محاسبه و غیره و نحوه صدور رای اصلاحی پیش بینی شده است و مطابق ماده 46 قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین مرتبط اراء قابل تعلیق و نحوه صدور رای در خصوص آن پیش بینی شده است. سوال: چنانچه دادگاه تجدید نظر به اشتباه رایی را که قابل تعلیق نبوده ضمن تائید آن راسا تعلیق کرده و الان پی به اشتباه خود برده آیا رای تجدید نظر توسط خودش قابل اصلاح هست یا خیر؟ راهکار قانونی چیست؟
21
نظریه مشورتی شماره 98-218-553 ح - مورخ 1398/05/23
مطابق بند ح ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف رسیدگی به جرائم تعزیری که صرفا مستوجب مجازات جزای نقدی درجه هشت می¬باشد در صلاحیت رسیدگی شوراهای حل اختلاف است. س: چنانچه دادگاه بدوی در خصوص پرونده هایی که در صلاحیت آن نبوده اخذ تصمیم نموده البته مستند قانونی را به درستی ذکر نکرده و دادگاه تجدیدنظر در مقام رسیدگی به اعتراض ضمن اصلاح مستند مجازات بزه انتسابی را جزای نقدی درجه هشت دانسته و رای بدوی را ضمن تایید اصلاح می-نماید آیا در این فرض دادگاه تجدیدنظر صلاحیت رسیدگی و اظهارنظر داشته و یا اینکه پرونده می-بایست به شورای حل اختلاف ارسال شود؟ در فرض اخذ تصمیم در دادگاه تجدیدنظر با وجود اینکه موضوع در صلاحیت شورای حل اختلاف بوده تکلیف چیست./ع
22
نظریه مشورتی شماره 98-168-196 - مورخ 1398/03/31
23
نظریه مشورتی شماره 98-168-196 ک - مورخ 1398/02/31
در پرونده تیراندازی مامور انتظامی منجر به قتل اولیای دم ادعای قتل عمد را داشته لکن بازپرس با بررسی تمام جوانب نظر به قتل شبه عمد دارد با توجه به سکوت مقنن و اینکه ارتکاب قتل رفتار مجرمانه واحد تلقی می گردد که مستلزم اظهارنظر واحد می باشد آیا بازپرس مکلف است در راستای ادعای اولیای دم اظهارنظر و قرار منع تعقیب جداگانه بابت قتل عمد صادر نماید یا خیر؟
24
نظریه مشورتی شماره 69-861/1-764 - مورخ 1396/12/15
چنانچه فردی به اتهام ایراد جرح یا چاقو مستندا به ماده 614 از قانون مجازات اسلامی به حداکثر مجازات حبس محکوم به ولیکن با اعمال کیفیات مخففه حبس ایشان به دو درجه تقلیل و تخفیف می یابد و با تجدیدنظرخواهی طرفین و یا صرفا محکوم علیه پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارجاع و این مقام در صورت تطبیق جنبه عمومی اتهام با تبصره ماده مذکور چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد آیا در اجرای ماده457 از قانون آئین دادرسی کیفری دادگاه تجدیدنظر ملزم به اعمال تخفیف از باب حقوق مکتسبه متهم می باشد و یا اینکه با توجه به اشتباه بودن تشخیص دادگاه بدوی از حیث تطبیق عمل ارتکابی با قانون این مرجع تکلیف به رعایت حقوق مکتسبه محکوم علیه را از حیث تخفیف ندارد و همچنین چنانچه مجازاتش جزای نقدی است ولی در دادگاه تجدیدنظر عمل ارتکابی متهم با ماده قانونی دیگری منطبق است که مجازاتش حبس است حال بر فرض حکم به پرداخت جزای نقدی و اعتراض متهم یا شاکی تکلیف دادگاه تجدیدنظر در اجرای ماده 457 از قانون مذکور چیست آیا فرضیه حقوق مکتسبه در چنین مواردی موضوعیت دارد یا خیر.
25
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-2129 - مورخ 1396/12/06
الف از آقای ب در دادسرا بابت ایراد ضرب و جرح عمدی شکایت نموده است و مدعی وجود آثار ضرب و جرح بوده و تقاضای معرفی خود به پزشکی قانونی را می نماید لیکن پزشک قانونی اعلام می نماید که ایشان در زمان معاینه فاقد آثار ظاهری ضرب و جرح است با این فرض بفرمایید که: 1-آیا دادسرا علاوه بر صدور قرار منع تعقیب راجع به ایراد ضرب و جرح عمدی به لحاظ اینکه صدمه ای احراز نشده است راجع به ایراد ضرب عمدی فاقد اثر نیز عدم صلاحیت برای دادگاه کیفری دو صادر نماید یا با توجه به نوع شکایت دادسرا مجوزی برای اظهارنظر راجع به ایراد ضرب عمدی فاقد اثر ندارد؟ 2-چنانچه دادسرا در فرض مذکور قرار عدم صلاحیت صادر نماید و دادگاه کیفری بر این عقیده باشد که شاکی صرفا راجع به ایراد ضرب و جرح رفتار دارای اثر شکایت نموده و راجع به رفتار فاقد اثر شکایتی مطرح ننموده است در خصوص عدم صلاحیت واصل شده چه تصمیمی اتخاذ خواهد نمود؟ 3-چنانچه در فرض مذکور دادسرا صرفا راجع به ضرب و جرح عمدی قرار منع تعقیب صادر نماید و این قرار قطعی شود و شاکی پس از قطعیت قرار مذکور راجع به همین موضوع درگیری در دادگاه کیفری دو شکایت مستقلی با موضوع ایراد ضرب و جرح عمدی فاقد اثر موضوع ماده 567 از قانون مجازات اسلامی مصوب 92 را طرح نماید آیا می توان گفت که این موضوع درگیری سابقا در دادسرا رسیدگی و رای قطعی راجع به آن صادر شده و موضوع مشمول اعتبار امر مختوم است.
26
نظریه مشورتی شماره 1075-139-96 - مورخ 1396/09/05
احتراما؛ آیا اولا بین دادخواست ابطال رای داور و اعتراض به رای داور تفاوتی وجود دارد یا خیر؟ ثانیا: چنانچه در پرونده ای دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی بدون تصویب هیات وزیران و بدون اطلاع مجلس شورای اسلامی (ماده 457 قانون آئین دادرسی کیفری) به داوری ارجاع شده باشد و رای داوری هم در این خصوص صادر و قطعی شده باشد اما سازمان و یا نهاد عمومی یا دولتی خارج از مهلت 20 روزه مقرر و با استناد به عدم رعایت شرایط موصوف دادخواست ابطال رای داور را مطرح نماید آیا دادگاه صرف نظر از این ایراد ماهیتی واجد اهمیت مذکور (منبع دعاوی راجع به اموال دولتی و عمومی به دولتی) به استناد ماده 492 باید قرار رد دادخواست اعتراض به رای داور و یا ابطال آن را صادر کند یا خیر؟ با عنایت به ابهام پیش آمده در خصوص مورد اخیرالذکر خواهشمند است دستور فرمایید با طرح موضوع در کمیسیون تخصصی مربوطه نظریه آن کمیسیون جهت ارشاد و بهره¬برداری به این حوزه قضائی اعلام و ارسال گردد.
27
نظریه مشورتی شماره 809-1/168-96 - مورخ 1396/06/28
متهمین مندرج در کیفر خواست دو نفر و اتهام آنها مشارکت است (مثلا مشارکت در تخریب) در متن رای دادگاه بدوی مشخصات متهم ردیف اول قید ولی استدلال و مبانی استنباط دادگاه در حکم صادره بزهکاری هر دو متهم و سرانجام قید می نماید متهمین موصوف به شش ماه حبس محکوم می شوند آیا هر دو متهم حق تجدیدنظر دارند یا فقط متهمی که در دادنامه مشخصات او درج گردیده در فرض تجدیدنظرخواهی هر دو متهم تکلیف دادگاه تجدیدنظرچیست؟ آیا موضوع مشمول ماده 457 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 4/12/1392 با الحاقات و اصلاحات بعدی است.
28
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-403 - مورخ 1396/02/13
29
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-404 - مورخ 1395/09/22
30
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-404 - مورخ 1395/09/22
آیا ممنوعیت تشدید مجازات اختصاص به دادگاه تجدید نظر استان دارد یا اینکه دادگاهی که پس از نقض رای در دیوان عالی کشور یا دادگاه تجدید نظر استان پرونده به آن ارجاع می گردد نیز مشمول این ممنوعیت می باشد؟ سوال: در مورد سوال قبل در صورت تسری حکم به دیوان عالی کشور و تشدید مجازات از طرف دادگاه دوم آیا مورد از موارد نقض حکم است یا شعبه دیوان می تواند مجازات را به میزان مقرر در حکم اولیه تقبل داده و ضمن اصلاح حکم آن را ابرام نماید؟
31
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-612 - مورخ 1395/02/20
ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 457 ق آ د ک

ماده 457 ق آ د ک

ماده 457 ق.آ.د.ک

ماده 457 ق.آ.د.ک

ماده 457 قانون آدک

ماده 457 قانون آدک

ماده 457 قانون دادرسی کیفری

ماده 457 قانون دادرسی کیفری

ماده 457 آیین دادرسی کیفری

ماده 457 آیین دادرسی کیفری

ماده 457 قانون آ.د.ک

ماده 457 قانون آ.د.ک

ماده 457 دادرسی کیفری

ماده 457 دادرسی کیفری

ماده 457 ق دادرسی کیفری

ماده 457 ق دادرسی کیفری

ماده 457 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 457 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 457 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 457 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ ق آ د ک

ماده ۴۵۷ ق.آ.د.ک

ماده ۴۵۷ قانون آدک

ماده ۴۵۷ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ قانون آ.د.ک

ماده ۴۵۷ دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۵۷ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۵۷ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۵۷ ق آ د ک ماده ۴۵۷ ق.آ.د.ک ماده ۴۵۷ قانون آدک ماده ۴۵۷ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ قانون آ.د.ک ماده ۴۵۷ دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ ق دادرسی کیفری ماده ۴۵۷ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۵۷ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 457 ق آ د ک

ماده 457 ق.آ.د.ک

ماده 457 قانون آدک

ماده 457 قانون دادرسی کیفری

ماده 457 آیین دادرسی کیفری

ماده 457 قانون آ.د.ک

ماده 457 دادرسی کیفری

ماده 457 ق دادرسی کیفری

ماده 457 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 457 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 457 ق آ د ک ماده 457 ق.آ.د.ک ماده 457 قانون آدک ماده 457 قانون دادرسی کیفری ماده 457 آیین دادرسی کیفری ماده 457 قانون آ.د.ک ماده 457 دادرسی کیفری ماده 457 ق دادرسی کیفری ماده 457 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 457 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM