رای قضایی شماره 9109970910600677

رای قضایی شماره 9109970910600677

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970910600677


شماره دادنامه قطعی:
9109970910600677

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/20

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرایم متعدد

پیام رای:
چنانچه شخصی متهم به قتل عمد و تخریب باشد و اتهام قتل عمد وی در دادگاه کیفری استان رسیدگی شده باشد رسیدگی به جرم اتهام تخریب نیز در صلاحیت همین دادگاه است؛ زیرا فراغت از رسیدگی به بخشی از اتهامات صلاحیت را زائل نمی کند و حاکمیت ماده 183 قانون مزبور بر تبصره یک ماده 20 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب نیز واجد صلاحیت بودن دادگاه کیفری استان را تایید می نماید.

رای خلاصه جریان پرونده
در تاریخ 27/4/90 در اثر تیراندازی به وسیله نقلیه ای خسارت وارد می گردد در تاریخ 1/9/91 پرونده آقای س.م. به اتهام تخریب عمدی به شعبه چهارم محاکم جزایی شهرستان م ارجاع و تحت تعقیب قرار می گیرد. دادگاه با توجه به این که متهم پرونده دیگری به اتهام قتل عمدی و نگهداری سلاح غیر مجاز در دادگاه کیفری استان دارد با این استدلال که باید به اتهامات متعدد متهم در یک دادگاه رسیدگی شود به استناد مواد 54 و 183 قانون آیین دادرسی کیفری قرار عدم صلاحیت خود را به اعتبار و شایستگی دادگاه کیفری استان صادر و پرونده را ارسال می نماید. دادگاه کیفری استان با این استدلال که رسیدگی به اتهامات متعدد متهم زمانی مطرح است که دادگاه رسیدگی کننده به مهم ترین جرم فارغ از رسیدگی نشده باشد و پرونده در حال رسیدگی باشد. به اتهام قتل مورد بحث رسیدگی و منتهی به دادنامه شماره 45ـ23/3/91 شده است و این دادگاه فارغ از رسیدگی گردیده و با توجه به این که اتهام انتسابی در پرونده از جمله جرایم احصاء شده در تبصره یک ماده 20 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب نمی باشد دادگاه کیفری استان صالح به رسیدگی نبوده قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه های عمومی جزایی م صادر و در اجرای ماده 27 قانون آیین دادرسی مدنی پرونده را به دیوان عالی کشور جهت حل اختلاف ارسال نموده است و در تاریخ 3/10/1391 به این شعبه ارجاع شده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
درخصوص اختلاف نظر در صلاحیت رسیدگی به پرونده اتهامی س.م. به اتهام تخریب عمدی بین شعبه دادگاه کیفری استان ه و شعبه چهارم محاکم جزایی شهرستان م با توجه به وجود سابقه رسیدگی به اتهام های متعدد در شعبه کیفری استان و ماده 183 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری که مقرر می دارد: اتهامات متعدد متهم باید تواما و یک جا رسیدگی شود.. . و در مانحن فیه دادگاه کیفری استان در زمان رسیدگی به اتهام قتل صلاحیت رسیدگی به اتهام تخریب را نیز واجد گردیده است و فراغت از رسیدگی به بخشی از اتهامات صلاحیت را زایل نمی کند و حاکمیت ماده 183 قانون مزبور بر تبصره یک ماده 20 استنادی نیز واجد صلاحیت بودن دادگاه کیفری استان را تایید می نماید؛ لذا با پذیرش نظر شعبه چهارم محاکم عمومی جزایی م و با اعلام صلاحیت دادگاه کیفری استان ه حل اختلاف می نماید.
رییس شعبه 33 دیوان عالی کشور ـ عضو معاون
نیازی ـ اعتماد

قاضی:
محمد نیازی , سید نصرت الله اعتماد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 27 - درصورتی که دادگاه رسیدگی کننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به دادگاه صلاحیتدار ارسال می نماید. دادگاه مرجوع الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد پرونده را جهت حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می کند. رای دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازم الاتباع خواهد بود. تبصره - درصورتی که اختلاف صلاحیت بین دادگاههای دو حوزه قضایی از دو استان باشد مرجع حل اختلاف به ترتیب یادشده دیوان عالی کشور می باشد.

مشاهده ماده 27 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 54 ـ ضابطان دادگستری پس از حضور دادستان یا بازپرس در صحنه جرم تحقیقاتی را که انجام داده‏اند به آنان تسلیم می کنند و دیگر حق مداخله ندارند مگر آنکه انجام دستور و ماموریت دیگری از سوی مقام قضایی به آنان ارجاع شود.

مشاهده ماده 54 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 183 ـ جلب متهم به استثنای موارد ضروری باید در روز به عمل آید و در همان روز به وسیله بازپرس و یا قاضی کشیک تعیین تکلیف شود. تبصره ـ تشخیص موارد ضرورت با توجه به اهمیت جرم وضعیت متهم کیفیت ارتکاب جرم و احتمال فرار متهم با نظر بازپرس است. بازپرس موارد ضرورت را در پرونده درج می کند.

مشاهده ماده 183 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 20 – به منظور تجدید نظر در آراء دادگاه های عمومی و انقلاب در مرکز هر استان دادگاه تجدید نظر به تعداد مورد نیاز مرکب از یک نفر رییس و دو عضو مستشار تشکیل می شود. جلسه دادگاه با حضور دو نفر عضو رسمیت یافته پس از رسیدگی ماهوی رای اکثریت که به وسیله رییس یا عضو مستشار انشاء می شود قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. تبصره 1 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 2 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 3 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 4 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 5 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 6 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 7 – در شهرستان مرکز استان رئیس کل دادگستری استان رئیس شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان می باشد و رئیس شعبه اول دادگاههای عمومی مرکز استان رئیس کل دادگاههای آن شهرستان خواهد بود و در غیر مرکز استان رئیس هر حوزه قضائی رئیس شعبه اول دادگاه عمومی آن حوزه قضائی است.

مشاهده ماده 20 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM